Joachim Trier på settet til Louder than Bombs

Opptaksstart for Triers nye i New York

Denne uken sparket endelig innspillingen av Joachim Triers nye og engelskspråklige film «Louder Than Bombs» i gang i New York.

Filmprosjektet, som er en norsk, fransk og dansk samproduksjon med et budsjett oppgitt til 52 millioner kroner i fjor, fikk mye oppmerksomhet da det ble kjent allerede i 2009. Oppstart var egentlig i 2013, men ble utsatt på ubestemt tid, ifølge Soundvenue angivelig også blant annet fordi Joachim Trier fastholdt sin rett til såkalt «final cut», noe som er uvanlig i USA.

Men onsdag var det klappet og klart for opptaksstart i New York, der arbeidet vil foregå de neste åtte ukene, meldes det fra SF Norge. Premiere er planlagt i 2015, og filmen er allerede forhåndssolgt til en rekke land.

Jesse Eisenberg i The Social Network
Jesse Eisenberg i The Social Network

I hovedrollene finner man sterke veterannavn som Gabriel Byrne og Isabelle Huppert, og Jesse Eisenberg, som ble Oscar-nominert for innsatsen i «The Social Network».

På ny i en norsk film handler det om en kvinnelig fotojournalist, spilt av Huppert. Men hennes rollekarakter er død, og handlingen dreier seg rundt ektemannen (Byrne) og de to sønnene, der Eisenberg spiller den ene, og de høyst ulike minnene de har om henne.

Manus er ved Eskil Vogt i samarbeid med Trier, slik de også jobbet med Triers tidligere filmer «Reprise» og «Oslo, 31. august».