Scarlett Johansson får sin stjerne på Hollywood Boulevard

Barnestjerner som klarte seg

Ikke alle unge kjendiser håndterer overgangen til det voksne liv, men noen ender opp med strålende karrierer. Vi har samlet en oversikt over barnestjernene som er vellykkede kjendiser den dag i dag.

 1. Anna Paquin før og etter

  Anna Paquin (Født 1982)

  I dag er Anna Paquin mest kjent for sine roller i True Blood og X-men-filmene, men visste du at hun fikk en pangstart på sin skuespillerkarriere da hun vant Oscar bare elleve år gammel for filmen "Piano?" Paquin spilte jevnlig i roller de kommende årene, blant annet i filmen "Amistad" fra 1997 og "X-Men" fra 2000.

 2. Scarlett Johansson før og etter

  Scarlett Johansson (Født 1984)

  Scarlett Johansson spilte rollen som Laura Nelson i filmen "North" fra 1994, og på dette tidspunktet var hun bare ti år gammel. I årene som fulgte spilte hun blant annet i "Alene Hjemme 3," og i 1998 slo hun for alvor igjennom med rollen i "Hestehviskeren", en rolle hun det samme året vant YoungStar Awards' pris som beste unge skuespiller for.

 3. Leonardo DiCaprio før og etter

  Leonardo DiCaprio (Født 1974)

  Leonardo DiCaprio er også en av nåtidens store stjerner som begynte karrieren som ung. I en alder av 15 spilte han i TV-serien "The New Lassie," en rolle som resulterte i flere tilbud fra den amerikanske TV-verdenen. I 1991 spilte han i sin første film "Critters 3," og han ble for alvor gjenkjent i filmen "Gilbert Grape." Kort tid senere spilte han selveste Jack Dawson i "Titanic."

  Resten, som de sier, er historie.

 4. Emma Watson før og etter

  Emma Watson (Født 1990)

  Emma Watson var bare elleve år gammel da hun i 2001 fikk rollen som "Hermine Grang" i Harry Potter-filmene. Gjennom de kommende årene kunne publikum følge med på utviklingen hennes fra barnestjerne til en av Hollywoods anerkjente kvinner.

  I senere tid har hun spilt i "The Perks of Being a Wallflower" (2012), "The Bling Ring" (2013) og "Noah" (2014).

 5. Neil Patrick Harris før og etter

  Neil Patrick Harris (Født 1973)

  Moromannen Neil Patrick Harris fra "How I Met Your Mother" var bare 15 år gammel da han i 1988 spilte i sin første film "Clara's Heart," men han ble for alvor kjent året etter da han fikk rollen som Doogie Howser i serien med samme navn.

  Siden den gang har Harris spilt i flere store TV-serier og filmer, blant annet i Seth McFarlanes komedie "A Million Ways to Die in the West" fra 2014.

 6. Joseph Gordon-Levitt før og etter

  Joseph Gordon-Levitt (Født 1981)

  Vi kjenner ham fra filmene "The Dark Knight Rises," "Inception" og TV-serien "3rd Rock from the Sun," men Gordon-Levitt startet sin karriere allerede i 1988 med TV-serien "Family Ties." På dette tidspunktet var Hollywood-yndlingen bare syv år gammel. I det siste har han i tillegg til skuespilleryrket etablert seg som en dyktig regissør.

 7. Natalie Portman før og etter

  Natalie Portman (Født 1981)

  Natalie Portman var bare 13 år gammel da hun spilte i kortfilmen "Developing" fra 1994. Hollywood fikk tydeligvis opp øynene for den vakre stjernen i årene som fulgte, noe hennes roller i "Léon," "Beautiful Girls," "Mars Attacks!" og "Star Wars: Episode I" kan vitne om. I senere tider husker vi henne godt fra "V for Vendetta" (2005), "Black Swan" (2010) og "Thor: The Dark World" (2013).

 8. Elijah Wood før og etter

  Elijah Wood (Født 1981)

  De fleste vil kjenne igjen Elijah Wood fra Ringenes Herre-filmene og "Oliver Twist"(1997), men visste du at han begynte sin karriere allerede i 1989 i filmen "Tilbake til fremtiden II?" (Hint: han var en statist som spilte Game Boy.) Wood var bare åtte år gammel på denne tiden, og han ble i de følgende årene en godt etablert skuespiller.

 9. Jodie Foster før og etter

  Jodie Foster (Født 1962)

  Jodie Foster har en lang og vellykket karriere som skuespiller, regissør og produsent bak seg, og hennes første rolle var i TV-serien "The Doris Day Show" i 1969. Vesle Foster var bare syv år gammel på dette tidspunktet, og hun var et kjent TV-fjes i årene frem til 1972 da hun fikk sin første filmrolle i "Napoleon og Samantha" og senere "Taxi Driver" fra 1976.

 10. Dakota Fanning før og etter

  Dakota Fanning (Født 1994)

  Dakota Fanning var med på mye i sine unge år. Hun spilte datteren til Tom Cruise og ble bortført av romvesener i sci-fi thrilleren "Klodenes Kamp" fra 2005, hun lærte rollefiguren "Joey" en lekse i TV-serien "Venner for livet" i 2004 og hun spilte mindre roller i TV-seriene "Spin City" og "CSI: Crime Scene Investigation."

  I tillegg spilte hun mot Sean Penn og Michelle Pfeiffer i "I Am Sam" fra 2001. Men hennes karriere begynte med en rolle i serien "Akutten" i 2000. Fanning var bare seks år gammel på dette tidspunktet.

 11. Kirsten Dunst før og etter

  Kirsten Dunst (Født 1982)

  Kirsten Dunst er en av Hollywoods mest ettertraktede kvinner etter hennes opptredener i Lars Von Triers "Melancholia" (2011) og "Marie Antoinette" fra 2006. Allerede i sitt første leveår (1982) spilte hun (mer eller mindre intetanende) i TV-serien "Loving," og i årene som fulgte var hun delaktig i produksjonene til både "Star Trek: The Next Generation" og "Akutten."

  Mange vil kanskje kjenne henne igjen som den lille jenta Judy fra filmen "Jumanji" (1995).