Bjørn Floberg og Atle Antonsen i Jakten på Berlusconi

Berlusconi skal få britene til å knegge

Den norske komedien "Jakten på Berlusconi" tar turen til BFI London Film Festival.

Ole Endresens travkomedie skal underholde britene på deres filmfestival i oktober. Endresen har tidligere vist at han vet å aktivere lattermusklene der borte. I 2011 stakk "Kong Curling" av med publikumsprisen. Nå håper han å gjenta suksessen idet han nok en gang entrer konkurransen i kategorien i The Laugh Section:

Det gleder oss å nok en gang få bekreftet at britene har sans for god humor (...) Invitasjonen fra verdensmetropolen er en kjærkommen klappsalve til alle som har jobbet med filmen, nå er det duket for å la folket slippe løs sin indre hestejente.

Atle Antonsen i Jakten på Berlusconi

Komisk talent

Festivalen og programmerer Sarah Lutton har latt seg begeistre av Endresens trav-gangster-krim-komedie, og uttaler i en pressemelding at Endresen har et universelt komisk talent, og at "Jakten på Berlusconi" med sitt ensemble av norske komikere kommer til å levere litt av en tur.

Les også: Morten Ramm går til filmen

Deltakelsen gleder også Atle Antonsen som var med Endresen til London også i 2011 såpass at han blir rent lokalavispoetisk:

"For å si det lokalavispoetisk: for oss som tradisjonelt sett setter britisk humor foran i tvillingsalen på den høye hesten er det selvsagt deilig å kunne kuske en liten fole tilbake til stallmestrene der borte. Sist vi var på Londonfestivalen vant vi publikumsprisen for "Kong Curling", så vi har svært lange og meget gode tradisjoner når det gjelder å få britene til å knegge. Denne gangen kommer vi med en enda bedre film, så vi får håpe på at publikum er like entusiastiske som festivalledelsen."

"Jakten på Berlusconi" får norsk kinopremiere 12. september, men allerede i helgen kan den ses på TV2 Sumo av alle som har abonnement.