Ikke en fyr du vil møte på. Fra Pans Labyrint.

De beste spanske filmene

Eviva España! Sør i Europa finner vi store følelser, og det gjenspeiles også i en del av filmene.

 

Dette er våre favorittfilmer fra Spania:

 1. Cecilia Roth i Alt om min mor

  Alt om min mor

  Bare kvinner som har vasket øynene med tårer kan se klart, sier et gresk ordtak. For Manuela (Cecilia Roth) er sannheten en annen. Den kvelden sønnen Esteban blir overkjørt og drept etter en opprømt opplevelse i teateret, gråter Manuela seg tom. Etterpå er det ikke klarsyn som preger henne. Nåtid og fremtid blandes sammen i det samme mørket.

 2. Ikke en fyr du vil møte på. Fra Pans Labyrint.

  Pans labyrint

  Ofelia har alltid vært glad i eventyr, og plutselig lever hun midt inne i et selv. Mens mor er syk i barsel og den nye stefaren er opptatt med å slakte lokalbefolkningen, finner Ofelia ut at hun er tronarving til et paradisisk rike under jorda. Men det er ikke bare å kreve sin fødselsrett, hun må utføre tre oppgaver før fullmåne ... Et fantastisk eventyr for voksne fra regissøren av Hellboy og Blade II.

 3. Javier Bardem i Havet innenfor

  Havet innenfor

  Spansk vinner av Oscar og Golden Globe for beste utenlandske film som også fikk to priser under filmfestivalen i Venezia er en sterk historie fra virkeligheten.

 4. Javier Cámara i Snakk til henne

  Snakk til henne

  Hvordan kan kjærligheten overleve når den ikke gjengjeldes?

  To menn finner kvinnene i sitt liv, men kjærligheten testes til tålegrensen når begge kvinnene havner i koma. Mennene møtes og starter et sterkt vennskap, forent av samme skjebne. Men ulike oppfatninger av kjærligheten ender i tragedie.

 5. De elskende ved polarsirkelen

  De elskende ved polarsirkelen

  "De elskende ved polarsirkelen" fortelles av de to hovedpersonene, Ana og Otto, og omhandler tiden fra de er 8 til 25 år gamle.
  Begynnelsen foregår i Madrid, i 1980. Skolen er ferdig for dagen, og en gutt og en jente løper ut i skogen. Fra og med den ettermiddagen begynner en uvanlig kjærlighetshistorie, som beveger seg i uvanlige mønstre.

 6. Penélope Cruz i Å vende tilbake

  Å vende tilbake

  Søstrene Raimunda og Sole lever ulike liv, men de bærer på den samme mentale bagasjen etter at foreldrene døde i en storbrann for mange år siden. Så omgis de av døden på nytt, men denne gangen er det håp å finne bak sorgen og sjokket.

 7. Kvinner på randen av nervøst sammenbrudd

  Kvinner på randen av nervøst sammenbrudd

  En kvinnes elsker forlater henne og hun prøver å få tak i ham for å finne ut hvorfor han stakk av. Hun konfronterer hans kone og sønn, som ikke vet noe mer enn henne. Samtidig er hennes venninne redd for at politiet leter etter henne på grunn av hennes kriminelle kjæreste. De prater med en kvinnelig advokat, som viser seg å være elskerens nye elskerinne, og alle stier fortsetter på komplisert vis å krysse hverandre. Det er en historie fylt av lidende og lidenskapelige kvinner- - kvinner på randen av nervøst sammenbrudd!

 8. Sex & Lucía

  Sex & Lucía

  Sex & Lucía er en utfordrende filmopplevelse. En film om lidenskap, kjærlighet og savn som er helt utenom det vanlige Sex & Lucía utgjør et underlig og mystisk univers; en smidig og hemmelighetsfull historie fortalt med dyp psykologisk innsikt, smykket med vakker symbolikk og hyllet inn i bilder som kan ta pusten fra enhver, - og da er altså filmens erotiske utstråling ikke nevnt!

 9. [REC]

  Et TV-team skal dokumentere en vanlig natt hos brannvesenet i Barcelona. Men innslaget blir mer dramatiskt enn de noensinne kunne ane og snart kjemper de for sine liv mot noe ukjent, noe skremmende ... [REC] er et iskaldt, hyperintensivt skrekkmesterverk fra den nye spanske filmbølgens frontfigur Jaume Balagueró.

 10. Javier Bardem i Biutiful

  Biutiful

  Dette er historien om en mann i fritt fall.
  På veien til frelse, lyser mørket opp veien for ham.
  Uxbal er en tragisk helteskikkelse og far til to som er forbundet med et liv etter døden og derfor også aner når døden ligger på lur.
  Han kjemper med en forpestet virkelighet og en skjebne som arbeider mot ham, for å kunne tilgi og elske - for alltid

 11. Secretos del corazón - Hjertets hemmeligheter

  Secretos del corazón - Hjertets hemmeligheter

  Montxo Armendáriz' avsløring av hjertets hemmeligheter er en av årets filmperler. Som seg hør og bør er den også funnet verdig til en velfortjent Oscar-nominasjon. HJERTETS HEMMELIGHETER berører eksistensielle aspekter som identitet og død - og de essensielle som barndom, kirke og kjærlighet.

 12. Broken Embraces

  Brutte omfavnelser

  En mann skriver, lever og elsker i totalt mørke. Harry Caine har snudd ryggen til tragedien som rammet ham 14 år tidligere, da han var filmregissøren Mateo Blanco. Så kommer personer fra fortiden inn i livet hans, og dype hemmeligheter stiger til overflaten.