Toppliste: De beste bilfilmene!

Er det én ting vi aldri blir lei av å se på film, så er det biler. Enten filmen er en klassiker eller en moderne actionfilm så kan du banne på at bilen spiller en viktig rolle. Hvordan kommer man seg ellers frem?

Vi kliner til med en toppliste over de beste bilfilmene i historien:

 1. Bullitt

  1968

  Vi møter Steve McQueen i en av hans mest berømte roller - som den tøffe politiagenten Frank Bullitt. Bullitt får det i utgangspunktet rutinemessige oppdraget med å beskytte mafiainformanten Johnny Ross. Ross skal vitne mot sine mafiasjefer foran en underkomité i senatet i San Francisco, men han kommer aldri så langt. Han blir dødelig såret av en av mafiaens leiemordere.

  Bullitt setter i gang og etterforske saken, men senator Walter Chalmers, lederen for komiteen, vil at han skal avslutte etterforskningen. Hva er grunnen?

 2. Convoy (1978)

  Convoy

  1978

  Trailersjåføren Rubber Duck leder opprøret mot korrupte politimenn og urimelige lover. Uten andre planer enn at han ønsker å vise sin harme, legger Rubber Duck seg først av fire trailere som kjører uten stans.

  Flere legger seg på hjul, og snart utgjør den endeløse rekken med trailere en konvoi som myndighetene må ta på alvor. Rubber Duck er den ubestridte leder, som er villig til å ofre livet for sine kollegaer bak rattet.

 3. Ryan Gosling i Drive

  Drive

  2011

  Ryan Gosling spiller Driver, stuntsjåfør på dagtid, rømningssjåfør på natten. Det spiller ingen rolle hva han må gjøre, Driver er mest komfortabel bak rattet på en bil.

  Shannon (Bryan Cranston) er både mentor og manager for Driver. Shannons siste plan er å få på plass penger til et kjøretøy Driver kan bruke i profesjonelle bilrace. Siden Bernie Rose (Albert Brooks) er Shannons rikeste bekjentskap, blir Bernie spurt om å investor i prosjektet. Etter å ha sett Driver i action bak rattet på racerbanen sier Bernie ja, og tar meg seg en tredje mann, Nino (Ron Perlman) på laget.

 4. Paul Walker og Vin Diesel i Fast and Furious Five

  Fast and Furious Five

  2011

  I tiden siden Brian og Mia Toretto hjalp Dom med å bryte ut av fengselet, har de svidd gummi over mange landegrenser på flukt fra myndighetene. Nå er de trengt opp i et hjørne i Rio de Janeiro, hvor de må utføre en siste jobb i bytte mot friheten.

  Mens de setter sammen sitt eliteteam av toppracersjåfører demrer det for de usannsynlige samarbeidspartnerne at den eneste sjansen til å komme seg ut av klisteret for godt er å konfrontere den korrupte forretningsmannen som ønsker å se dem døde. Men han er ikke den eneste som er på sporet av dem...

 5. Flåklypa Grand Prix

  Flåklypa Grand Prix

  1975

  Rudolf Blodstrupmoen, som en gang var læregutt hos Reodor, bor nå i storbyen der han har slått seg opp og blitt en av verdens ledende racerbilførere. En kveld ser Reodor, Solan og Ludvig et intervju med Blodstrupmoen på TV. Med stor selvtillitt proklamerer Blodstrupmoen at han skal slå hvem som helst, hvor som helst og når som helst.

  Etter press fra Solan bestemmer Reodor seg for å ta i mot utfordringen, blant annet fordi han forstår at Blodstrupmoen har stjålet en av oppfinnelsene hans, og at dette er årsaken til at bilen hans er så rask. Men det koster mange penger å bygge en bil, og dette er et selvfølgelig et problem. Som ved et lykketreff befinner den søkkrike oljesjeiken Ben-Redic Fy Fazan seg i Flåklypa akkurat da, og den initiativrike og optimistiske Solan forstår at sjeikens oljepenger kan finansiere Reodors superbil.

 6. Eleanor i Gone in 60 Seconds (1974)

  Blåst på 60 sekunder

  1974

  Blåst på 60 sekunder! Du har sett alle bilfilmene. Nå kan du se filmen som startet det hele. "Gone in 60 Seconds" definerte biljaktsjangeren på film og ble en umidelbar hit blant actionfansen.

  Oppdraget: Å stjele 48 eksotiske biler. Utfordringen: Unngå å bli tatt.

  Når politiet tar opp jakten på mestertyven Maindrian Pace, har han ikke annet valg enn å gi full gass og vrake alle biler som kommer i sin vei. Bak rattet på en oppjekket Ford Mustan Mach 1 'Eleanor' er dette rå filmskaping på sitt beste, med spektakulære stunts og ustoppelig action. Over 93 biler ble vraket på 40 minutter i en av biljaktscenene!

 7. Nicolas Cage i Gone in 60 seconds

  Gone in 60 seconds

  2000

  Nyinnspilling av filmen fra 1974. En gjeng med biltyver planlegger å stjele 50 biler for en forretningsmann slik at gjenglederen kan betale gjelden som broren hans skylder mafiaen. Det eneste problemet er at en annen gjeng er i ferd med å stjele akkurat de samme bilene for noen andre...

 8. Helsmell

  1977

  15 bilkræsj, 23 ødelagte kjøretøy og 24 eksplosjoner taler sitt tydelige språk - dette er en tidenes største bilslaktfilmer! All action foregår på veien mot Las Vegas, dit Sam og Paula er på vei for å gifte seg.

  Men Paulas pappa er ikke glad. For det første skulle jo datteren gifte seg med den rike eklingen Collins - og for det andre er det pappas Rolls Royce de har tatt!

  Med en kvart million i belønning håper han nå å få stoppet dumhetene, og snart er halve California i hælene på paret. Deriblant en gal prest, to hot rod-førere, samt detektiver, mafiafolk og politi. Og det går unna - stol på det! Langs hele veien står bilreparatørene og jubler!

 9. Matt Damon i Hvem var Jason Bourne?

  Hvem var Jason Bourne?

  2002

  En stormfull natt på sjøen blir en livløs kropp (Matt Damon) oppdaget flytende i vannet av en italiensk fiskebåt. Han har mistet hukommelsen, og er uten identitet eller bakgrunn. Men han innehar en rekke uvanlige talenter innen kampsport, språk og selvforsvar som vitner om en farlig fortid.

  Han innser straks at selv om han ikke kjenner noen, er det mange som vil gjenkjenne ham og som ikke ønsker ham vel... Filmen inneholder en av de beste biljaktene i filmhistorien!

 10. James Bond-filmen Kun for dine øyne

  Kun for dine øyne

  1981

  Under en eksplosjon i det Ioniske hav synker et britisk spionskip. Ombord på skipet er en avansert datamaskin, ATAC, som kontrollerer de britiske ubåtene. Russland er svært bestemt på å finne ATAC, men siden de ikke kan involveres direkte, overfører de oppdraget til en gresk kontakt.

  Agent 007 James Bond er klar over hvor alvorlig saken er og slår seg sammen med en rik gresk forretningsmann og vakre Melina Havelock i kappløpet om å finne ATAC før russerne gjør det. Med seg har han selvfølgelig sin Lotus Esprit Turbo!

 11. Mel Gibson i Mad Max (1979)

  Mad Max Collection

  1979-1985

  I actionfilmenes historiebøker er det få eventyr som er av Mad Max-filmenes kaliber. Det er bare å sette gassen i bånn og gjøre klart for et blodbad: Du blir dratt inn i et drømmelignende landskap hvor en mytologisk fortid møter en jordklode etter den store atomkatastrofen.

 12. Jean Reno i Ronin

  Ronin

  1998

  Sam (Robert De Niro) er sammen med et team av hemmelige agenter innleid for å stjele en mystisk og svært godt beskyttet dokumentkoffert, en koffert de ikke er alene om å være interessert i. Deres skjebne er usikker og deres lojalitet er til salgs til høystbydende.

  Ingen av dem kjenner arbeidsgiverens identitet, det virkelige motivet til de andre i gruppen eller innholdet i kofferten. Vi får heftige biljaktscener gjennom Nice og Paris med strøkne Audier, Peugeots og BMW-er!

 13. Chris Hemsworth og Daniel Brühl i Rush

  Rush

  2013

  Handlingen er satt i Formel1-sportens glamorøse gullalder på 1970-tallet. Basert på den sanne historien om sportslig rivalisering mellom den kjekke engelske playboyen James Hunt (Hemsworth), og hans metodiske, strålende motstander Niki Lauda (Bruhl).

  Historien følger deres svært ulike personlige stil både på og utenfor banen og den forbløffende 1976-sesongen der begge førerne var villig til å risikere alt for å bli verdensmester i en sport uten feilmargin

 14. Michael Caine og Mini Cooper S i The Italian Job

  The Italian Job

  1969

  Charlie Croker (Michael Caine) er ute av fengselet og har en genial plan for århundrets kupp. Hjulpet av sin medsammensvorne, den skarpsindige mesterskurken Mr. Bridger, drar Charlie av gårde med et topplag av skurker og tre meget spesielle biler for å stikke av med 4 000 000 dollar rett foran nesa på Torino-politiet.

 15. Sally Field i Smokey and the Bandit

  Smokey and the Bandit

  1977

  Trailersjåføren Bandit vedder på at han skal frakte et billass øl frå Texas til Atlanta på 28 timer, - råkjøring rett og slett! På veien plukkar han opp en kvinne i brudekjole. Hun har rømt fra brudgommen, sønnen til sheriff Smokey, så Smokey får minst to gode grunnar til å stanse Bandit som raser av gårde i sin Pontiac Trans Am.

 16. Burt Reynolds i Smokey and the Bandit på farten igjen

  Smokey and the Bandit på farten igjen

  1980

  Burt Reynolds, Sally Field og Jackie Gleason er på farten igjen sammen med et praktfullt stjernegalleri når et rått politisk kappløp resulterer i gjensynet med alle de villeste påfunnene fra the Bandit.

  Og nok en gang blir han forfulgt av sin erkefiende, Sheriff Buford T. Justice, som fremdeles er sykelig opptatt av å pågripe the Bandit. Men denne gangen er utbyttet enda større – en gravid elefant. Og risikoen er enda mer risikabel. Villskapen er villere. Og vinnerens innsats er uendelig mye høyere!

 17. Taxi

  1998

  Daniel har tidligere vært pizzabud i Marseilles, men skifter jobb for å bli drosjesjåfør. Hans store drøm er å kjøre Formel 1, og en dag blir han tatt av politiet for å ha kjørt for fort.

  Politimannen Emilien har mislykkes så mange ganger at han står i fare for å miste jobben sin. Daniel får et valg - enten å levere inn førerkortet sitt eller å hjelpe Emilien med å finne noen tyske bankranere. Daniel velger det siste og en vill jakt begynner!

 18. Blues Brothers

  The Blues Brothers

  1980

  Jake (John Belushi) og Elwood (Dan Aykroyd) er to hvite brødre med svarte sjeler. Iført mørke solbriller og like dresser setter de ut på et "oppdrag fra Gud" som de har fått av sin tidligere lærer, søster Mary Stigmata.

  Oppdraget er å skaffe til veie 5000 dollar for å redde den gamle kirken deres fra riving. De legger ut på en kronerullingsturné uten sidestykke, og opplevelsene står i kø. De treffer blant annet en halvgal nazist, de synger "Rawhide" for det mest sinnssyke barpublikummet som tenkes kan og de forårsaker at hundrevis av biler på gatene og innfartsveiene til Chicago blir ødelagt.

 19. Dominic (Vin Diesel) og Brian (Paul Walker) i The Fast and The Furious (2001)

  The Fast and The Furious

  2001

  De har bensin i blodet og hormoner i bensinen. De lever for og i sine biler. Skinnende, topptrimmede og alltid med en overraskelse eller to under panseret. Det ligger tusenvis av timer og dollar bak disse maskinene.

  De behersker landeveiene og møtes for å prøve krefter i ulovlige gateløp når mørket faller på og politiet har annet å gjøre. De satser gjerne et par tusen dollar for å konkurrere med den regjerende mester i håp om å komme først i mål.

 20. Jason Statham i The Transporter

  The Transporter

  2002

  Den tidligere spesialstyrkesoldaten Frank Martin (Jason Staham) lever et tilsynelatende stile og rolig liv på den franske riviera. Innimellom tar han oppdrag som leiesoldat og frakter varer - menneskelige eller ikke - fra et sted til et annet. Uten å stille spørsmål. Han gjennomfører hemmelighetsfulle og ofte farlige oppgaver i sin spesialbygde Mercedes, men etter retningslinjer som han er nøye på alltid å overholde...

 21. Verdens sprøeste bilrace

  1981

  Det handler et billøp fra kyst til kyst, hvor mye av konkurransen går ut på å lure trafikkpolitiet. Og det er ingen ende på oppfinnsomheten når det gjelder å snike seg unna politiet og forhåpentlig komme først i mål. I kampen tas alle midler i bruk - alt fra å kle seg ut som leger i en ambulanse til prester i en rød Ferrari og en fyr er overbevist om at han er James Bond.