Publikumsfavorittene halvveis i 2014

Heldigvis er folks filmsmak forskjellig. Noen filmer skiller seg likevel ut som soleklare publikumsfavoritter.

 

Dette er de 10 filmene som Filmwebs lesere liker best fra første halvår av 2014!

 

* Listen er basert på vurderinger gjort av Filmwebs lesere på filmer med premiere fra januar og til og med juni 2014.

 

* Kun filmer med over 300 stemmer er medregnet.

 

Les også: Kritikerfavorittene fra 2014

 1. 22 Jump Street

  7.942/10

  Channing Tatum og Jonah Hill er tilbake i rollene som radarparet Jenko og Schmidt i oppfølgeren til suksesskomedien "21 Jump Street".

 2. Maleficent

  7.949/10

  Vi kjenner alle historien om Tornerose; en ond fe kaster en forbannelse som sier at Tornerose på sin 16 års fødselsdag skal stikke seg på en spinne tein og sove i 100 år. Den onde feen er Maleficent, men hvorfor er hun så ond?

 3. Captain America: The Winter Soldier

  7.97/10

  Etter de katastrofale hendelsene i New York med The Avengers, Marvels " Captain America: The Winter Soldier " lever Steve Rogers, aka Captain America, et rolig liv i Washington DC og prøver å tilpasse seg den moderne verden. Men når en S.H.I.E.L.D. kollega kommer under angrep, blir Steve involvert i et nett av intriger som truer med å sette verden i fare.

 4. X-Men: Days of Future Past

  8.033/10

  Det ultimate X-Men-ensemblet må kjempe en krig på tvers av to tidsepoker for å sikre rasens overlevelse.

  De populære karakterene fra den originale X-Men-trilogien må samarbeide med den yngre utgaven av seg selv fra "X-Men: First Class", i et episk slag som må endre fortiden - for å redde fremtiden.

 5. Divergent

  8.039/10

  "Divergent" er en spennende thriller i en fremtid der mennesker deles inn i grupper basert på deres forskjellige personligheter. En spesiell dag hvert år må alle 16-åringer velge hvilken gruppe de vil tilhøre resten av livet...

 6. The Amazing Spider-Man 2

  8.04/10

  I "The Amazing Spider-Man 2" følger vi Peter Parker (Andrew Garfield) videre idet han møter sine farligste fiender hittil!

 7. Brev til kongen

  Brev til kongen

  8.5/10

  Fem personer er på utflukt til Oslo fra et asylmottak med buss. Alle vil ta avgjørende valg drevet av kjærlighet, penger, lykke og etterlengtet hevn.

 8. Bad Neighbours

  8.8/10

  Et nybakt foreldrepar får livet snudd på hodet når et rølpete studenthus flytter inn i huset ved siden av dem. Ellevill komedie med Seth Rogen, Rose Byrne og Zac Efron i hovedrollene!

 9. Faen ta skjebnen

  9.5/10

  "The Fault in Our Stars" er basert på den bestselgende boken "Faen ta skjebnen" og i hovedrollene ser vi Shailene Woodley, Ansel Elgort og Laura Dern.

 10. Vinden stiger

  9.9/10

  Hayao Miyazaki er grunnlegger av Studio Ghibli og mannen bak noen av filmhistoriens flotteste animasjonsfilmer og karakterer: Chihiro, Ponyo, Totoro, Mononoke. Dette er hans siste film.

  "Vinden stiger" er blitt et storslått mesterverk om drømmen om å fly, men også om kjærlighet og om å leve i en ekstremt turbulent tid.