Tom Hanks som professor Robert Langdon

Det er klart for Inferno

Tom Hanks og Ron Howard går i gang med innspillingen av en tredje Dan Brown-bok i april 2015.

Er du klar for mer professor Robert Langdon? Det er i alle fall Tom Hanks som returnerer til rollen i april neste år. Han har tidligere spilt i filmadapsjonene av bøkene "Da Vinci koden" (2005) og Engler & Demoner (2009), og nå står forfatter Dan Browns "Inferno" for tur.

Flere gåter venter Professor Robert Langdon, her fra "Engler & Demoner".
Flere gåter venter Professor Robert Langdon, her fra "Engler & Demoner".

Se også: Det magiske filmåret 2015

"Inferno" er den fjerde boken om professoren fra Harvard som med sin ekspertise innenfor symbologi dras inn i det ene mysteriet etter det andre. I utgangspunktet var det filmatiseringen av den tredje boken, "Det tapte symbol", som stod for tur, men avgjørelsen falt på produksjonen av "Inferno" i stedet.

Hvilke mysterier vil Robert Langdon møte på i Italia og Vatikanstaten denne gangen?
Hvilke mysterier vil Robert Langdon møte på i Italia og Vatikanstaten denne gangen?

I Dantes verden

I hjertet av Italia blir Robert Langdon denne gangen dratt inn i en opprivende verdensentrert rundt en av historiens mest mystiske litterære verk, nemlig Dante's Inferno. Langdon må beseire en fryktinngytende motstander med en gåte som drar professoren inn i et landskap fullt av klassisk kunst, skjulte tunneller og futuristisk vitenskap, ikke helt ulikt hva han har stått ovenfor tidligere.

Som i "Engler & Demoner" har Langdon knapt med tid til å finne løsningen, skal han klare å redde verden fra en ugjenkallelig forandring.

Les også: Filmåret 2016

Erfaren regissør

Tom Hanks, Dan Brown og Ron Howard i Roma.

Som med de to tidligere filmene er det igjen Ron Howard som vil stå for regien, og om publikum er heldige så stiller Hans Zimmer med filmmusikken, en kombinasjon som av erfaring byr på guddommelige scener med vakker musikk. Manusadapsjonen vil i tillegg skrives av David Koepp, samme person som skrev for "Engler & Demoner."

"Inferno" har foreløpig norgespremiere 18. desember 2015.