Sommerens storfilmer 2014

Sommerens storfilmer 2014

Apokalypsesommer!

 

Bryan Cranston, Michael Fassbender og Tom Cruise kjemper alle mot undergangen i sommer.

 

Gjør deg klar for historiske monstre, robotkamp og apekrig - her er kinosommeren 2014:

 

 

Med forbehold om endring i premieredatoer.

 1. Godzilla

  Premiere: 14. mai

  Sjanger: Action, sci-fi

  Jorden stilles ovenfor ondskapsfulle skapninger som truer hele menneskehetens eksistens. Motstanderen utgjør en trussel større enn noe noen sivilisasjon tidligere har opplevd. Et radioaktivt, livsfarlig monster utrydder alt på sin vei når det hensynsløst tramper ned alt som menneskene har skapt. Men menneskene nekter å la seg utrydde.

  Monstrenes monster er tilbake på det store lerretet - i det spektakulære filmeventyret og gjenfødelsen av Tohos ikoniske Godzilla!

 2. X-Men: Days of Future Past

  Premiere: 23. mai

  Sjanger: Action, eventyr, fantasy

  Det ultimate X-Men ensemblet må kjempe en krig på tvers av to tidsepoker for å sikre rasens overlevelse. De populære karakterene fra den originale X-Men trilogien må samarbeide med den yngre utgaven av seg selv fra "X-Men: First Class" i et episk slag som må endre fortiden - for å redde fremtiden.

 3. Maleficent

  Premiere: 30. mai

  Sjanger: Action, eventyr

  Vi kjenner alle historien om Tornerose og den onde heksa Maleficent som kaster en forbannelse over henne. Men hvorfor er heksa så ond? Her blir vi bedre kjent med en av Disneys mest kjente karakterer, og hun spilles av selveste Angelina Jolie.

 4. A Million Ways to Die in the West

  Premiere: 30. mai

  Sjanger: Komedie, western

  Albert (Seth McFarlane) er en veik sauebonde som ikke eier et modig bein i kroppen. Når han feiger ut av en duell, mister han sin utkårede (Amanda Seyfried). Det skal en annen kvinne (Charlize Theron) til for å få ham til å oppdage at han er modigere enn han trodde.

  Albert får god bruk for sin nyvunne styrke når ektemannen (Liam neeson) til hans flamme sverger hevn.

 5. Edge of Tomorrow

  Premiere: 4. juni

  Sjanger: Action, sci-fi

  I en nær fremtid: Jorden er invadert av fremmede. Menneskeheten blir utsatt for stadige angrep som ingen armé kan bekjempe.

  William Cage (Tom Cruise) er en amerikansk offiser som aldri har vært i strid. Nå befinner han seg i kampens hete. Han mister livet i løpet av minutter, men befinner seg på uforklarlig vis i en tidsloop. Gang på gang må han gjennomgå de samme kampene. Han kjemper og dør, bare for å våkne opp igjen. Og så kjempe og dø, enda en gang.

  Men for hver gang lykkes det Cage, sammen med spesialstyrke-soldaten Rita Vrataski (Emily Blunt), å ta et skritt nærmere målet: Å beseire fienden.

 6. 22 Jump Street

  Premiere: 27. juni

  Sjanger: Action, komedie

  Etter å ha overlevd videregående (to ganger) er det duket for nye utfordringer for politibetjentene Schmidt (Jonah Hill) og Jenko (Channing Tatum) når de må gå undercover på et lokalt college.

  Mens Jenko møter likesinnede på skolens fotballag og Schmidt infiltrerer de bohemske kunstklassene begynner de å stille spørsmålstegn ved partnerskapet. Nå må de ikke bare prøve å løse oppdraget sitt - de må også klare å omgås hverandre som siviliserte voksne. Men hvis de to barnslige kompisene skal ha noe håp om å modnes til ekte menn, er kanskje et år på college det beste som noensinne har hendt dem.

 7. Dragetreneren 2

  Premiere: 4. juli

  Sjanger: Animasjon, familiefilm

  Den nye filmen i Dragetreneren-trilogien tar oss tilbake til Hikken og Tannlaus' utrolige verden fem år etter de to
  hadde suksess med å forene drager og vikinger på Borkøy.

  Mens alle de andre har det travelt med å utfordre hverandre i drace-race (øyens nye favorittsport), drar det uadskillige radarparet ut på lange flyturer og utforsker spennende nye verdener. Når de på et av sine eventyr oppdager en hemmelig ishule som huser hundrevis av ville drager og en mystisk Dragerytter, ender de midt i en kamp om å opprettholde freden.

 8. Transformers: Age of Extinction

  Premiere: 11. juli

  Sjanger: Action, sci-fi

  En bilmekaniker (Mark Wahlberg) og datteren hans (Nicola Peltz) gjør en oppdagelse som trekker dem inn i konflikten mellom Autobots og Decepticons - samtidig som paranoide myndigheter jakter på dem.

 9. Dawn of the Planet of the Apes

  Premiere: 18. juli

  Sjanger: Action, drama, sci-fi

  Caesar (Andy Serkis) leder en voksende nasjon av genetisk utviklede aper som blir truet av de få menneskene som overlevde det dødelige viruset som spredte seg i "Rose of the Planet of the Apes" (2011). Tross deres forsøk på å leve side om side bryter det ut en krig som kommer til å avgjøre hvilken rase som vil stå igjen som jordens herskere.

 10. Guardians of the Galaxy

  Premiere: 1. august

  Sjanger: Action, eventyr, sci-fi

  Etter å ha stjålet en mystisk kule som den mektige, onde Ronan ønsker seg, oppdager Quill at han er målet for en ubarmhjertig dusørjakt.

  Ronans ambisjoner truer hele universet, og for å riste ham av seg blir Quill tvunget inn i en ustabil pakt med en gjeng uforsonlige vesener: Rocket - en våpenelskende vaskebjørn, Groot - et menneskeliknende tre, den mystiske og dødelige Gamora, og den hevndrevne Drax the Destroyer.

  Quill må gjøre sitt beste for å samle sine bøllete rivaler til et siste, desperat oppgjør - med galaksens skjebne i sine hender.

 11. Hercules

  Premiere: 1. august

  Sjanger: Action, eventyr

  Etter tolv år i hardt arbeid som har kostet han alt han elsket, vender Hercules (Dwayne Johnson) ryggen til gudene og finner sin trøst i blodige kamper. I tillegg til The Rock blir Aksel Hennie, Tobias Santelmann og Ingrid Bolsø Berdal å se på slagmarken.

 12. Børning

  Premiere: 13. august

  Sjanger: Action, komedie

  Broom broom - tidenes billøp fra Oslo til Nordkapp! Børning er den første norske bilfilmen, og har Anders Baasmo Christiansen, Sven Nordin, Otto Jespersen og Jenny Skavlan på rollelista.

 13. The Expendables 3

  Premiere: 15. august

  Sjanger: Action

  Vi får en trilogi!

  Det er bare å glede seg til å se Sylvester Stallone, Jason Statham, Jet Li, Antonio Banderas, Wesley Snipes, Mel Gibson, Dolph Lundgren, Harrison Ford og Arnold Schwarzenegger tilbake på lerretet.