Deadpool

Topp 10: De best besøkte superheltfilmene i Norge

Superheltsjangeren har hatt en ordentlig storhetstid på kino de siste ti årene, og lite tyder på at suksessen avtar med det første. Kjente og kjære superhelter fra tegneseriegigantene Marvel og DC Comics herjer som aldri før på det store lerretet og har begge langsiktige planer i kampen om superhelthegemoniet.

 

Disse superheltene har dratt flest kinogjengere her til lands:

Tallene er hentet fra Filmwebs Rapportserver, som har data fom 2003.

 1. Andrew Garfield i The Amazing Spider-Man

  The Amazing Spider-Man 3D

  Besøk: 188 874

  Premiere: 2012

  Den første filmen med Andrew Garfield som Spiderman gjorde det bra på kino, men ikke fullt så bra som filmene med Toby Maguire. Stafettpinnen er nå overrekt til Tom Holland, som vi får se et glimt av allerede i "Captain America: Civil War".

  Les også: Her er nye Spider-Man

 2. Ben Affleck som Batman og Henry Cavill som Superman i Batman v Superman: Dawn of Justice

  Batman v Superman: Dawn of Justice (3D)

  Besøk: 223 126

  Premiere: 23.03.2016

  Det O store møtet melllom DC Comics gigantiske superhelter - Batman og Supermann - har trukket solide mengder publikummere til kinosalen, i skrivende stund godt over 200 000.

  Trailer og mer om filmen her

 3. Ultron fra The Avengers: Age of Ultron

  Avengers: Age of Ultron (3D)

  Besøk: 240 846

  Premiere: 22.04.2015

  Marvels superhelter er meget populære, både forente og hver for seg. Den andre Avengers-filmen gjorde det ikke fullt så bra som den første, men likvel bra nok til å å havne på en fin 8. plass.

  Les også: Age of Ultron slår rekorder

 4. Spider-Man 3

  Spider-Man 3

  Besøk: 266 400

  Premiere: 2007

  Den tredje filmen i den originale Spiderman-trilogien gjorde det skarpt på kino, om enn ikke fullt så populære som sin forgjenger, "Spider-Man 2". Blir spennende å se hvordan den nye Spidey tas i mot av kinopublikummet!

  Se også: Topp 5 Superbabes

 5. Robert Downey Jr. som Tony Stark i Iron Man 3

  Iron Man 3 (3D)

  Besøk: 292 439

  Premiere: 2013

  Iron Mans popularitet har økt for hver film. Her har Tony Stark klatret nesten 130 000 publikummere opp fra film nummer to i serien! Mens vi venter på den fjerde filmen kan vi blant annet skue Iron Man aka Tony Stark i "Captain America: Civil War".

  Se også: Topp 10 Robert Downey Jr

 6. Ryan Reynolds i Deadpool

  Deadpool

  Besøk: 312 695

  Premiere: 12.02.2016

  Ryan Reynolds urtodokse superhelt overrasket alle og slo ned som et lyn i kinosalene da den hadde premiere i vinter. Med politisk ukorrekt humor kom filmen som et friskt pust og trakk horder av publikummere.

  Knallsterk åpning for Deadpool

 7. The Avengers

  The Avengers 3D

  Besøk: 318 973

  Premiere: 2012

  Den første filmen som samlet Marlves superhelter er tidenes mest inntjenende superheltfilm på verdensbasis, og den fjerde mest sette her i Norge. Denne filmen satte standard for den nye tankegangen med å veve superheltenes historier sammen i et utvidet univers.

  Se også: Scarlett viser muskler

 8. Tobey Maguire i Spider-Man 2

  Spider-Man 2

  Besøk: 380 818

  Premiere: 2004

  Den over ti år gamle filmen har en solid plassering på listen. Den originale Spiderman-trilogi er på sett og vis den første virkelig superpopulære superheltfilmen på kino moderne tid.

 9. The Dark Knight Rises

  Besøk: 409 029

  Premiere: 2012

  Superheltsjangeren fikk en ny vår med Christopher Nolans Batman-trilogi, som var mørkere og mer realistisk enn det man var vant til fra før. Den siste filmen i serien er tidenes nest mest sette superheltfilm i Norge, kun slått av...

 10. Heath Ledger i The Dark Knight

  The Dark Knight

  Besøk: 411 010

  Premiere: 2008

  Med en knapp margin er den andre filmen i Batman-trilogien den mest sette superheltfilmen på norske kinoer. Christian Bales realistiske tilnærming til Batman-rollen har virkelig slått an blant norske kinogjengere og ikke minst var Heath Legders legendariske tolkning av Jokeren verdt kinobesøket av alene.

  Se også: Topp 10 superskurker