Guardians of the Galaxy

Funfacts: Guardians of the Galaxy

Marvel kan sine helter, og 1. august er et nytt arsenal på vei inn på kinolerretene.

 

Her får du et par nyttige (og unyttige) fakta å briljere med!

 1. Konseptskisse for Guardians of the Galaxy med Drax the Destroyer Groot, Star-Lord/Peter Quill, Rocket Raccoon, og Gamora

  1969

  Gjengen i Guardians of the Galaxy dukket opp allerede i januar 1969 i tegneserien Marvel Super-Heroes #18. En mer moderne versjon med karakterene vi kjenner fra filmen ble skapt av Dan Abnett og Andy Lanning og lansert i 2008. Gjengens leder var allerede da Star-Lord, og han ble flankert av Rocket Raccoon, Quasar, Adam Warlock, Gamora, Drax the Destroyer og Groot.

 2. Chris Pratt, Vin Diesel og Zoe Saldana i Guardians of the Galaxy

  Galaksens voktere

  Uten å avsløre for mye av handlingen kan vi fastslå at det er et høyst merkverdig team vi har med å gjøre her. Galaksens voktere består av Peter Quill aka Star-Lord (Chris Pratt), Gamora (Zoe Saldana), Drax the Destroyer (Dave Bautista), Groot (Vin Diesel) og Rocket (Bradley Cooper). De får en i overkant stor oppgave når skurken Ronan (Lee Pace) slår seg vrang.

  Les mer om filmen her

 3. James Gunn

  Regissør med sans for musikk

  "Guardians of the Galaxy" er regissert av James Gunn, som etter sigende er over gjennomsnittlig opptatt av musikk. De som har sett traileren har kanskje lagt merke til at flere populære låter fra 70-tallet er med. Før innspillingen startet hadde komponist Tyler Bates ferdigstilt deler av filmens lydspor for å sikre en god stemning under innspillingen.

 4. Chris Pratt i Guardians of the Galaxy

  Kassettspiller

  Peter Quill / Star-Lord, som spilles av Chris Pratt, bærer en kassettspiller i filmen som er kilden til rytmene fra 70-tallet. Selve kassettspilleren viste seg å bli en av de vanskeligste rekvisittene å finne, men etter 4 måneders intens jakt på internett klarte rekvisittansvarlig Barry Gibbs å finne 16 eksemplarer som lot seg reparere.

 5. Karen Gillan i Guardians of the Galaxy

  50 sminkører

  Gjennom innspillingen var det 50 sminkører på jobb som jobbet i team rundt hver av karakterene. Totalt ble det gjort 1250 påføringer av sminke og proteser.

 6. Rocket og Groot i Guardians of the Galaxy

  Rocket og Groot

  For å gjøre innspillingen lettere for skuespillere og lysansvarlige ble det laget en 3D-modell i ekte størrelse av vaskebjørnen Rocket, og en byste av Groot som ble flyttet rundt på settet. Karakterene ble i ettertid levendegjort gjennom stemmene til Bradley Cooper og Vin Diesel. Sistnevnte hadde kanskje den letteste jobben ettersom Groot kun sier "I am Groot" gjennom hele filmen.

 7. Karen Gillan i Guardians of the Galaxy

  Nebula og The Collector

  Karen Gillian lot de lange lokkene sine falle for rollen som Nebula. Faktisk måtte alt håret barberes av! Benicio Del Toro på sin side bleket øyenbrynene sine helt hvite for rollen som The Collector.

 8. Zoe Saldana og Chris Pratt i Guardians of the Galaxy

  Enorme kulisser

  Peter Quills romskip Milano er inspirert av Bell Aircraft X-1, og det tok 14 uker å bygge det. Fengselet i filmen er laget i en 360-graders modell over tre etasjer. I etterarbeidet ble det lagt til enda flere etasjer!

 9. Guardians of the Galaxy

  Guardians of the Galaxy 2

  Hold av datoen. Allerede nå er det klart at filmen får en oppfølger, og den skal være klar 28. juli 2017. James Gunn skal regissere den også, og det forventes at Chris Pratt og øvrige skuespillere returnerer til sine roller.

  Kilder: IMDb Pro, Stich Kingdom, NTB