Alan i Hangover 2

Topp 10: Mest populære komedier

De siste årene har det kommet en rekke komedier på kino i Norge, og publikum blir ikke lei. Vi elsker å le på kino!

 

Skal vi ta statistikken på ordet har nordmenn sansen for kjente og kjære moromenn som Jim Carrey og Rowan Atkinson, men vi er ikke vonde å be når det kommer til skandinavisk humor og amerikanske kassasuksesser heller.

 

Tallene er hentet fra Filmwebs Rapportserver. Animasjon, familiefilm og action er utelatt fra listen, og tallene går tilbake til 2003.

 

Dette er de 10 best besøkte komediene i Norge:

 1. Rowan Atkinson i Mr Beans ferie

  Mr Beans ferie

  Gjennom TV-seriene "Black Adder" og "Mr. Bean" har gummifjeset til Rowan Atkinson brent seg inn på netthinnen til en rekke nasjoner. Vi var ikke vonde å be da han, i Mr. Beans skikkelse, dukket opp på kinolerretet i 2007.

  242 566 personer så den lett katastrofale ferieturen til den franske Rivieraen.

 2. Borat

  Borat: Cultural Learnings Of America For Make Benefit Glorious Nation Of Kazakhstan

  Jagshemash! Borat (Sacha Baron Cohen) fikk neppe flere nordmenn til å bestille årets ferie til Kazhakstan, men de 251 354 billettene som ble kjøpt til filmen bevitner at grønne badedrakter ikke bare er grønne badedrakter for en hel generasjon av kinogjengere.

  Vi la vår elsk på den politisk ukorrekte journalistfiguren og hørte Borats sitater og talemåte på gata i lang tid.

 3. Lange flate ballær

  Lange Flate Ballær

  Nordmenn liker andre nordmenn, sånn er det bare. Men 258 694 kinogjengere la regelrett sin elsk på seks karer fra Fredrikstad i 2006.

  Filmen fikk damer til å le av karenes latterlige interesse for fotball, og menn til å le av akkurat det samme. Men på en helt annen måte.

 4. Zach Galifianakis, Bradley Cooper og Ed Helms i Hangover

  Hangover

  274 604 kinogjengere visste neppe hvilken suksess av en franchise de var i ferd med å bidra til da de i 2009 så Zach Galifianakis og co for første gang.

  Med lattermilde tårer i øynene og magen full av popcorn gikk publikum ut av salen og sørget for at gutta i "Hangover" ble en snakkis.

 5. Hangover 2

  Hangover 2

  Er det ikke Las Vegas, så er det Bangkok. Phil, Stu, Alan og Doug vet å rote det til. I likhet med Mr. Chow klarte ikke kinopublikummet å holde seg unna oppfølgeren til katastrofe-utdrikningslaget som kom to år tidligere heller.

  277 491 personer bare: "Oh no. They didn't!"

 6. Trolljegeren

  Trolljegeren

  At Otto Jespersen er blant landets morsomste menn bekreftet han da 279 063 publikummere skvatt og lo om hverandre i 2010. Mockumentary-komedien fikk for øvrig publikum i utlandet til å flire også, så vi er ikke alene om å le av folk som tror på troll. Eller de som vet at troll finnes. Eller hvordan var dette igjen?

 7. Fares Fares som Jacob i Kopps

  Kopps

  286 978 personer beviste i 2003 at söta bror kan å vitse. Sammen med Jacob (Fares Fares) og resten av politistasjonen fikk vi en praktoppvisning i hvordan vi ikke vil at statlige tjenestemenn skal oppføre seg.

 8. Reneé Zellweger i Bridget Jones På randen

  Bridget Jones: På randen

  Om det var Renée Zellwegers norske aner eller filmseriens forrige kapittel som var avgjørende for suksessen kan diskuteres. Publikum fikk hvertfall ikke nok av den smått maniske, kaloritellende, håpløse romantikeren Bridget.

  291 664 personer så filmen på kino.

 9. Lange flate ballær II

  Lange Flate Ballær II

  Da film nummer to om hele norges favorittkæller fra Fredrikstad kom gikk vi mann av huse. 293 057 personer gikk til kinoen i ens ærend å flire av Harald Zwarts ikke akkurat topptrente kommandosoldater.

 10. Jim Carrey i Bruce Almighty (2003)

  Bruce Almighty

  Jim Carrey er ingen fremmed mann for oss nordmenn. Med "Grinchen", "Lystløgneren" og "Ace Ventura" på CVen trakk han hele 342 448 kinogjengere inn i salen for å se han prøve seg som Gud.

  Se også: Komediene i 2015