Shailene Woodley

Woodley skrev brev og fikk stjernerolle

Shailene Woodley skrev brev til forfatteren for å sikre seg hovedrollen i filmatiseringen av suksessromanen «The Fault in Our Stars».

John Greens The Fault in Our Stars, der hovedpersonen er en ung og forelsket kreftpasient, klatret til topps på bestselgerlistene i USA i 2012. En av dem som falt pladask for historien, var «Divergent»-skuespilleren Shailene Woodley (22).

For å sikre seg en rolle i Josh Boones filmatisering (norgespremiere fredag) gikk hun Hollywood-drastisk til verks.

– Jeg leste manuskriptet for, det er vel, to år siden nå. Så leste jeg boka et par ganger og ble forhekset av den, forteller Woodley til NTB i London.

– Jeg kontaktet Twentieth Century Fox og sa: «Jeg bryr meg ikke om jeg er statist eller PR-medarbeider – jeg vil bare være med i denne filmen på en eller annen måte. Om jeg så må lage maten, gjør det ingenting».

Ansel Elgort og Shailene Woodley i The Fault in Our Stars
Ansel Elgort og Shailene Woodley i The Fault in Our Stars

Tidlig ute

Woodley slapp å lage maten. Skjønt, det gikk en stund før hun fikk det slik hun egentlig ville. Da hun fridde til filmprodusentene, hadde de ikke engang funnet riktig regissør.

– Straks de gjorde det, ville jeg sende epost til vedkommende. Men jeg følte at det smarteste ville være å kontakte forfatteren først, siden han var skaperen av universet, fortsetter californieren Woodley, som slo gjennom vis-à-vis George Clooney i Alexander Paynes «The Descendants».

– Altså skrev jeg et langt skjermbrev som hovedsakelig meislet ut hvor høyt jeg satte boka og ham. Han svarte med: «Tusen takk – men det er ikke jeg som har ansvaret for castingen».

Ansel Elgort og Shailene Woodley i The Fault in Our Stars
Ansel Elgort og Shailene Woodley i The Fault in Our Stars

«Spider»-skuffelse

Desto lykkeligere ble Woodley da hun endelig fikk tilslaget som hardt prøvede Hazel. Hun trengte nemlig en oppstiver etter å ha blitt klippet ut av den nye «Spider-Man»-filmen, selv om hun bagatelliserer akkurat det overfor NTB.

– Det føltes mer merkelig enn sårende, bedyrer hun på fasjonable Soho Hotel.

– Etter å ha snakket med alle involverte, skjønte jeg jo hvor logisk løsningen var. Og ethvert yrke byr tross alt på sånne opplevelser: Hvis du serverer, kan du plutselig miste skiftet ditt. Hvis du er selger, kan du gå glipp av et salg i siste liten. Det ble en ørliten skuffelse, men først og fremst en livserfaring, fortsetter Woodley.

Ansel Elgort og Shailene Woodley i The Fault in Our Stars
Ansel Elgort og Shailene Woodley i The Fault in Our Stars

«Romcom»-fan

Framover håper hun på lysere lerretsoppdrag, etter å ha smakt på mørket i både «The Fault in Our Stars» og «Divergent».

– Jeg ville elsket å få gjøre en komedie. Det har jeg ikke gjort ennå, konstaterer Woodley.

– Men det må være en god en, kanskje noe à la «Little Miss Sunshine». Ellers hadde det vært gøy om noen fikk til en «romcom» (romantisk komedie, red.anm.) av beste 80- eller 90-tallsmerke igjen – type «Pretty Woman» eller «Notting Hill». Den slags filmer lages knapt lenger. Jeg ville digget å få være med i et sånt prosjekt.