Kanonball: En film med baller

De morsomste sportsfilmene

Om det er best å delta eller å le av sport kan diskuteres, men vi holder en knapp på det siste.

 

Disse sportsfilmene får oss til å trekke på smilebåndet!

 1. Seann William Scott i Balls Out - Gary the Tennis Coach

  Tennis

  "Balls Out: Gary the Tennis Coach" (2009)

  Gary Houseman (Seann William Scott) er en overentusiastisk skolevaktmester som trår til for å lede skolens tapende tennislag frem til delstatsfinalen når den fungerende treneren faller død om. Den storkjeftede, og ofte fornærmende, nye treneren er fast bestemt på å inspirere disse taperne til ikke bare å vinne, men også forsvare sin rett til å være seg selv. Hans treningstaktikk er kanskje uortodoks, men han har hjertet på rette sted. Dessuten kreves det jo av og til mot og fasthet om en skal nå sine mål.

 2. John Goodman i The Big Lebowski

  Bowling

  "The Big Lebowski" (1997)

  "The Dude" (Jeff Bridges) lever et avslappet liv med bowling og kompiser, helt til han en dag får besøk av to bøller som ønsker å gi ham en lærepenge. Det viser seg at de er ute etter feil mann, og The Dude blir dratt inn i et halsbrekkende spill sammen med sin bestekamerat og bowlingpartner Walter (John Goodman). Snart har de viklet seg inn i en historie krydret med kidnapping, sex, dop, tyveri, porno, utpressing, vold og store penger. Joel og Ethan Coens stjernespekkede kultfilm må ses!

 3. Cool Runnings

  Bobslede

  "Kalde rumper" (1993), orig. "Cool Runnings"

  En smågal fyr fra Jamaica ønsker seg aller mest å delta i OL. Når dette viser seg å bli for vanskelig innenfor friidrett, finner han ut at den enkleste måten å få deltatt i et OL på er i bobslede i et vinter-OL. Med Calgary i Canada som mål får han med seg tre andre på en sinnsyk idé, og med alkoholiserte Irv som trener, lykkes de faktisk. Men før avreisen til Canada må de gjennom beinhard trening, og de oppdager fort at det ikke er like enkelt å trene bobslede i solfylte Jamaica... Filmen er basert på en sann historie!

 4. Will Ferrell og Jon Heder i Blades of Glory

  Kunstløp

  "Blades of Glory" (2007)

  Når den macho og brautende Chazz Michael Michaels (Will Ferrell) inntar isen, er han arenaens rockestjerne, og etterlater seg issprut og hylende kvinnelige fans i sitt kjølevann. Den eneste konkurrenten som kan matche Michaels fulltreffere er den målrettede tidligere barnestjernen Jimmy MacElroy. Da konkurrentene ender på delt førsteplass oppstår det en slosskamp som før til at begge blir utestengt fra sporten - på livstid! Kan de få innpass på skøytebanen igjen?

 5. Ben Stiller i Kanonball: En film med baller

  Kanonball

  "Dodgeball: A True Underdog Story" (2004)

  Peter LaFleur (Vince Vaughn) er en karismatisk tullebukk som eier et slitent treningssenter. Senteret blir gjenstand for konkurrenten White Goodmans (Ben Stiller) grådige blikk, og Peters ikke-eksisterende regnskapsførsel gjør senteret til et lett bytte. Hvordan skal Peter beholde treningssenteret sitt? Ved å vinne masse penger i en kanonballkamp mot Goodmans Globo Gym!

 6. Truls Paulsen (Atle Antonsen) i Kong Curling

  Curling

  "Kong Curling" (2011)

  Den fallerte Norgesmesteren Truls Paulsen lever en kuet og umyndiggjort tilværelse med sin svært kontrollerende verge, hustru og tacoentusiast Sigrid. Så kommer den forferdelige nyheten om Gordon - hans venn, trener og forbilde. Truls må redde ham. Truls må samle laget. Team Paulsen. Sammen skal de vinne NM og slå erkerivalen Stefan Ravndal.

 7. Bill Murray i Caddyshack

  Golf

  "Caddyshack" (1980)

  Danny Noonan (Michael O'Keefe) er en ung caddy som prøver å skape en fremtid for seg selv på golfbanen. Foreldrene vil at han skal begynne på college, og for å tilfredstille disse begynner Danny å smiske med formannen på den snobbete rikmannsklubben, slik at han kan stikke av med klubbens collegestipend.

  Men det finnes også en opprører i Danny. Denne har vanskeligheter med å svelge formannens og de andre medlemmenes motbydelige snobbethet. Og det er flere som er enige med ham. Blant dem er den nyrike Al Czervik og den livsglade playboyen Ty Webb (Chevy Chase), som ikke er redd for å gå i klinsj med klubbens snobber. Se også "Happy Gilmore" (1996) med Adam Sandler.

 8. Wesley Snipe og Woody Harrelson i White Men Can't Jump

  Basketball

  "White Men Can't Jump" (1992)

  Billy Houle (Woody Harrelson) og Sidney Deane (Wesley Snipes) er et litt uvanlig par basketballfans. De slår hodene sammen for å svindle seg gjennom så mange basketballkamper som mulig for å dekke Billys spillegjeld.

 9. Will Ferrell i Talladega Nights

  Racerbilkjøring

  "Talladega Nights" (2006)

  Den raskeste mannen på fire hjul, Ricky Bobby (Will Ferrell), er en av de største racerbil-førerne gjennom tidene. Han har alt det en dustete våghals kan ønske: et luksuriøst hus, en sexy kone og all den fast-fooden han kan spise. Men Rickys turboladede livsstil får en uventet vending da han blir slått av den bombastiske europeeren Jean Girard (Sacha Baron Cohen) og reduseres til et angsfylt nervevrak.

  Når han mister kona og jobben til sin beste venn og medarbeider (John C. Reilly), må Ricky sette inn et ekstra gir for å få karrieren tilbake på hjul igjen, slå Girard og gjøre krav på berømmelse og rikdom. For som Ricky Bobby alltid sier, hvis du ikke er først, så er du sist!

 10. Kevin Costner i En sikker vinner

  Baseball

  "En sikker vinner" (1988), orig. "Bull Durham"

  Baseballveteranen Crash Davis (Kevin Costner) blir kjøpt inn av laget Durham Bulls for å lære opp og inspirere laget. I den siste tiden har baseballlaget blitt forfulgt av uhell og dermed tap, og stjernespilleren Nuke LaLoosh (Tim Robbins) har også fallt av lasset.

  Oppe i denne smørja befinner den unge lærerinnen Annie (Susan Sarandon) seg. Hun ser det som sin oppgave å ta seg spesielt av en av spillerne hver sesong, hvori sengehygge er innbefattet. Valget står nå mellom den kjekke veteranen og den ikke mindre kjekke stjernespilleren.

 11. Slap Shot

  Ishockey

  "Slap Shot" (1977)

  Charlestown Chiefs er et tredjeklasses ishockeylag i en liten liga. Laget trues av nedleggelse når byens stålfabrikk legges ned - tilhengerne er stort sett arbeidere ved fabrikken. Trener Reggie Dunlop (Paul Newman) blir overrasket når manageren plutselig kjøper tre nye spillere - brødrene Hansen. Det viser seg at guttene er de mest voldelige ishockeyspillerne noen har sett, men publikum elsker dem. Laget blir kjent for sin brutale spillestil, og tilskuerne strømmer til...