Frost

«Frost» ble DVD-vinner – etter én dag

Filmeventyret «Frost» solgte 3,2 millioner Blu-ray- og DVD-disker i sin første dag for salg, melder Disney. Tallene inkluderer også forhåndssalget.

Filmen ligger dermed an til å bli den mestselgende hjemmevideoen det siste tiåret, skriver Variety.

Hos nettbutikken Amazon er filmen blitt den mestselgende barnefilmen gjennom tidene, der den har sust forbi Universals «Grusomme meg» når det gjelder DVD-salget.

«Frost» ble sluppet på hjemmevideoformatet 18. mars. I Norge slippes den 9. april.

Frost

Også musikken fra filmen gjør det bra. Den har toppet Billboard-listen i seks uker og solgt i over 1,4 millioner kopier i USA.

Kinofilmen har spilt inn over 1 milliard dollar på verdensbasis og når det gjelder inntjening for en film – noensinne – ligger filmen nå på 13. plass.

Forrige helg gjorde den norskinspirerte filmen sin entré i Japan, og debuterte her på 1. plass med 9,6 millioner dollar til billettlukene.

Her i Norge har vi vært svært opptatt av filmen, som er løselig basert på et H.C. Andersen-eventyr og har hentet visuell inspirasjon fra norsk natur og tradisjon.

I disse tider er en liten delegasjon fra Disney på Norgesbesøk: Blant annet har en av regissørene av «Frost», Chris Buck, landet i Romsdal for å få med seg deler av Reiselivskonferansen i Kristiansund.

Da får han nok denne nyheten servert: I Norge har over 490 000 publikummere funnet veien til den frosne Disney-verdenen i en kinosal.