Oscar Isaac i Inside Llewyn Davis

Herlig nostalgi fra Coen-brødrene

"Inside Llewyn Davis" byr på en uskyldig og sympatisk fortelling fra underholdningsbransjens bakside.

Denne helgen er det premiere på Coen-brødrenes seneste film "Inside Llewyn Davis" med Oscar Isaac i hovedrollen. Historien tar oss med på folkesangeren Llewyn Davis sin søken etter berømmelse i 1960-tallets New York og Chicago, en ferd som byr på utfordringer både på det personlige og profesjonelle plan.

Sett igjennom Coen-brødrenes øyne blir resultatet en hjertevarmende film med fokus på måloppnåelse og herlig nostalgisk 60-talls musikk.

Se også: Burnett roser Isaac

Oscar Isaac i Inside Llewyn Davis

Esoterisk film

Coen-brødrene er en regissørduo kjent for å lage gode filmer, og "Inside Llewyn Davis" er intet unntak. Filmen er likevel av en mer esoterisk karakter enn mange av brødrenes andre filmer: Musikksjangeren er folkemusikk, kunstmiljøene i New York og Chicago er ikke alltid like lette å forstå seg på og mot slutten av filmen kan mange spørre seg hva handlingen egentlig dreide seg om.

Om du forstår filmen er sjansen stor for at du får deg en favoritt for livet. Men om du ikke forstår den gjør det ikke stort: Bare strekk deg ut i kinosetet og nyt filmens herlige 60talls-inspirerte folkemusikk.

Se også: Bilder fra filmen

Oscar Isaac, Justin Timberlake og Carey Mulligan i Inside Llewyn Davis

Stjernegalleri

Justin Timberlake spiller også i filmen og leverer en overbevisende rolleskildring av en 1960-talls Manhattan-musikant. I tillegg får vi oppleve en enestående John Goodman i rollen som Roland Turner, en tidligere artistagent som på grunn av skrantende helse nå synger på det siste verset.

Vi får også gleden av å se Carey Mulligan, kjent fra "Den store Gatsby," spille en motvillig omsorgsfull morsfigur i et trekantdrama hun helst skulle vært foruten.

"Inside Llewyn Davis" har premiere fredag 28/2 på kinoer over hele landet.