Filmwebs Kanonpris 2014

Dere har talt: Her er vinneren av Filmwebs Kanonpris!

Denne eventyrlige filmen er fjorårets beste.

Hvert år deles Kanonprisen ut til Beste norske spillefilm under Kanonshowet i Trondheim. 2013 var et særdeles godt år for norske spillefilmer, og vi ba dere om å stemme på deres favoritt til å vinne den gjeve filmprisen!

Det ble et særdeles close race, men vinneren er: GÅTEN RAGNAROK!

Gåten Ragnarok

Om filmen

Arkeologen Sigurd Svendsen (Pål Sverre Hagen) har viet sitt liv til å løse de tusen år gamle mysteriene fra Osebegskipets gravkammer. Når han finner spor som peker mot den største myten av alle; myten om Ragnarok, blir Sigurd besatt av tanken om at Oseberggraven skjuler svaret på opphavet til historien om vår egen undergang.

En mystisk runestein med spor etter Osebergvikingene avdekkes i Finnmark og fristelsen blir for stor: Sammen med to kolleger og sine to barn legger Sigurd ut på en ekspedisjon som leder dem dypt inn i Ingen-Mannsland - et avsperret område mellom Norge og Russland.

Eventyret får en dramatisk endring når de gamle runene viser seg å få ny mening og hemmeligheten de avdekker er langt større og mer skremmende enn noen kunne drømme om.

Sigurd må ta sitt livs viktigste avgjørelse: Hvor langt er han villig til å gå og hvor mye er han villig til å ofre i jakten på svaret som til slutt kan lede til deres egen undergang?