Renee Zellwegger i Bridget Jones' dagbok

Topp 20: Romantiske komedier

Det er noe ved romantiske komedier som gjør at vi til stadighet ser dem. En god romantisk komedie skal være lettbeint, få deg til å trekke på smilebåndet - og samtidig sukke litt, enten det er fordi hovedpersonene får hverandre til slutt, eller fordi de er så håpløse at de er dømt til å ende opp alene.

 

Se også vår toppliste over romantiske filmer

 

Dette er de 20 beste romantiske komediene gjennom tidene:

 1. Katherine Heigl og Seth Rogen i Knocked Up

  Knocked Up (2007)

  Regi: Judd Apatow

  Med: Seth Rogen, Katherine Heigl, Leslie Mann, Paul Rudd og Jonah Hill

  Allison lever livet i et hektisk tempo og ser karrieren sin skyte fart. I et svakt øyeblikk skeier hun ut litt og havner til sengs med den slækkeste fyren av dem alle - Ben. Det blir en one-night-stand med bivirkninger, og Allison står overfor valget mellom å bli alenemor, eller å bli kjent med barnets far.

  Kjøp filmen her

 2. Heath Ledger og Julia Stiles i 10 ting jeg hater ved deg

  10 ting jeg hater ved deg (1999)

  Regi: Gil Junger

  Med: Heath Ledger, Joseph Gordon-Levitt og Julia Stiles

  Smarte og handlekraftige Kat interesserer seg overhodet ikke for gutter, men det gjør derimot lillesøsteren Bianca. Jentenes strenge far vil ikke la Bianca date noen før storesøsteren gjør det, og dermed må det aksjoneres i forkant av skoleballet for å overtale en gutt til å tørre å gå ut med Kat.

  Kjøp filmen her

 3. Audrey Hepburn og Gregory Peck i Roman Holiday (Prinsesse på vift)

  Prinsesse på vift (Roman Holiday) (1953)

  Regi: William Wyler

  Med: Audrey Hepburn, Gregory Peck og Eddie Albert

  Den unge prinsesse Ann har et ønske om å oppleve verden som et vanlig menneske. Under en reise til Roma smyger hun seg ut av vinduet, men skal snart komme til å trenge en reddende engel ettersom ting ikke er helt som hun trodde. Redningen kommer i form av en amerikansk journalist.

  Kjøp filmen eller se på nett

 4. Mitt store fete greske bryllup

  Mitt store fete greske bryllup (2002)

  Regi: Joel Zwick

  Med: Nia Vardalos, John Corbett og Michael Constantine

  I Portokalos-familien er det ett problem som overskygger alle de andre: Toula. Hun er 30 år gammel, og stadig like ugift. Toula på sin side vil så absolutt ikke giftes bort i hjembyen i Hellas, og priser seg lykkelig når drømmemannen kommer ruslende. Familien er derimot ikke like fornøyd, for Toulas utkårede er ingen greker!

  Kjøp filmen eller se på nett

 5. Adam Sandler i Bryllupssangeren

  Bryllupssangeren (1998)

  Regi: Frank Coraci

  Med: Drew Barrymore, Adam Sandler og Steve Buscemi

  Robbie drømmer om en karriere som artist, men tjener til livets opphold ved å synge i brylluper. Når han selv blir dumpet ved alteret blir han alle brudepars verste mareritt og blir riktig så bitter. Helt til han får øynene opp for serveringsdamen Julia.

 6. Tony Curtis i Noen har det hett

  Some Like It Hot (1959)

  Regi: Billy Wilder

  Med: Marilyn Monroe, Tony Curtis og Jack Lemmon

  To arbeidsløse musikere blir vitne til et gangsteroppgjør, og for å unnslippe gangsterne kler de seg ut som kvinner og haler i land en jobb i et kvinnelig jazz-orkester. Forviklingen er komplett når de begge blir interessert i den farlig forførende vokalisten Sugar Cane (Monroe).

  Kjøp filmen her

 7. Sixteen Candles

  Å, for en bursdag! (Sixteen Candles) (1984)

  Regi: John Hughes

  Med: John Cusack, Samantha Baker og Michael Schoeffling

  Samantha hater livet, som alle tenåringer gjør. Hun er håpløst forelsket i den mest populære gutten på skolen, men den eneste som er forelsket i henne er skolens aller teiteste gutt. Når 16- årsdagen står for tur, og alle glemmer den, er tragedien et faktum. Bare drømmegutten kan sørge for at det blir en sweet sixteen.

  Kjøp filmen eller se på nett

 8. Audrey Tautou i Den fabelaktige Amelie fra Montmartre

  Den fabelaktige Amelie fra Montmartre (2001)

  Regi: Jean-Pierre Jeunet

  Med: Audrey Tautou, Yolande Moreau og Mathieu Kassovitz

  Hvordan kan man unngå å like Amelie? Hun vil jo det beste for alle rundt seg. Riktignok forsøker hun å forandre på livene til mange av de hun møter, slett ikke uten en viss manipulasjon, men hensikten er alltid at de skal få det bedre - at de rett og slett fortjener et bedre liv. Men hvordan skal Amelie takle at en mystisk fremmed forsøker å komme inn i hennes liv?

  Kjøp filmen her

 9. Adam Sandler i Punch-Drunk Love

  Punch Drunk Love (2002)

  Regi: Paul Thomas Anderson

  Med: Adam Sandler, Emily Watson og Philip Seymour Hoffman

  Barry er forretningsmann, om enn ikke den mest suksessfulle. Med 7 søstre som alle vil si sin mening har Barry i voksen alder blitt en enstøing som synes kjærlighetslivet er så alt for vanskelig. Når en mystisk og merkelig kvinne gjør sin entrè firer Barry litt på kravene og lar seg rive med.

  Kjøp filmen her

 10. Ewan McGregor og Jim Carrey i I Love You Phillip Morris

  I Love You Phillip Morris (2010)

  Regi: Glenn Ficarra, John Requa

  Med: Jim Carrey, Ewan McGregor og Leslie Mann

  Steven er lykkelig gift med Debbie, en aktiv kirkegjenger og arbeider i den lokale politistyrken. Etter en frontkollisjon våkner han opp og innser at noe har endret seg: han er homofil. Fast bestemt på å leve livet som homofil til det fulle innser han at det er fryktelig dyrt, og vikler seg inn i ulovligheter. Vel plassert i fengsel møter han sitt livs kjærlighet, Phillip Morris, og gjør det til sin livsoppgave å befri sin elskede.

  Kjøp filmen eller se på nett

 11. Renee Zellwegger i Bridget Jones' dagbok

  Bridget Jones' Dagbok (2000)

  Regi: Sharon Maguire

  Med: Renée Zellweger, Jim Broadbent, Colin Firth og Hugh Grant

  Bridget har få ambisjoner i livet utover å gå ned i vekt og å kapre drømmemannen. Hun gir det nye året en pangstart ved å beslutte at hun skal kutte ned til 14 enheter alkohol i uka, slutte å røyke, ikke bruke penger hun ikke har og slutte å sture over ikke å ha kjæreste. Alt dokumenteres nøye i dagboka - men kommer hun til å klare det?

  Kjøp filmen her

 12. Cameron Diaz i Alle elsker Mary

  Alle elsker Mary (1998)

  Regi: Bobby Farrelly og Peter Farrelly

  Med: Cameron Diaz, Matt Dillon, Ben Stiller og Sarah Silverman

  Taperen Ted klarer ikke å glemme drømmedama Mary fra ungdomstiden, og leier inn privatdetektiven Pat Healey for å finne henne. Det som kunne blitt et romantisk gjensyn blir problematisk når detektiven også forelsker seg i Mary og alle løgnene sprekker.

  Kjøp filmen her

 13. Du har m@il

  Du har m@il (1998)

  Regi: Nora Ephron

  Med: Tom Hanks, Meg Ryan og Greg Kinnear

  Joe og Kathleen ser hverandre til stadighet i nabolaget der de begge bor og driver hver sin bokhandel. I virkeligheten hater de alt den andre står for, men på internett under pseudonymene NY152 og Shopgirl blomstrer en forelskelse. Når det kommer for en dag at det er Kathleen som er Shopgirl får Joe store kvaler.

  Kjøp filmen her

 14. Tom Cruise og Renee Zellweger i Jerry Maguire

  Jerry Maguire (1996)

  Regi: Cameron Crowe

  Med: Renée Zellweger, Tom Cruise og Cuba Gooding Jr.

  Jerry sørger for alt som skjer rundt de store idrettsstjernene, men begynner å føle at bransjen er kynisk. For å lette på trykket skriver han et notat hvor han avlaster samvittigheten sin, og det koster ham jobben. Jerry er likevel ikke typen som gir seg, og sammen med en selvopptatt fotballspiller og sin gamle sekretær starter han sitt eget firma. Det skal ikke bli lett - hvertfall ikke når sekretæren viser seg å være håpløst forelsket i ham.

  Kjøp filmen eller se på nett

 15. Love Actually

  Love Actually (2003)

  Regi: Richard Curtis

  Med: Bill Nighy, Colin Firth, Liam Neeson, Keira Knightley og Hugh Grant

  En statsminister forelsker seg i en ansatt, en forfatter leger sitt knuste hjerte i Frankrike, en trygt gift kvinne mistenker at ektemannen er i ferd med å forlate henne, en nygift kvinne feiltoker signaler fra mannens bestevenn, en kontorsjef sliter med en avstandsforelskelse på kontoret og en skolegutt prøver å vinne hjertet til den søteste jenta på skolen. Kjærligheten stikker med andre ord kjepper i hjulene for dem alle - men kan den seire likevel?

  Kjøp filmen her

 16. Fire bryllup og en gravferd stillbilde

  Fire bryllup og en gravferd (1994)

  Regi: Mike Newell

  Med: Kristin Scott Thomas, Andie MacDowell, Rowan Atkinson og Hugh Grant

  Gjennom seremoniene i fire bryllup og en gravferd møter vi 8 venner, 5 prester, 11 brudekjoler, 16 svigerforeldre, 2000 champagneglass - og 2 personer som er som skapt for hverandre, men ikke får seg til å gjøre noe med det.

  Kjøp filmen her

 17. Julia Roberts og Hugh Grant i Notting Hill

  Notting Hill (1999)

  Regi: Roger Mitchell

  Med: Julia Roberts, Hugh Grant og Rhys Ifans

  Anna Scott er verdens kanskje mest kjente filmstjerne. Under en pause fra pressekorpset vandrer hun rundt i idylliske Notting Hill, og møter sin rake motsetning, den susete og sjarmerende William. Uten noen form for privatliv virker romansen å være dødfødt, men er den likevel sterk nok?

  Kjøp filmen eller se på nett

 18. Richard Gere og Julia Roberts i Pretty Woman

  Pretty Woman (1990)

  Regi: Garry Marshall

  Med: Julia Roberts og Richard Gere

  På vei til Beverly Hills stopper forretningsmannen Edward for å spørre om veien. Damen han spør er Vivian, en luksusprostituert. Hun ser sitt snitt til å henge seg på Edward, og han leier henne for helgen for å imponere forretningskontaktene. De to svært ulike personene finner snart ut at de har mye til felles, og beviser for alle at kjærligheten ikke kjenner noen grenser.

  Kjøp filmen eller se på nett

 19. Søvnløs i Seattle (1993)

  Regi: Nora Ephron

  Med: Tom Hanks og Meg Ryan

  Det er julaften, og radiopsykologen spør lytterne hva de ønsker seg og drømmer om. På den ene siden av kontinentet sitter lille Jonah og forteller lytterne at han ønsker at faren Sam skal finne seg en ny kone. På den andre siden av kontinentet sitter Annie rørt og hører på. Hun bestemmer seg raskt for at hun må møte Sam.

  Kjøp filmen eller se på nett

 20. When Harry Met Sally

  Da han møtte henne (When Harry Met Sally) (1989)

  Regi: Rob Reiner

  Med: Carrie Fisher, Billy Crystal og Meg Ryan

  Vi følger Harry og Sally gjennom 11 år og deres mange diskusjoner. Harry mener at menn og kvinner ikke kan være venner fordi sex alltid kommer i veien. Gjør det det? Kan en mann og en kvinne være venner uten å forelske seg, eller i det minste bli interessert i hverandre? Sally er jammen ikke så sikker lenger.

  Kjøp filmen eller se på nett