Scarlett Johansson i Lucy

Scarlett Johansson gir 100%

Hva skjer når du bruker 100% av hjernens kapasitet?

Det ble tidligere sagt at mennesket kun utnytter 10% av hjernens kapasitet, og selv om nyere forskning viser at dette neppe er tilfelle har regissør Luc Besson laget en film som tar utgangspunkt i nettopp dette tallet, og hva som skjer når man øker det til 100%.

Scarlett Johansson slår fra seg med skremmende selvsikkerhet i filmen "Lucy".
Scarlett Johansson slår fra seg med skremmende selvsikkerhet i filmen "Lucy".

Den unge jenta Lucy, spilt av Scarlett Johansson, blir offer for en mektig gruppe narkotikasmuglere som syr et nytt og kraftig narkotikum inn i kroppen hennes. Når stoffet lekker ut stimuleres hjernen til Lucy til å utnytte 100% av sin kapasitet, noe som i tur gir henne evnen til å manipulere tid og rom. Det skal få fatale følger for de som plasserte henne i offerrollen.

Se også: Høstens storfilmer

Johansson spiller rollen som et unaturlig høyt utviklet menneske med glans og kan tidvis minne om en annen karakter hun snart er aktuell med, nemlig Natasha Romanoff - bedre kjent som "Black Widow" - i Avengers-filmene. Men Lucy sine evner går langt lengre enn kun manipulering.

Dette er en dame man ikke bør tulle med.
Dette er en dame man ikke bør tulle med.

"Lucy" er forøvrig kallenavnet forskere bruker på fossilene til det eldste menneskelignende vesenet funnet, estimert til å være 3,2 millioner år gammelt. Eller som hun også er kjent som: "Den første av sitt slag".

"Lucy" har premiere 12. september.