Topp 10: Filmhekser

Hekser har eksistert i folks mareritt siden tidenes morgen, og de er evig aktuelle på film også. Gjennom tidene har de vist seg som grufulle karakterer ala The Wicked Witch of the West, og som gode, renhjertede versjoner som Hermine Grang og Mary Poppins.

Dette er våre favoritthekser på film:

 1. The Blair Witch Project

  The Blair Witch

  Blair Witch Project

  1999s store grøsser var den banebrytende lavbudsjettsfilmen om studentene som dro ut i skogen i Maryland for å lage film om Blair-heksa. Men hvem er egentlig denne heksa? Det er akkurat det som er så genialt - man ser henne aldri. Hun blir beskrevet, men eksisterer kun (?) i rollekarakterenes og tilskuernes hoder.

  Se teaser her

 2. Ursula i Den lille havfruen

  Ursula

  Den lille havfruen

  Karakteren Ursula er en sjøheks som tilsynelatende hjelper til, men kun gjør det for egen vinning. Ursula er en av de mest geniale Disney-heksene noen sinne - halvt kvinne, halvt blekksprut, godt flankert av sine to åler Flotsam og Jetsam der hun henger over heksegryta. Trolig opphavet til flere barn av 90-tallets mareritt!

 3. Emmy Rossum i Beautiful Creatures

  Ridley Duchannes

  Beautiful Creatures

  Til tross for at hun er ung i filmhistorien er Ridley (Emmy Rossum) ei heks vi ikke glemmer med det første. Med sitt fengslenge ytre, upåklanderlige sjarm og forferdelige bakgrunnshistorie tror vi fult og helt på at Ridley er kapabel til å sette verden på hodet.

  Se trailer her

 4. Eva Green som Angelique Bouchard i Dark Shadows

  Angelique Bouchard

  Dark Shadows

  Den flere hundre år gamle heksa i Tim Burtons skrudde univers (spilt av Eva Green) er kanskje pen å se på, men hun er besatt av hevn etter å ha blitt avvist av sin hjertens utkårede. Som alle vet - man tuller ikke med en elskovssyk dame. Spesielt ikke om hun er heks!

  Se trailer her

 5. Charlize Theron i Snow White and the Huntsman

  Ravenna

  Snow White And The Huntsman og The Huntsman: Winter's War

  Ravenna (Charlize Theron) omformer seg heftig til ravner, er iskald og forfengelig, men akk så fascinerende. I det ene øyeblikket er hun en vakker dronning, i det andre selve symbolet på ondskap. Vi lar oss imponere!

  Se trailer her

 6. Helena Bonham Carter som Bellatrix Lestrange i Harry Potter

  Bellatrix Lestrange

  Harry Potter

  Bellatrix er selveste Voldemorts lumske medsammensvorne. Hun er grenseløst sprø og lunefull, og spilles på genialt vis av Helena Bonham Carter i de fire siste Potter-filmene.

  Se trailer her

 7. Maleficent

  Maleficent

  Tornerose

  Maleficent proklamerer gjerne at hun er "Mistress of All Evil", og vi tror henne så gjerne, hun er virkelig den ultimate Disney-skurken, forvandlet til ond fe og heks. (Maleficent ble også portrettert av Angelina Jolie i "Maleficent" i 2014.)

 8. The Grand High Witch i Heksene av Roald Dahl

  Storheksa

  Heksene

  Roald Dahl er en mann som kan sine hekser, og Storheksa er intet unntak. En grufull vortete furie skjuler sin fryktinngytende fremferd bak det perfekte ytre til Miss Eva Ernst. Vi liker dobbeltspillet og slutter aldri å la oss skremme når hun viser sitt sanne jeg!

 9. Cher, Susan Sarandon og Michelle Pfeiffer i Heksene i Eastwick

  Jane, Suki og Alexandra

  Heksene i Eastwick

  De tre venninnene (spilt av Susan Sarandon, Michelle Pfeiffer og Cher) er alle fraskilte og klager over mangelen på menn. Inspirerte fremkaller de mystiske Daryl van Hornes (Jack Nicholson). De er alle herlig vulgære og fulle av fanden, og verre skal det bli når de virkelig begynner å oppdage sine krefter.

 10. Tilda Swinton som The White Witch i Narnia

  Heksa Hvit

  Legenden om Narnia - Løven, heksa og klesskapet

  Heksa over alle hekser. Hvit og ren som sne, men en forferdelig utspekulert hersker. Heksa Hvit er mesterlig spilt av Tilda Swinton, som fremstiller henne som både skjør og beinhard. Hun er akkurat passe slem, slu, mektig, imponerende og fullstendig avgjørende for filmens kvalitet.