Frost

«Frost» størst i verden i sitt slag

Etter å ha åpnet sterkt i Japan er det nå offisielt: Disneys norskinspirerte «Frost» er den mest innbringende animasjonsfilmen som er laget.

«Frost» har virkelig bredt seg utover verden, skriver Washington Post. Det er satt rekord for animasjonsfilm med en global inntjening på 1,072 milliarder dollar.

Tidligere var det Disney/Pixar-produksjonen «Toy Story 3» som satt på rekorden, med en global inntjening på 1,063 milliarder dollar.

«Frost» har stått for 398 millioner dollar til billettlukene i Nord-Amerika – samt 674 millioner dollar på det internasjonale markedet.

Frost

Filmeventyret, som løst baserer seg på H.C. Andersens historie om Snødronningen, og som har hentet inspirasjon fra norsk natur og tradisjon, er laget i 3D. Filmen, som er regissert av Jennifer Lee og Chris Buck, innledet mars ved å vinne Oscar for beste animasjonsfilm – og Beste sang i en film («Let it Go»).

Filmen har også satt salgsrekord når det gjelder DVD og Blu-ray-formatet.

Filmmusikken lever også sitt eget liv, og har solgt over 1,4 millioner kopier i USA. «Let it Go»-singelen har passert 1,7 millioner-grensen, melder Variety.