Stillbilde fra Inception

Tidenes beste filmtrailere!

NB! Bør sees på vanlig pc/mac.

 

Det krever talent å lage en trailer som ikke bare fenger publikum sin interesse men som samtidig ikke gir bort for mye av handlingen. Skaperne av trailerne i denne artikkelen har skjønt hvordan det skal gjøres.

 

WatchMojo.Com har laget en oversikt over de 10 beste filmtrailerne gjennom tidene, uavhengig av om filmen anses som god eller ikke, og vi er helt enig med dem.

 

Er du?

 1. The Dark Knight (2008)

  # 10

  Regissør Christopher Nolan skapte en mye mørkere Batman enn sine forgjengere, og traileren trekker frem det mørkeste av det mørke.

  Heath Ledger som sadistisk skurk gir oss frysninger, og uten å gi oss for mye info ble dette en trailer som skapte enormt med forventninger.

 2. Godzilla (2014)

  # 9

  Denne mørkere versjonen av Godzilla har en effektiv trailer som viser bilder av pulveriserte byer og frihetsstatuer. Og best av alt, det er så vidt du får se beistet.

  Dermed måtte vi simpelthen på kino for å se det i sin helhet!

 3. GoldenEye (1995)

  # 8

  I 1995 kom det en ny James Bond i form av Pierce Brosnan, og traileren i seg selv var mer enn nok til å introdusere den nye gentlemanspionen. Mer eksplosjoner, mer kulhet, mer stil.

  Mer Bond, vær så snill.

 4. Watchmen (2009)

  # 7

  Tilhengerne av tegneserien "Watchmen" ble gitt en herlig forsmak i form av denne traileren, og den maskerte med glans hvor mindre bra filmen til slutt endte opp med å bli.

 5. The Social Network (2010)

  # 6

  Hvem kunne ane at det å lage en sosiale medier-webside kunne være så dramatisk? Vel, når du står bak historiens mest vellykkede webside så kan det fort bli ganske så dramatisk.

 6. Pulp Fiction (1994)

  # 5

  Publikum hadde nok neppe forventet å se John Travolta i denne krimfilmen. Traileren gir oss akkurat nok informasjon til å skjønne at dette ikke er en film som vil handle om hans danseferdigheter.

  Den hinter også om at vi kan glede oss til Tarantinos kaos.

 7. Inception (2010)

  # 4

  Å forsøke å skjønne handlingen til "Inception" fra traileren alene er fullstendig umulig. Likevel, med byer som bretter seg sammen og mennesker som flyr gjennom gangene gjør traileren dette til en film man føler man må se. Og den er helt fantastisk.

  Vi sier det gjerne igjen, "Inception" er helt fantastisk.

 8. Cloverfield (2008)

  # 3

  Det eneste man skjønner fra denne traileren er at en gruppe mennesker prøver å unnslippe noe, noe stort. Gjennom amatørfilming blir du servert et klipp som er nok til å få publikum til å spørre "Hva var det der??"

  Så de måtte på kino for å finne ut.

 9. Ringenes Herre: To tårn (2002)

  # 2

  Den første Ringenes herre-filmen satte en standard innen historiefortelling. Og traileren til oppfølgeren satte en standard for filmmusikk. Denne traileren er episk ene og alene på grunn av sine storslåtte scener kombinert med et orkesterinnslag som gir deg gåsehud.

 10. Alien (1979)

  # 1

  Denne filmen var nyskapende på flere måter, og det inkluderer traileren. Man kan neppe forvente så mye frykt på bare to minutter, en vanlig lengde på trailere, men Alien-traileren er unntaket. Den er fylt med så mye fryktinngytende action at folk fikk mareritt.

  Før de i det hele tatt så filmen.

 11. BONUS: Man of Steel

  Bare se den.

  Frysninger.