Ane Dahl Torp i 1001 gram

Hamers nye blir åpningsfilm i Bergen

Når Bent Hamers nye verk «1001 gram» blir åpningsfilm på Bergen internasjonale filmfestival 24. september, blir det filmens Europa-premiere.

Verdenspremiere blir under Toronto-festivalen tidligere samme måned, der Hamers drama er valgt ut til det prestisjefulle Masters-programmet.

Filmen er også en av de tre kandidater plukket ut på den norske kortlisten til Oscar. Ordinær premiere er 26. september.

Bent Hamer har selv skrevet, produsert og regissert «1001 gram», som byr på Ane Dahl Torp i hovedrollen som vitenskapskvinnen som er opptatt av kiloets korrekte mål – men finner under en Paris-reise ut at kjærligheten og livet krever andre mål.

Ane Dahl Torp og Laurent Stocker i 1001 gram
Ane Dahl Torp og Laurent Stocker i 1001 gram

Også Hamers forrige film, Levi Henriksen-filmatiseringen «Hjem til jul», ble valgt ut til å være åpningsfilm under Bergen internasjonale filmfestival (BIFF).

– Jeg synes det er veldig moro å kunne vende tilbake til Bergen og BIFF etter den flotte mottakelsen vi fikk sist med «Hjem til jul». Vi gleder oss til å endelig få vist filmen for kinopublikummet her hjemme,

lyder Bent Hamers kommentar, mens festivalleder Tor Fosse gleder seg over valget og fastslår:

– Bent er vel den mest internasjonalt profilerte og kjente mannlige norske filmskaperen vi har i landet.

BIFF går av stabelen 24. september til 1. oktober, og er med sine mer enn 150 visningsfilmer og over 53.000 publikummere i fjor Norges største filmfestival.