De største filmproduksjonene akkurat nå

Star Wars, Terminator og superhelter!

 

Big is to be redefined. Over de neste par årene kommer noen av Hollywoods største og dyreste filmproduksjoner noensinne. Bli kjent med dem først som sist!

 

Kilde: TotalFilm

 1. Konseptskisse for Avengers: Age of Ultron

  The Avengers: Age of Ultron

  Premiere: 1. mai 2015

  Her kommer oppfølgeren til den tredje mest inntjenende filmen noensinne! Marvels helter møter deres største trussel hittil: James Spader som den genocide roboten Ultron. I tillegg møter vi Captain America-skurken Baron Wolfgang von Strucker.

  Innspillingen skal foregå i London, Italia, Sør-Korea og Johannesburg.

  Regi: Joss Whedon

  Skuespillere: Scarlett Johansson, Chris Hemsworth, Chris Evans, Robert Downey Jr., Jeremy Renner, Mark Ruffalo, Paul Bettany, Anthony Mackie, Thomas Kretschmann, Don Cheadle, James Spader, Samuel L. Jackson, Elizabeth Olsen, Cobie Smulders, Aaron Taylor-Johnson

 2. Tom Hardy i Mad Max

  Mad Max: Fury Road (3D)

  Premiere: 15. mai 2015

  George Miller fikk ideen om en fjerde "Mad Max"-film for snart 30 år siden, så nå er den kanskje moden? Mel Gibson takket nei til å returnere, så barske Tom Hardy steppet inn. Han møter blant annet den skallede kommandanten Furiosa og en kvinnegruppe kalt the Five Wives.

  Innspillingen startet allerede i 2012 i Namibia, som skal forestille Australia.

  Regi: George Miller

  Skuespillere: Tom Hardy, Charlize Theron, Rosie Huntington-Whiteley, Riley Keough, Mel Gibson, Nicholas Hoult, Zoe Kravitz

 3. Konseptskisse fra Jurassic World

  Jurassic World (3D)

  Premiere: 12. juni 2015

  Over ti år etter at vi sist befant oss på Isla Nublar skal vi tilbake. Dette er en oppfølger med helt nye ansikter, men en del av den tekniske gjengen fra trilogien er fortsatt med. Og Steven Spielberg produserer.

  Innspillingen vil foregå i New Orleans og muligens Kauai, Hawaii.

  Regi: Colin Trevorrow

  Skuespillere: Bryce Dallas Howard, Chris Pratt, Irrfan Khan, Ty Simpkins

 4. Michael B. Jordan og Simon Kinberg på settet til The Fantastic Four

  Fantastic Four

  Premiere: 19. juni 2015

  Åtte år etter "Fantastic Four: Rise of the Silver Surfer" kommer en reboot av historien om fire astronauter som får superkrefter. Det ryktes at "The Fantastic Four" vil dele samme univers som "X-Men: Days of Future Past", slik at karakterne senere kan dukke opp i hverandres filmer.

  Innspillingen starter snart, antagelig i Baton Rouge, Louisiana.

  Regi: Josh Trank

  Skuespillere: Kate Mara, Miles Teller, Jamie Bell, Michael B. Jordan

 5. Jai Courtney, Emilia Clarke og Arnold Schwarzenegger under innspillingen av Terminator: Genesis

  Terminator Genisys (3D)

  Premiere: 10. juli 2015

  Denne filmen er ment som den første delen av en ny trilogi. Terminator sendes tilbake i tid for å drepe Sarah Connor - moren til den fremtidige motstandslederen John Connor. Kyle Reese sendes også tilbake i tid for å beskytte Sarah. Men siden Jason Clarke er satt i rollen som John, tyder mye på at vi kommer til å følge to tidslinjer.

  Innspillingen starter i april og vil foregå i New Orleans.

  Regi: Alan Taylor

  Skuespillere: Arnold Schwarzenegger, Emilia Clarke, Jai Courtney, Jason Clarke, J.K. Simmons

 6. J. J. Abrams på settet til Star Wars: Episode VII

  Star Wars: The Force Awakens (3D)

  Premiere: 18. desember 2015

  Som vanlig holder J.J. Abrams kortene tett til brystet. Antagelig vil vi møte både Harrison Ford, Mark Hamill, Carrie Fisher og en mengde hotte Hollywood-ansikter i denne og de kommende filmene. Samt R2-D2. John Williams gjør musikken!

  Innspillingen av første film skal løpe fra mai til september i år. Abrams har uttrykt at han ønsker å filme på location så mye som mulig. Hurra! Resten filmes i legendariske Pinewood Studios.

  Regi: J.J. Abrams

  Skuespillere: Ingen er offisielt bekreftet av regissør

 7. World of Warcraft

  Warcraft: The Beginning (3D)

  Premiere: 11. mars 2016

  Her kommer filmatiseringen av det enormt populære rollespillet World of Warcraft. Regissøren er selv en uttalt gamer, noe som lover godt for filmadapasjonen. Et annet lyspunkt er at presiedenten i Legendary Pictures, Thomas Tull, har uttalt: "Just making a crap movie to sell tickets to the fans is not an option".

  Innspillingen er i gang i Vancouver, Canada.

  Regi: Duncan Jones

  Skuespillere: Travis Fimmel, Paula Patton, Dominic Cooper, Ben Foster

 8. Batman vs. Superman

  Avatar 2

  Premiere: 6. mai 2016

  Foreløpig heter den riktignok "Untitled Superman-Batman Project", men den gjengse oppfatningen er at dette vil bli en styrkeprøve mellom to av vår aller største superhelter. Vi møter flere av rollene fra "Man of Steel", men Batman-historien er som kjent rebootet med nye skuespillere.

  Under innspillingen blir Illinois til Smallville og Chicago til Metropolis. Premieren faller samtidig som premieren på "Captain America 3" - nuvel. Vi tror vi vet hvem som kommer seirende ut av det møtet.

  Regi: Zack Snyder

  Skuespillere: Henry Cavill, Ben Affleck, Laurence Fishburne, Amy Adams, Diane Lane, Gal Gadot, Jesse Eisenberg, Jeremy Irons

 9. Sam Worthington og Zoe Saldana i Avatar

  Premiere: I løpet av desember 2016

  Dette er den første oppfølgeren til tidenes største film, og James Cameron planlegger hele fire filmer i Avatar-serien. Jake Sully er nå en fullverdig Na'vi, og han og Neytiri har antagelig fått en familie. Vi kommer selvsagt til å befinne oss på Pandora, men "avdøde" Miles Quaritch (Stephen Lang) har signert for alle filmene, så menneskene er fortsatt innblandet på et vis.

  Innspillingen starter på New Zealand en gang i år, og det planlegges filmslipp i 2016, 2017 og 2018 (i ekte LOTR-stil).

  Regi: James Cameron

  Skuespillere: Sam Worthington, Zoe Saldana, Sigourney Weaver, Stephen Lang