Robert Downey Jr. i Tropic Thunder

Toppliste: De beste actionkomediene

Gode actionkomedier gjør to ting med deg: De engasjerer deg i heseblesende stunts og gir deg gode latterkuler mellom slagene. En god actionkomedie må respektere begge sjangere.

 

Dette er våre 15 favoritter:

 1. Jonah Hill og Channing Tatum i 21 Jump Street

  21 Jump Street

  Med: Channing Tatum og Jonah Hill

  The only thing getting blown tonight is their cover.

  De går inn i politiets hemmelige Jump Street-enhet og benytter seg av sitt ungdommelige utseende for å spane på den lokale videregående skolen. Våpen og politiskilt byttes ut med skolesekker når Schmidt og Jenko må risikere livet for å etterforske en farlig narkotikaliga.

  Men de finner raskt ut at skolen er totalt forandret fra den de forlot bare noen få år tidligere - og ingen av dem forventer å bli konfrontert med den skrekk og angst det innebærer å bli en tenåring igjen, og alle problemene de trodde de hadde lagt bak seg.

  Vi anbefaler også oppfølgeren "22 Jump Street"!

 2. Elizabeth Hurley og Mike Myers i Austin Powers - Agenten som kom ut av fryseren

  Austin Powers - Agenten som kom ut av fryseren

  Med: Mike Myers, Elizabeth Hurley

  Austin Powers er en notorisk skjørtejeger som livnærer seg som motefotograf. Men bak de hippe moteklærne og ville festene, skjuler han en identitet som topphemmelig agent.

  Når hans erkefiende Dr. Evil lar seg fryse ned gjør Austin Powers det samme for å vente på hans neste trekk. Etter 30 år opptines de to og møter en verden totalt annerledes enn den de forlot. Ved hjelp av den smellvakre spesialagenten Vanessa Kensington redder Austin Powers sivilisasjonen fra den sikre undergang!

  Se også oppfølgerne "Austin Powers - Spionen som spermet meg" (for en tittel!) og "Austin Powers in Goldmember".

 3. Chris Martin og Will Smith i Bad Boys

  Bad Boys

  Med: Martin Lawrence, Will Smith

  Om vi kombinerer Michael Bay sin elsk for storslåtte eksplosjoner med humoren til Will Smith og Martin Lawrence får vi "Bad Boys."

  Mike Lowrey og Marcus Burnett er to politimenn i Miami som blir vitne til at heroin for hundre millioner dollar, som stammer fra deres største beslag noensinne, blir stjålet fra kjelleren til hovedpolitistasjonen. Dette fører dem på sporet av en fransk narkotikabaron som etterlater seg en haug av lik i sitt kjølvann, og kun ett vitne, Julie Mott, som raskt slår lag med politimennene.

  "Bad boys, bad boys. Watcha gonna do?"

 4. Judge Reinhold, Eddie Murphy og John Ashton i Beverly Hills Cop

  Beverly Hills purk

  Med: Eddie Murphy, Judge Reinhold

  Detroit-politimannen Axel Foley drar til Beverly Hills for å etterforske mordet på sin barndomsvenn. Han måter tøffe gangstere og narkosmuglere, samt lite samarbeidsvillige politikollegaer, men løser det hele på sin egen noe spesiell måte.

  Det er duket for et actionfylt og humoristisk kulturkrasj mellom storbyene med Eddie Murphy midt i det hele!

  Se også oppfølgerne "Beverly Hills purk II" og "Beverly Hills purk III". "Beverly Hills Cop 4" er også på planen!

 5. Danny Glover og Mel Gibson i Dødelig våpen

  Dødelig Våpen

  Med: Mel Gibson, Danny Glover

  If these two can learn to stand each other... the bad guys don't stand a chance.

  Martin Riggs og Roger Murtaugh er politimenn i Los Angeles. De er partnere, men har ingenting felles - bortsett fra Vietnamkrigen. Allikevel utgjør de filmhistoriens mest fabelaktige kampmaskin. Regissør Richard Donner byr på en film full av skyteglade folk og kjappe replikker.

  Se også oppfølgerne "Dødelig Våpen 2", "Dødelig Våpen 3" og "Dødelig våpen 4".

 6. Simon Pegg i Hot Fuzz

  Hot Fuzz

  Med: Simon Pegg, Nick Frost

  When the heat is on, you gotta call the fuzz.

  Nicholas Angel er den beste politimannen i London, med en arrestasjonsrekord 400% høyere enn noen andre i styrken. Han er så god at han gjør slik at alle andre ser skikkelig talentløse ut.

  Som et resultat av dette sender Angels overordnede ham til et sted der hans talent ikke vil gjøre dem alle til skamme - den søvnige og tilsynelatende lovlydige landsbyen Sandford...

 7. Aaron Johnson i Kick-Ass

  Kick-Ass

  Med: Aaron Taylor-Johnson, Chloe Grace Moretz

  Dave har bestemt seg for å bli en knallhard superhelt ved navn Kick Ass, men det er ikke så enkelt. Dave gir seg ikke av den grunn, og mot alle odds blir han raskt et fenomen som fanger folks oppmerksomhet. Han er dog ikke alene der ute...

  Se også oppfølgeren "Kick-Ass 2".

 8. Robert Downey Jr. i Kiss Kiss, Bang Bang

  Kiss Kiss, Bang Bang

  Med: Val Kilmer, Robert Downey Jr.

  Det sies at kjærlighet og penger ikke hører sammen, men Harry Lockhart synes det er forsøket verdt. Han har lagt livet som småkriminell bak segog havnet i Hollywood, der han prøvefilmer for rollen som politietterforsker.

  Han får hjelp til å forberede seg på rollen av en ekte privatdetektiv. Det eneste som mangler nå, er å overbevise drømmejenta han møter om at han er politimann på ordentlig. Etter hvert blir grensene mellom filmfantasi og virkelighet uklare, og Harry blir hovedpersonen i sitt egetmorddrama.

 9. Priscilla Presley og Leslie Nielsen i Mannen med den nakne pistol

  Mannen med den nakne pistol - med rett til å gå i baret

  Med: Leslie Nielsen, George Kennedy

  The Villain. Even Mother Teresa wanted him dead.

  Den mektige forretningsmannen Vincent Ludwig har storslåtte planer om å drepe Dronningen av England på en basketballkamp. Bare én mann kan stoppe han: Den klønete politimannen Frank Drebin.

  Se også oppfølgerne "Mannen med den nakne pistol 2 1/2: Lukten av frykt" og "Mannen med den nakne pistol 33 1/3"

 10. Tommy Lee Jones og Will Smith i Men in Black

  Men in Black

  Med: Tommy Lee Jones, Will Smith

  Protecting the earth from the scum of the universe!

  Det eksisterer en superhemmelig organisasjon et sted på kloden: "MIB". Deres jobb er å rapportere, undersøke, holde orden på, og, dersom det er nødvendig, eliminere utenomjordiske vesener som bor på vår egen planet (forkledd som mennesker).

  Se også oppfølgerne "Men in Black II" og "Men in Black 3".

 11. Jackie Chan og Chris Tucker - Rush Hour

  Rush Hour

  Med: Jackie Chan, Chris Tucker

  Two cops. One is all talk. The other is all action.

  De raskeste hendene i Østen møter den kjappeste kjeften i Vesten! Støynivået i Los Angeles når nye høyder idet etterforskeren Lee fra Hong Kong slår seg sammen med kollega James Carter fra filmbyen.

  Se også oppfølgerne "Rush Hour 2" og "Rush Hour 3".

 12. The Boondock Saints

  The Boondock Saints

  Med: Willem Dafoe, Sean Patrick Flanery, Norman Reedus

  Thou shalt not kill. It's the one commandment they cannot keep.

  Det er morgenmesse i en kirke i Boston. Mens presten lyser sin velsignelse over menigheten går de to brødrene Connor og Murphy opp altergangen for å kysse sin frelsers føtter. Samme ettermiddag slapper de av med et par halvlitere på den lokale puben med kompisene. Det er St. Patrick's Day.

  Neste morgen blir FBI-agenten Paul Smecker tilkalt for å etterforske et grotesk mord på to russiske gangstere. Mens en litt forvirret gruppe politifolk undersøker gjerningsstedet, finner Smecker på sin egen måte raskt ut hva som har hendt...

  Se også oppfølgeren "The Boondock Saints II - All Saints day".

 13. Sylvester Stallone, Jet Li, Randy Couture, Terry Saesar og Jason Statham i The Expendables

  The Expendables

  Med: Sylvester Stallone, Jason Statham, Jet Li

  Every movie has a hero. This one has them all.

  En gruppe leiesoldater får i oppdrag å infiltrere et søramerikansk land og styrte en hensynsløs diktator. Men når oppdraget er i gang begynner mennene å innse at ikke alt er som det ser ut til, og de befinner seg snart i et livsfarlig nett av bedrageri og forræderi. Med oppdraget avbrutt og uskyldige liv i fare, møter de en enda større utfordring; noen truer med å tilintetgjøre The Expendables!

  Se også oppfølgerne "Expendables 2" og "The Expendables 3".

 14. Tropic Thunder

  Tropic Thunder

  Med: Robert Downey Jr., Jack Black, Ben Stiller

  Ben Stiller står bak regien av denne filmen om en gjeng skuespillere som tror de lager en film, men det skal vise seg at grensen til virkeligheten ikke er så veldig lang. Før man vet ord av det er ikke lenger eksplosjonene filmeffekter - de er ekte.

 15. Will Smith og Kevin Kline i Wild Wild West

  Wild Wild West

  Med: Will Smith, Kevin Kline

  James West er en spesialagent med sans for damer og slagferdige løsninger. Som statsansatt tyr han til metoder som ligger langt utenfor regelverket. Det samme gjelder for spesialagent Artemus Gordon, et teknisk geni som kommer opp med den ene innretningen mer fantastisk enn den andre.

  Uten at de to agentene vet om hverandre er begge sendt ut for å stanse den gale Dr. Arliss Loveless, som truer med å legge USA i grus med et nytt farlig våpen!