Russell Crowe i Gladiatoren

Topp 10: Sverd- og sandalfilmer

Det er kanskje ikke den mest kjente kategorien, men jammen finnes det godbiter her! Vi drar like så godt i gang med redaksjonens topp 10 sverd- og sandalfilmer!

 1. Elizabeth Taylor som Cleopatra

  Cleopatra

  Denne klassiske filmen fra 1963 må være en av de lengste noensinne laget. I hele 4 timer og 3 minutter kan du kose deg med fortellingen om den vakre egyptiske prinsessen Cleopatra og hennes forhold til Julius Cæsar.

 2. 300

  300

  Gerard Butler leder an hæren i regissør Zack Snyders actioneventyr fra 2007. Med spyd, sverd og svulmende muskler angriper Kong Leonidas og hans menn en overveldende Persisk hær med alt de har.

 3. Sam Worthington som Perseus i Clash of the Titans

  Clash of the Titans

  Halvguden Persevs må motvillig bruke kraften fra sin far, Zevs, gudenes konge, for å overvinne Hades, underverdenes hersker og Zevs' bror. Mislykkes Persevs kan menneskeheten møte sin undergang.

 4. Always Look on the Bright Side of Life

  Life of Brian

  "Life of Brian" var så kontroversiell da den kom ut at den blant annet ble bannlyst i Norge på grunn av blasfemiske innslag.

  Ved en tilfeldighet blir Brian tatt for å være den nye Messias av en folkemengde som hungrer etter noe å tro på og tolker alt som et tegn fra oven - inkludert en sandal.

 5. Kingdom of Heaven

  Kingdom of Heaven

  "Hva slags mann er en mann som ikke gjør verden til et bedre sted?" Kingdom Of Heaven er en monumental, episk film om toleranse, ære og menneskelighet som finner sted under de turbulente korstogene som forandret en hel verden.

  Den mesterlige filmskaperen Ridley Scott (Gladiator, Alien, Thelma & Louise, m.m.) forteller her historien om Balian, en ung mann med sterk rettferdighetssans og samvittighet som blir ridder og legger ut på en søken etter fred og en bedre verden, en reise som vil forandre livet hans.

 6. Peter O'Toole og Omar Sharif i Lawrence of Arabia

  Lawrence of Arabia

  En av filmhistoriens mest storslåtte epos forteller den sanne historien om T.E. Lawrence, fra 1962. Den unge idealistiske britiske offiseren Lawrence blir utsendt til leiren til prins Feisal, leder av det arabiske opprøret mot tyrkerne.

 7. Alexander (Colin Farrell) i filmen med samme navn

  Alexander

  Oliver Stones overveldende historiske saga Aleksander Den Store kartlegger legenden om en av de viktigste skikkelsene i verdenshistorien. I tittelrollen møter vi Colin Farrell, og andre roller er besatt av Angelina Jolie, Anthony Hopkins, Val Kilmer, Jared Leto, Rosario Dawson og Jonathan Rhys-Meyers.

 8. Troja

  Troja

  Til alle tider har menn gått til krig. Noen for makt, noen for ære - og noen for kjærlighet. I det gamle Hellas er kidnapping, kjærlighet, sjalusi og tapt ære opptakten til en krig som vil ødelegge en sivilisasjon. Midt i striden står menn som skal bli legender.

 9. Russell Crowe i Gladiatoren

  Gladiatoren

  Regissør Ridley Scott tar oss med tilbake til Romerriket anno 180 e.Kr. og forteller en storslått historie om styrke, mot og hevn.

  Den store romerske generalen Maximus (Russell Crowe) har atter en gang ledet de romerske troppene til seier. Krigen er vunnet og Maximus lengter hjem til sin kone og deres sønn. Den døende keiseren Marcus Aurelius (Richard Harris) har derimot andre planer for Maximus - å overta keisertronen.

 10. Charlton Heston i Ben-Hur

  Ben Hur

  Unge Juda Ben-Hur (Charlton Heston), en fredsommelig prins fra Jerusalem, leder sitt land i kampen mot det erobrende romerriket. Han blir imidlertid selv tatt til fange, og sendes som slave til de romerske galeier.

  En klassiker som må sees!