Jake Gyllenhaal i Southpaw

Ekstreme kroppsforvandlinger for filmroller

Ekstrem slanking, trening eller vektøkning? Noen stjerner dytter seg til psyken og fysikkens yttergrenser for å levere de beste skuespillerprestasjonene.

 

Og grunnen er enkel: Enkelte roller krever mer enn bare skuespillertalent.

 1. Christian Bale

  Christian Bale i The Machinist

  Christian Bale spiller rollen som Trevor Reznik, en maskinist som på grunn av ekstrem insomnia (søvnløshet) raser ned i vekt.

  Bale er skremmende tynn - til den grad at vi nesten lurte på om det ville gå bra med ham.

 2. Christian Bale

  Christian Bale i American Hustle

  Det gjorde det heldigvis.

  For rollen i "American Hustle" fetet Bale seg opp til motsatt ende av skalaen, noe denne kosemagen er bevis på. Skjønt vi håper på å få se rutenettet tilbake en vakker dag.

 3. Adrien Brody

  Adrien Brody i Pianisten

  Brody sultet seg selv ned til en kroppsvekt på bare 58 kg for å spille rollen som et nazi-offer i Roman Polanskis "The Pianist" fra 2002. Men så vant han da Oscar for innsatsen sin også.

 4. Tom Hanks

  Tom Hanks i Cast Away

  Tom Hanks sin innsats i Cast Away var intet mindre enn spektakulær. Gi mannen en volleyball og han gir deg en Oscar-nominert film tilbake.

  Han klarte også å få huleboer-formen på plass ved å sulte seg selv i forkant av innspillingen.

 5. Matthew McConaughey

  Matthew McConaughey i Dallas Buyers Club

  McConaughey var alle romantiske komediers veltrente trekkplaster i årevis, men for rollen i "Dallas Buyers Club" gikk han ned 20 kilo, og ble på samme tid ansett som en langt mer seriøst skuespiller enn tidligere antatt, noe Oscar-statuetten understrekte.

 6. Jared Leto

  Jared Leto i Dallas Buyers Club

  En annen "Dallas Buyers Club"-skuespiller som raste ned i vekt for rollen var Jared Leto. Mannen gikk ned hele 18 kilo for å spille HIV-smittet transvestitt, men så vant han da også Oscar for jobben.

 7. Jared Leto

  Jared Leto i Chapter 27

  Men Leto har gått motsatt vei også. I "Chapter 27" La han på seg 30 kilo for å spille rollen som Chapman. Leto brukte over et år på å normalisere vekten etter filmingen, og har hevdet at han aldri vil legge på seg slik igjen.

 8. Charlize Theron

  Charlize Theron i Monster

  I tillegg til at hun barberte bort øyebrynene la Charlize Theron på seg 13 kilo for å spille den krevende rollen som Aileen i "Monster." Og belønningen? Oscar.

 9. Matthew Fox

  Matthew Fox i Alex Cross

  Norsk publikum kjenner nok Fox best fra "Lost" og "Party of Five," men kjekkasen var helt ugjenkjennelig som en (altfor?) veltrent kjekkas med 0 % kroppsfett i "Alex Cross" fra 2012.

 10. Edward Norton

  Edward Norton i American History X

  En høyproteinsdiett kombinert med trening kan utføre mirakler, slik det gjorde for Edward Norton før han spilte inn "American History X." Om bare han hadde gjort det samme i "Fight Club!"

 11. Michael Fassbender

  Michael Fassbender i Hunger

  Fassbender spilte rollen som Bobby Sands i den BAFTA-vinnende filmen "Hunger" fra 2008. For å gi en realistisk skildring raste den ellers så veltrente mannen ned hele 20 kilo i vekt.

 12. Tom Hardy

  Tom Hardy - Bronson

  Hardy mente beina hans så ut som beina til en stork etter at han var ferdig med treningsregimet for filmen "Bronson." På overkroppen alene la stuperstjernen til hele 11 kilo med rene muskler. Han gjentok senere treningsregimet for rollen som Bane i "The Dark Knight Rises".

 13. Jake Gyllenhaal

  Jake Gyllenhaal i Prince of Persia

  "Brokeback Mountain"-stjernen Gyllenhall gikk igjennom et omfattende treningsregime før "Prince of Persia," og resultatet ble en barsk figur som er helt annerledes enn tenåringslooken han ellers pleide å inneha.

 14. Mickey Rourke

  Mickey Rourke i The Wrestler

  Som om ikke Mickey Rourkes enormt mange (mislykkede) skjønnhetsoperasjoner er ekstremt nok i seg selv, så trente den tidligere Hollywoodyndlingen seg til en imponerende bra kropp i filmen "The Wrestler."

 15. Matt Damon

  Matt Damon i The Informant

  Den ellers så stramme Matt Damon lot treningsbagen være hjemme da han forberedte seg på rollen i "The Informant." 13 kilo med fett fikk lov til å bo på Damon noen måneder.

 16. Natalie Portman

  Natalie Portman i Black Swan

  Portman er naturlig slank til vanlig, men for å spille den krevende rollen i "Black Swan" måtte hun gå ned hele 9 kilo til! Resultatet ble... vel, fjær og bein?

  I følge seg selv kastet hun seg over et langbord med smultringer rett etter at siste scene var innspilt.

 17. Demi Moore

  Demi Moore i G.I. Jane

  Demi Moore måtte gjennom et omfattende treningsregime for å spille rollen som Jordan O'Neill i "G.I. Jane" fra 1997. Med denne fysikken kunne Moore letthamlet opp med fysikken til Ripley i Alien-filmene!

 18. Bradley Cooper

  Bradley Cooper i American Sniper

  Clint Eastwoods Oscar-nominerte drama hadde Bradley Cooper i hovedrollen. For å bli klar til den biografiske filmen gikk han opp 20 kilo!

 19. Aksel Hennie

  Aksel Hennie i Hercules

  Nordmannen Aksel Hennie måtte også gjennom et beintøft treningsregime før innspillingen av "Hercules" hvor han blant andre spilte mot Dwayne "The Rock" Johnson. Og når du spiller mot steinen sjøl, ja da er det viktig å matche.

 20. Jonah Hill

  Jonah Hill i 22 Jump Street

  Treningsinnsatsen Jonah Hill la inn etter "Wolf of Wall Street" var god nok til å få ham inn på denne listen.