Tom Cruise i Mission: Impossible 5

Våre Tom Cruise-favoritter

Hollywoodlegenden Tom Cruise har vært på topp i en mannsalder, blant annet kjent sin flotte løpesteg og egne stunt. Dette er Filmwebs 18 Cruise-favoritter fra hans 43 filmer lange CV.

 1. Tom Cruise i Cocktail

  Cocktail (1988)

  Romantisk drama

  I filmen fra 1988 spiller Tom rollen som den talentfulle New York-baserte bartenderen Brian Flanagan. På grunn av forretninger flytter han til Jamaica og forelsker seg i en søt pike, men penger og kjærlighet kommer med en prislapp.

 2. Tom Cruise i Collateral

  Collateral (2004)

  Drama / Thriller

  En taxisjåfør finner seg selv i rollen som gissel når en leiemorder (Cruise) velger bilen hans for å kjøre fra mål til mål i Los Angeles. Sjåføren må finne en måte å redde seg selv, og det siste offeret, fra å bli drept.

 3. Tom Cruise i Tropic Thunder

  Tropic Thunder (2008)

  Actionkomedie

  Gjennom en rekke tilfeldigheter ender en gruppe skuespillere opp med å måtte utføre de virkelige oppgavene til soldatene de skulle etterligne. Kjenner du igjen Cruise? Det gjorde nesten ikke vi.

 4. Tom Cruise og Brad Pitt i filmen

  En vampyrs bekjennelser (Interview With The Vampire, 1994)

  Romantisk horror

  En vampyr forteller sin episke livshistorie om kjærlighet, svik, ensomhet og sult. Sammen med Brad Pitt serverte Cruise en rolle vi sent vil glemme.

 5. Tom Cruise i Vanilla Sky

  Vanilla Sky (2001)

  Romantisk thriller

  Hva er glede for deg? En vellykket utgiver finner at livet dreier mot surrealistiske sider etter en alvorlig bilulykke. Spørsmålet er om det er ekte? Tom Cruise, Penelope Cruz og Cameron Diaz leverer så det holder i denne thrilleren.

 6. Tom Cruise i Jack Reacher

  Jack Reacher (2012)

  Action / Thriller

  Loven setter grenser. Men ikke for ham. Cruise spiller rollen som en mordetterforsker som graver dypere inn i en sak hvor en profesjonell, militær snikskytter tar livet av fem tilsynelatende tilfeldige mennesker.

 7. Tom Cruise i Mission: Impossible - Ghost Protocol

  Mission: Impossible-serien (1996 - 2011)

  Action / Thriller

  Det hadde ikke vært Ethan Hunt uten Tom Cruise! Denne serien av filmer handler om en amerikansk agent som påtar seg de tøffeste oppdragene, og gjennomfører dem med glans tross alle oddsene han har mot seg.

  Og ja, det er han selv som klatrer utenfor 120. etasje på Burj Khalifa.

 8. Tom Cruise i Eyes Wide Shut

  Eyes Wide Shut (1999)

  Drama / Thriller

  Cruise. Kidman. Kubrick. "Eyes Wide Shut" er historien om en doktor fra New York (Cruise) som kaster seg ut i et farlig natteliv med seksuell og moralsk forfall etter at han finner ut at kona nesten var utro.

 9. Dustin Hoffman og Tom Cruise i Rain Man

  Rain Man (1988)

  Drama

  Bli med på denne vakre reisen gjennom forståelse og samhold. Tom Cruise spiller broren til den noe spesielle Raymond, spilt av Dustin Hoffman. Det skal vise seg at de sammen kan utrette store ting.

 10. Tom Cruise i The Last Samurai

  The Last Samurai (2003)

  Action / Drama

  Cruise spiller rollen som Nathan Algren i denne Oscar-nominerte filmen fra 2003. I filmen følger vi historien til en amerikansk militærrådgiver som tar til seg Samurai-kulturen til landet han forsøkte å ødelegge etter at han blir tatt til fange.

 11. Ron Kovic og Tom Cruise i Født 4. juli

  Født 4. juli (Born on the Fourth of July, 1990)

  Biografi / Krig / Drama

  Denne sterke filmen fra 1990 er fortellingen om hvordan man mister uskyldighet men finner mot til å kjempe. Cruise spiller rollen som Ron Kovic, en soldat som blir lam fra livet og ned etter Vietnamkrigen. Når han kommer hjem venter en ny krig.

 12. Tom Cruise i A Few Good Men

  Et spørsmål om ære (A Few Good Men, 1992)

  Drama / Thriller

  I hjertet av amerikansk juristikk kjemper en mann for å beholde sin ære, mens en annen kjemper for å få frem sannheten. "I want the truth!" "You can't handle the truth!"

 13. Tom Cruise i Magnolia

  Magnolia (1999)

  Drama

  Velkommen til en episk fortelling som tar for seg forskjellige mennesker som søker etter kjærlighet, tilgivelse og mening i San Fernando Valley. Sammen med Julianne Moore og co. leverer Cruise oss en 3x Oscar-nominert film med "Magnolia."

 14. Tom Cruise i Jerry Maguire

  Jerry Maguire (1996)

  Komedie / Drama

  Alle elsket ham. Men alle forsvant. Tom spiller rollen som en sportsagent som lar god moral ta overhånd, noe han får sparken for. Kun én atlet forblir i hans portfolio, og Cruise bestemmer seg for å gjøre han til en vinner med god moral.

 15. Tom Cruise i Top Gun

  Top Gun (1986)

  Action / Drama

  En ung jagerpilot lærer noen triks fra en sivil instruktør, triks han ikke ville fått på krigsskolen. I denne Oscar-vinnende filmen fra 1986 spiller Cruise rollen som hot shot'en Maverick, og han udødeliggjorde pilotbrille-looken.

 16. Tom Cruise i Edge of Tomorrow

  Edge of Tomorrow (2014)

  Action / Sci-Fi

  I en nær fremtid er jorden er invadert av fremmede romvesener. Bill Cage (Tom Cruise) er en offiser som aldri har vært i strid, men nå befinner seg i kampens hete. Han dør i umiddelbart, men blir gjennopplivet i en uforklarlig tidsloop.

 17. Tom Cruise i Oblivion

  Oblivion (2013)

  Sci-Fi / Drama

  Jack Harper (Cruise) er en av de aller siste dronereparatørene utstasjonert på Jorden. Han er nesten ferdig med oppdraget sitt - en massiv operasjon for å hente ut vitale ressurser etter flere tiår med verdenskrig mot en skremmende fiende kalt Scavs.

 18. Tom Cruise i Minority Report

  Minority Report (2001)

  Thriller / Sci-Fi

  Cruise er politibetjent John Anderton som jobber i en forebggende divisjon i kriminaldepartementet som fengsler drapsmenn før de har begått selve mordet, ved hjelp av en synsk framtidsteknologi. Anderton opplever sitt livs mareritt når han blir jaktet for et mord han kommer til å begå.