J.R.R. Tolkien

Har avvist Tolkien-filmer før

To filmstudioer planlegger hver sin biografiske kinofilm om «Ringenes Herre»-skaper J.R.R. Tolkien – men bør holde pusten.

Arvingene etter den avdøde forfatteren forvalter nemlig den avdøde forfatterens bo med omhu, og satte for få år siden kjepper i hjulene for en filmatisering av en roman kalt «Mirkwood» av Steve Hillard, om Tolkien som kodeknekker under den andre verdenskrig. Bobestyrerne prøvde også å stoppe boken, ifølge Guardian.

De to planlagte filmene er en storfilm, Twentieth Century Fox-datterselskapet Fox Searchlights «Tolkien», som ser på hans karriere og erfaringer fra første verdenskrig med David Gleeson i regissørstolen, og en indiefilm, som Attractive Films står bak.

Sistnevnte, «Tolkien & Lewis», vil ta for seg vennskapet mellom Tolkien og «Narnia»-forfatter C.S. Lewis, men har sikret seg regissør Simon West («The Expendables 2») til å skildre også hvordan religionen kom imellom dem.

Tolkien, en trofast katolikk, gjenintroduserte sin agnostiske venn Lewis til kristentroen, men ble ifølge Hollywood Reporter ute av seg da Lewis ble «en levende reklame for kristendommen». Filmen tar sikte på premiere påsken 2015, for å fange opp kristne kinogjengere, meldes det videre.