Captain America (Chris Evans) fra The Avengers

Derfor digger vi Captain America

En av våre favoritthelter er tilbake på kino: Captain America. Med sin lange historie, sympatiske vesen og medlemskap i The Avengers er han alltid velkommen tilbake på kino for vår del.

 

Dette er noen av grunnene til at vi digger Captain America!

 1. Captain America

  Historisk helt

  Captain America har eksistert siden 1941 da han dukket opp i et tegneserieblad. Suksessen kom ganske så umiddelbart, og på et tidspunkt solgte historiene om den patriotiske helten flere utgaver enn selveste Times Magazine!

  Captain America er faktisk den første Marvel-helten som viste seg frem i et annet medium enn papirformat da han dukket opp på film.

 2. Chris Evans som Captain America

  Bakgrunnshistorien

  Bakgrunnshistorien til Steve Rogers er også unik, og spenner over lang tid. Han ble født 4. juli 1918 i Brooklyn, og vokste opp i en fattig familie. Begge foreldrene døde mens han var ung, og da krigen banket på verdensdøren vervet han seg til militæret. Dessverre besto han ikke de fysiske testene.

 3. Chris Evans som Captain America

  Forvandlingen

  Han besto kan kanskje ikke de fysiske testene ved første forsøk, men etter en god dose forskning og superhelt-serum gjenoppsto Steve Rogers som selveste Captain America. Han ble en viktig brikke i kampen mot nazistene og terrorgruppen Hydra. Etter å ha vært fryst ned i nesten 70 år ble han vekket til live og ble med i The Avengers og S.H.I.E.L.D.

  Selve transformasjonen vises i "Captain America: The First Avenger" fra 2011. Historien fortelles også i en filmserie datert 1944, og i en versjon fra 1990.

 4. Captain America: The Winter Soldier - plakat

  Skjoldet

  Captain Americas fremste kjennetegn som helt har alltid vært skjoldet han bærer på ryggen og bruker til å beskytte seg. Til å begynne med var skjoldet trekantet, men i de siste filmene har det som kjent vært rundt. Et trent øye vil oppdage en liten hyllest til den gamle varianten i "Captain America: The Winter Soldier".

 5. Chris Hemsworth og Chris Evans i The Avengers

  Avengers

  Captain America får ofte æren av å være en av de originale medlemmene i The Avengers, men det stemmer dessverre ikke. Den originale gjengen besto av Iron Man, Ant-Man, The Wasp, Thor og Hulken. Men som kjent skaper Hulkens voldsomme temperament ofte problemer, og Captain American ble derfor hyret inn. I de senere år har han vært et fult anerkjent medlem av gjengen.

 6. Captain America: The First Avenge

  The good guy

  "I don't want to kill anyone. I don't like bullies. I don't care where they're from". - Steve Rogers / Captain America

  Captain America er ikke nødvendigvis en helt som er glad i ødeleggelser. Han trår derimot til der det trengs. Han sympatiske vesen og sterke følelser for folk og land gjør han til en av de mest sympatiske superheltene.

 7. Chris Evans og Scarlett Johansson i Captain America: The Winter Soldier

  Filmer med Captain America

  Chris Evans var først å se som kapteinen i "Captain America: The First Avenger" i 2011. Han nevnt i "The Incredible Hulk", bidro sterkt i "The Avengers" og ble nevnt igjen i "Iron Man 3". I "Thor: The Dark World" synes han såvidt idet Loke forkler seg som ham.

  I "Captain America: The Winter Soldier" får vi endelig se en hel film med helten igjen, og det kommer mer de neste årene: Han skal selvsagt være med i "The Avengers: Age of Ultron", og det planlegges i tillegg en "Captain America 3".