Michael Nyqvist i ABDUCTION

Michael Nyqvist i nytt krimdrama

En forstadsidyll er boltreplassen for svenske Kanal 5 sin internasjonale storsatsing «100 Code». Her skal Michael Nyqvist og Dominic Monaghan spille en duo som prøver å stoppe en seriemorder.

Det er ikke tilfeldig at Monaghan, kjent fra «Ringenes Herre»-filmene og TV-serien «Lost», nå vandrer omkring blant villahager i Huddinge. Eller at manusforfatteren og regissøren Bobby Moresco («Crash» og «Million Dollar Baby») har slått seg sammen med den svenske produsenten Henrik Bastin. Krimserien skal ut til både det svenske, tyske og forhåpentligvis også det amerikanske markedet.

– Dette er fremtiden, verden blir mindre og mindre, konstaterer Bobby Moresco til TT.

TV-serier som «Forbrytelsen» og «Broen» har åpnet det internasjonale publikums øyne for det skandinavisk krimpotensial.

Serien «100 Code», som spilles inn i Sverige fram til høsten, er i stor grad på engelsk.

Dominic Monaghan
Dominic Monaghan

Dominic Monaghan spiller en litt røff kriminaletterforsker fra New York som kommer til Sverige for å bistå. Her må han samarbeide med sin rake motsetning: den samvittighetsfulle svenske politimannen som spilles av Michael Nyqvist.

– Noe skjedde da vi spilte inn «Millennium»-filmene. Folk begynte å komme til oss i stedet, vi trengte ikke dra ut. De oppdaget at vi har fantastiske skuespillere, nå snakker jeg ikke om meg selv – og en gammel tradisjon på dette med historiefortelling på film, sier Nyqvist til TT.