Hodejegerne-regissør Morten Tyldum på festival i Sveits

Tyldum klar for ny storfilm

Ikke før «The Imitation Game» går sin seiersgang og nevnes som mulig Oscar-kandidat, så er den norske regissøren Morten Tyldum klar for en ny internasjonal storfilm.

Det dreier seg ifølge The Hollywood Reporter om en filmatisering av science fiction-romanen «Pattern Recognition» fra 2003, som cyberpunkforfatter William Gibson lar foregå i samtiden.

Boken er beskrevet som et kraftfullt øyeblikksbilde av forbrukssamfunnet, med en trendforsker som kommer over en internettkonspirasjon. Manuset skrives av Anthony Peckham, som tidligere har gjort det samme for «Invictus - de uovervinnelige», «Sherlock Holmes», «The Book of Eli» og den kommende «Bourne»-filmen.

Benedict Cumberbatch i The Imitation Game
Benedict Cumberbatch i The Imitation Game

Dermed vil Morten Tyldum flytte seg atskillige år fram i tid – siden Toronto-klare «The Imitation Game» foregår under andre verdenskrig og handler om kryptologen som tok innersvingen på tyskernes Enigma-kode.

Ifølge NRK.no ble det i sommer klart at Morten Tyldum også gir seg i kast med en annen romanfilmatisering, «Chain of Events», basert på svenske Fredrik T. Olssons konspirasjonsthriller, for storselskapet Warner Bros.