Fritt vilt

Topp 15: Best besøkte skrekkfilmer

Om du er en av dem som liker å kjenne på redselen selv, eller bare liker å skremme vennene dine med grøssere, er sjansene store for at du har sett flere av disse skrekkfilmene.

 

Kilder: Filmwebs Rapportserver, Film & Kino

 

Dette er de 15 best besøkte skrekkfilmene på norsk kino fra 2003 til april 2015:

 1. Paranormal Activity

  Paranormal Activity

  Besøk: 52 220

  Premiere: 2009

  Et ungt par mistenker at deres hus er hjemsøkt av noe ukjent og farlig. For å skaffe bevis installerer de et overvåkningskamera som skal registrere alt som skjer når de sover... Og resten er historie!

 2. Paranormal Activity 4

  Paranormal Activity 4

  Besøk: 58 968

  Premiere: 2012

  I den fjerde filmen i serien får vi vite hva som egentlig skjedde med Katie og nevøen Hunter etter de grufulle hendelsene i film nummer to.

  Samtidig utsettes en ny familie for farlig, paranormal aktivitet i hjemmet sitt... Alt dokumentert med kameraer!

 3. Paranormal Activity 3

  Paranormal Activity 3

  Besøk: 61 594

  Premiere: 2011

  I den tredje filmen får vi vite mer om hendelsene som ledet opp til de to første filmene. Handlingen vises med håndholdte kameraer som fanger opp demoniske aktiviteter...

  Det hjemsøkte søskenparet Kristi og Katie er tilbake!

 4. The Omen (2006)

  The Omen

  Besøk: 67 218

  Premiere: 2006

  Robert Thorn vedkjenner seg ikke spådommene om at Antikrist er i anmarsj og at verden går en fryktelig fremtid i møte, på tross av at de troende mener tegnene er overalt rundt oss.

  Når Robert og hans kone mister sitt ufødte barn for tredje gang kommer sykehuspresten opp med en løsning: De kan overta et annet barn som ble født den samme natten.

  Det viser seg snart at sønnen utløser en rekke skumle hendelser: Han blir hysterisk, barnepiken henger seg og bevegelser oppstår i fotografier. Det er noe alvorlig galt med sønnen, han er ikke et vanlig barn!

 5. Rovdyr

  Rovdyr

  Besøk: 73 042

  Premiere: 2008

  Fire unge mennesker er på vei til en avslappende langhelg i norsk natur. På veien stopper de på en avsidesliggende veikro og plukker opp en haiker. Men det er noe som ikke stemmer, haikeren virker redd og vil stoppe bilen...

  Brått overrumples gjengen og slås bevisstløse. De våkner igjen, dypt inne i den mørke skogen, til lyden av et jakthorn.

  Noen bedriver en grusom jakt - og de er byttet!

 6. Naomi Watts i The Ring 2

  The Ring 2

  Besøk: 82 875

  Premiere: 2005

  Historien fortsetter seks måneder etter de gruoppvekkende hendelsene som terroriserte Rachel Keller og sønnen Aidan i Seattle. For å unnslippe de stadig tilbakevendende minnene tar Rachel sønnen med seg og flytter til et lite kystsamfunn i Oregon for å begynne på nytt.

  Men Rachels besluttsomhet går over i frykt da det blant bevismaterialene på et lokalt åsted blir funnet en umerket videotape. Hun innser at den hevngjerrige Samara er tilbake mer bestemt enn noen gang på å fortsette den nådeløse sirkelen av terror og død...

 7. Skjult

  Skjult

  Besøk: 83 822

  Premiere: 2009

  Kai vender motvillig tilbake til hjemstedet sitt 19 år etter at han rømte fra sin grusomme mor. Moren er død, og Kai har arvet det nå forfalne huset han vokste opp i. Han ønsker bare å gjøre opp boet og forlate stedet.

  Men med arven følger en rekke mørke hemmeligheter...

 8. Lili Taylor i The Conjuring

  The Conjuring

  Besøk: 98 809

  Premiere: 2013

  Basert på en sann historie forteller "The Conjuring" den grusomme historien om hvordan de verdenskjente paranormale etterforskerne Ed og Lorraine Warren ble tilkalt for å hjelpe en familie som bleterrorisert av en mørk tilstedeværelse på deres bortgjemte gård.

  Tvunget til å konfrontere en sterk demonisk kraft, finner Ed og Lorraine seg fanget i den mest skremmende opplevelsen i deres liv!

 9. The Ring

  The Ring

  Besøk: 122 998

  Premiere: 2002

  Vandrehistorier blir mer og mer skremmende etterhvert som de blir fortalt om og om igjen. Det som gjør oss aller mest redde, er muligheten for at historien kan ha rot i virkeligheten.

  Når Rachel (Naomi Watts) finner en videokassett med marerittaktige bilder tror hun det bare er en vandrehistorie. Men når hun får en telefonoppringning som sier at hun kun har syv dager igjen å leve etter at hun har sett filmen, og fire tenåringer også dør på mystisk vis etter å ha sett filmen, vekkes redselen i henne.

 10. Stillbilde fra Annabelle

  Annabelle

  Besøk: 129 433

  Premiere: 2014

  John Form har funnet den perfekte gave til sin blivende kone Mia - en vakker, sjelden og gammeldags dukke kledd i en ren, hvit bryllupskjole. Men Mias kjærlighet til dukken Annabelle skal ikke bli langvarig.

  Midt i en skrekkelig natt blir parets hus angrepet av en satanistisk kult. Blod og terror er ikke det eneste de etterlater seg. De har lagt igjen noe vondt og ondskapsfullt ett sted i huset som overgår ugjerningene de har begått.

  Noe har skjedd med Annabelle...

 11. Julie Rusti i Fritt Vilt III

  Fritt vilt III

  Besøk: 152 308

  Premiere: 2010

  Jotunheimen 1976. Stehøe fjellhotell er på konkursens rand etter flere mistenkelige og bisarre hendelser. Sikre på at deres sønn har noe med hendelsene å gjøre holder vertsparet ham unna gjestene ved brutalt å holde han innesperret i kjelleren.

  Men en dag skjer det noe som skal ryste familien for alltid. Den offisielle historien blir at gutten falt i en bresprekk mens han var ute og lekte, og at foreldrene ble tatt av ras mens de lette etter ham. Men var det sannheten?

 12. Kristoffer Joner i Villmark

  Villmark

  Besøk: 155 117

  Premiere: 2003

  Fem mennesker drar på teambuilding i villmarken. Ved en forlatt teltplass finner de liket av en kvinne - og lar det ligge. Snart går det opp for dem at noe, eller noen, vokter teltplassen. Marerittet har såvidt begynt!

  Skogen lukker dem inne, og når mørket faller på begynner virkelig skumle ting å skje, og tilliten dem imellom settes på prøve.

 13. Forbannelsen

  Forbannelsen - The Grudge

  Besøk: 178 453

  Premiere: 2005

  Karen er en utvekslingsstudent som studerer i Japan. Uvitende om faren tar hun på seg å vikariere for en hjemmesykepleier som ikke dukker opp til jobb. Når hun kommer til hjemmet hun har fått anvist, oppdager hun en aldrende amerikansk kvinne som befinner seg i en transeliknende tilstand, mens resten av huset fremstår som forlatt og rotete.

  I huset finnes en skrekkens kjede som er blitt satt i bevegelse av en forferdelig ondskap født mange år forut. Etter hvert som flere mennesker dør, trekkes Karen inn i en syklus av redsler og oppdager hva som ligger bak ondskapen som har slått rot i huset...

 14. Fritt vilt

  Fritt vilt

  Besøk: 257 001

  Premiere: 2006

  En vennegjeng drar på snowboardtur i Jotunheimen. I fjellsiden har en av dem et stygt fall og brekker beinet. Det er ingen tegn til andre mennesker og mobilene er utenfor dekning...

  I det fjerne skimter ungdommene et høyfjellshotell og bestemmer seg for å søke ly. Hotellet ligger tomt og stille, tydelig nedlagt for flere år siden. Telefonlinjene er døde og gjengen innser at de må tilbringe natten der.

  Omgitt av fjell og natt finner de grufulle tegn på at de ikke er så alene som de trodde. Eller enda verre; Er det nettopp det de er..?

 15. Fritt Vilt II

  Fritt vilt II

  Besøk: 268 354

  Premiere: 2008

  Vinteren 2006 gikk fire ungdommer en brutal død i møte i Jotunheimen. Kun én overlevde. "Fritt vilt II" starter der den første filmen sluttet. Hva skjedde egentlig med Jannicke?

  Nedkjølt og svak kjemper Jannicke seg tilbake til sivilisasjonen. På det lokale lille sykehuset aner personalet fred og ingen fare. Men så blir den blodige og forslåtte unge kvinnen brakt inn. Litt senere våkner Jannicke til liv i sykesengen. Sykehuset er mørklagt og ikke en levende sjel er å se. Alene lister hun seg ut i de tomme korridorene.

  Marerittet var likevel ikke over...