Liam Neeson i Taken

Topp 10: Liam Neeson

Han er både Oscar- og Golden Globe-nominert.
Se listen over noen av Liam Neesons mest anerkjente roller opp gjennom årene!

 1. Liam Neeson as Henri Ducard i Batman Begins

  Ducard - Batman Begins (2005)

  Neeson spilte rollen som Henri Ducard, en dødelig morder fra Frankrike som er ekspert på å spore opp folk. Han var en av Bruce Waynes tidligere mentorer fra perioden da den kommende Batman reiste verden rundt.

  Han dukker også opp igjen i "The Dark Knight Rises", denne gangen som Ra's Al Ghul...

 2. Liam Neeson as Qui-Gon Jinn i Star Wars

  Qui-Gon Jinn - Star Wars: Episode 1 - Den skjulte trussel (1999)

  Da "Star Wars" returnerte til lerretet etter en pause på 16 år var det Neeson som spilte rollen som Qui-Gon Jinn, en av de mest respekterte Jediene gjennom tidene som lot følelser være like viktige som tanker.

 3. Liam Neeson as Michael Collins

  Michael Collins (1996)

  Neeson spilte hovedrollen i 1996-filmen "Michael Collins," en film om den kjente irske patrioten og revolusjonæren som mistet livet under Irlands borgerkrig.

 4. Liam Neeson som Bryan Mills i Taken 2

  Bryan Mills - Taken-filmene

  Bryan Mills er en pensjonert amerikansk etterretningsagent som bruker sine tidligere jobberfaringer for å finne sin bortførte datter, og Neeson spilte en overbevisende rolle som en desperat, men samtidig dedikert far.

 5. Liam Neeson as Oskar Schindler

  Oskar Schindler - Schindler's liste (1993)

  I 1993 kom Steven Spielberg-filmen "Schindler's liste," og Spielberg valgte selv ut Neeson til å spille rollen som den forretningsorienterte, men senere sterkt empatiske Oscar Schindler. Resultatet ble en film som har rørt generasjoner.

 6. Liam Neeson as Daniel in Love Actually

  Daniel - Love Actually (2003)

  Neeson spilte rollen som Daniel i "Love, Actually," den romantiske kjærlighetsfilmen fra 2003 og en julefavoritt for mange. Han har akkurat mistet sin kone, men han tar likevel godt vare på sin stesønn, Sam, blant annet ved å hjelpe han med å løpe gjennom flyplasser for å gjenforenes med jenta Sam liker.

 7. Liam Neeson as Valjean i Les Miserables

  Jean Valjean - Les Misérables (1998)

  I 1998 kom Bille Augusts "Les Misérables" på kino, og regissøren hadde valgt Neeson til å spille rollen som den tidligere kriminelle Valjean som spiller en sentral rolle gjennom fortellingen.

 8. Liam Neeson as Rob Roy MacGregor

  Rob Roy MacGregor - Rob Roy (1995)

  I "Rob Roy" fra 1995 spiller Liam Neeson rollen som Rob Roy MacGregor, en skotsk historiefigur fra 1700-tallet som kjemper mot føydalssystemet i det skotske høylandet.

 9. Liam Neeson as Ottway in The Grey

  Ottway - The Grey (2011)

  I denne thrilleren fra 2011 spiller Neeson en mann som sammen med en gruppe oljearbeidere overlever en flystyrt i Alaska, og de blir tvunget til å overleve med lite mer enn smart tankegang når en gruppe ulver jakter på dem.

 10. Liam Neeson as Priest Vallon i Gangs of New York

  Priest Vallon - Gangs of New York (2002)

  Neeson spiller lederen av den irsk-katolske gjengen "The Dead Rabbits" i Martin Scorseses "Gangs of New York" fra 2002. Når han blir angrepet av "The Butcher" skapes opphavet til filmens plot.