Crocodile Dundee

De beste australske filmene

Gidday mate!

 

Dette er våre favorittfilmer fra Australia:

 1. Australia

  Australia

  Det storslåtte australske landskapet utgjør bakgrunnen til denne historien om den britiske aristokraten Lady Sarah Ashley (Nicole Kidman) som kommer till Australia i slutten av 30-tallet for å lete etter sin mann som reiste over for å selge kvegfarmen de eier. Når hun ankommer, finner hun sin mann død og det eneste som er igjen er en kvegfarm på størrelse med Belgia.

  Regi: Baz Luhrmann

  Skuespillere: Hugh Jackman, Nicole Kidman, David Wenham, Bryan Brown, Bruce Spence, Jack Thompson, Bill Hunter

 2. Paul Hogan og Linda Kozlowski i Crocodile Dundee

  Crocodile Dundee

  En ung kvinnelig journalist kommer til Australia for å intervjue en eventyrer og krokodillejeger. Han tar henne med ut i bushen og viser henne hvordan Australia virkelig kan være. Til gjengjeld tar hun ham med til New York...

  Regi: Peter Faiman

  Skuespillere: Paul Hogan, Linda Kozlowski, Mark Blum, John Meillon, David Gulpilil, Ritchie Singer, Michael Lombard, Irving Metzman, Maggie Blinco

 3. Mel Gibson i Mad Max (1979)

  Mad Max

  Filmen som startet det hele. I en ødelagt, nær fremtid kontrollerer en brutal motorsykkelgjeng landeveien. Gjengen terroriserer uskyldige sivile, ødelegger gatene og ler politiet opp i ansiktet. Men de har undervurdert én politimann: Max Rockatansky (Mel Gibson). Når de mishandler Max' bestevenn og familie, sender de ham ut på en vill hevntokt!

  Regi: George Miller

  Skuespillere: Mel Gibson, Joanne Samuel, Hugh Keays-Byrne, Steve Bisley, Tim Burns, Roger Ward, Lisa Aldenhoven, David Bracks, Bertrand Cadart, David Cameron

 4. The Man From Snowy River

  Mannen fra Snowy River

  Et australsk folke-epos om tradisjonsbundene konflikter mellom fjellfolk og mennesker fra flatlandet. I sentrum står den unge fjellgutten Jim, og rikmannsdatteren Jessica.

  Mye spenning, storslått natur, rørende øyeblikk og utrolige scener med ville hester.

  Regi: George Trumbull Miller

  Skuespillere: Kirk Douglas, Jack Thompson, Tom Burlinson, Sigrid Thornton, Lorraine Bayly, Terence Donovan

 5. Mary og Max

  Mary og Max

  Mary Dinkle er en ensom jente på åtte år som bor utenfor Melbourne. Ved en tilfeldighet blir hun brevvenn med Max Horowitz, en overvektig 44 år gammel mann med Aspergers syndrom som bor i kaotiske New York.

  Dette er starten på et vennskap som strekker seg over 20 år og mellom to kontinenter. Et vennskap som tross sine opp- og nedturer knytter bånd mellom to personer som sliter med å finne sin plass i en forvirrende verden.

  Regi: Adam Elliot

  Skuespillere: Toni Collette, Philip Seymour Hoffman, Barry Humphries , Eric Bana

 6. Muriels bryllup

  Muriels bryllup

  Under et bryllup i den vesle kystbyen Porpoise Spit faller brudebuketten i fanget til en måpende Muriel Heslop. Muriel blir begeistret over denne hendelsen, men hennes lykke blir ødelagt av de andre jentene i forsamlingen som krever et omkast.

  For ingen vil vel gifte seg med Muriel. Slik er livet for Muriel i Porpoise Spit, en by med en slags klinisk forstadsatmosfære med et stort shoppingsenter for byens Barbie-dukker, og andre ubrukelige severdigheter. Hennes venner sakmmer seg over henne, og faren irriterer seg over at hun ikke kan skaffe seg en jobb. Men Muriel begynner å drømme om prinsen som snart skal stige inn i hennes liv og gifte seg med henne.

  Regi: Paul J. Hogan

  Skuespillere: Toni Collette, Rachel Griffiths, Bill Hunter, Jeanie Drynan, Gennie Nevinson

 7. Priscilla, ørkenens dronning

  Priscilla, ørkenens dronning

  De to dragdronningene Felicia og Mitzi er menn i kvinneklær. Og Bernadette er transseksuell. De bestemmer seg for å dra ut i verden for å oppleve den, og legger ut på en turné fra storbyen Sydney i en gebrekkelig buss ved navn "PRICILLA".

  De skal sette opp et show på et av de mest øde steder i Australia, Alice Springs, og for å komme seg dit, må de krysse villmarken. Underveis til Alice Springs må de stoppe ved en rekke lokale steder, og de har selvfølgelig ikke tenkt over at resten av verden slett ikke har et så naturlig forhold til deres seksualitet som de selv har. Det skal vise seg at dette vil komme til å skape en rekke morsomme, men også direkte farlige situasjoner for de tre...

  Regi: Stephan Elliot

  Skuespillere: Hugo Weaving, Guy Pearce, Terence Stamp, Bill Hunter, Sarah Chadwick

 8. Rabbit-Proof Fence

  Rabbit-Proof Fence

  1931: Tre småjenter blir tatt med tvang hjemmefra på ordre fra myndighetene og plassert på en anstalt. Deres forbrytelse? De tilhører urbefolkningen, aboriginene. Men de tre jentene rømmer. Nå starter en lang og farlig ferd hjem.

  Regi: Phillip Noyce

  Skuespillere: Kenneth Branagh, Jason Clarke, Everlyn Sampi, Tianna Sansbury, Laura Monaghan

 9. Daniel Pollock og Russell Crowe i Romper Stomper

  Romper Stomper

  Hodet er barbert. Kroppen er dekket av tatoveringer. Bibelen hans heter Mein Kampf - Adolf Hitler's kjærlighetserklæring til hatet - som han stadig siterer fra.

  Han er Hondo, leder for den fryktede nynazistbevegelsen i Australia. Drevet av hat, fordommer og uvitenhet, iført Doc Martens støvler, bevæpnet med balltre, kjeder og kniver går de til angrep. Den som ikke er med dem, er mot dem.

  Regi: Geoffrey Wright

  Skuespillere: Russell Crowe, Jacqueline McKenzie, Daniel Pollock

 10. Geoffrey Rush i Shine

  Shine

  "Shine" er basert på den sanne historien om pianisten David Helfgott. Filmen skildrer hans første og traumatiske år. Gjennom flashbacks / tilbakeblikk ser vi hvordan David vokser opp i et hardt miljø hjemme. Faren misbruker den vesle gutten, og prestasjonsangsten er enorm, siden farens forventninger er skyhøye.

  David bryter endelig med faren for å studere i utlandet, men får et nervøst sammenbrudd og vender hjem til Australia igjen. Mange år senere, og etter mange skjebnens inngrep, begynner han å spille piano igjen - og tar opp karrieren sin på nytt.

  Regi: Scott Hicks

  Skuespillere: Geoffrey Rush, Noah Taylor, Sir John Gielgud, Sonia Todd

 11. Strictly Ballroom

  Strictly Ballroom

  1-2-3 samba! Mesterdanseren Scott begår den store dødssynden på dansegulvet - han utfører trinn som ikke står i fasiten og det blir hysteri i de paljettbesatte dansekretser. Brått blir han stående uten partner, men han finner et prosjekt i den nærsynte og klønete Fran. Sammen bestemmer de seg for å delta i neste konkurranse.

  Regi: Baz Luhrmann

  Skuespillere: Barry Otto, Gia Carides, Pat Thompson, Paul Mercurio, Peter Whitford, Bill Hunter, Tara Morice

 12. Yahoo Serious i Young Einstein

  Young Einstein

  Einstein oppdager relativitetsteorien og vil revolusjonere australiernes liv ved å tilføre kullsyre i ølet. Den naive og optimistiske unge gutten reiser til Sydney for å ta patent på sin oppfinnelse, men i storbyen lurer mange farer.

  Einstein forelsker seg i den vakre, franske Marie Curie, formelen for spalting av øl-atomet blir stjålet, han havner på galehus, redder verden fra den første atombomben og... han oppdager rock & roll. Alt i vitenskapens navn!

  Regi: Yahoo Serious

  Skuespillere: Odile Le Clezio, John Howard, Peewee Wilson, Yahoo Serious, David Roach, Su Cruickshank, Esben Storm