Fantastisk femme fatale

Jessica Chastain imponerer i tittelrollen i Liv Ullmanns "Frøken Julie".

At Jessica Chastain er en dyktig skuespiller og at Liv Ullmann har noe bak kameraet å gjøre vil få betvile. At de to sammen kunne få et teaterstykke fra 1888 til å gnistre på kinolerretet i 2014 var det derimot flere som stilte spørsmåltegn ved. Men etter verdenspremieren i Toronto denne uken var det ikke lenger noen tvil: Jessica Chastain er glimrende som Liv Ullmanns Julie.

Les også: Liv Ullmann tar med Frøken Julie til Toronto

Jessica Chastain og Colin Farrell i Miss Julie
Jessica Chastain og Colin Farrell i Miss Julie

Klasseskille

På et herskapelig gods i Irland feires midtsommernatten med fest på låven for tjenerstaben. Med husets herre bortreist holder datteren Julie (Jessica Chastain) seg innendørs alene, men griper snart muligheten til å flørte åpenlyst med farens tjener John (Colin Farrell). I løpet av natten utspiller det seg et brutalt og lidenskapelig maktspill mellom de to. På den ene siden er de sterkt tiltrukket av hverandre, og på den andre føler de avsky på grunn av klasseskillet. Konsekvensene av natten kan, og vil bli, fatale for dem begge.

Les også: Hollywoods heteste potet

Filmen er basert på det klassiske teaterstykket av August Strindberg. Historien er blitt gjenfortalt i flere former tidligere, men sjelden har skuespillerne fått like mye oppmerksomhet. Jessica Chastain roses opp i skyene for sin tolkning av Julie, og flere tok til ordet for at en Oscar var på sin plass etter å ha sett filmen i Toronto. Også hennes motspiller Colin Farrel får skryt, og flere hevder at han gjør sin beste rolle noensinne.

Se bilder fra filmen her

Liv Ullmann har selv skrevet manus til filmen, som får norsk kinopremiere fredag 12. september.