Jakob Oftebro i 1864

De mest populære norske skuespillerne

Noen er nesten for ringrever å regne, andre er unge og lovende og spås en lysende karriere foran kamera. Noen har du sett i mer enn ti titler, andre kun i én.

 

Kjente fjes eller ei - dette er de mest populære norske skuespillerne nå!

 

Oversikten viser status per 24. februar og er basert på tall fra filmweb.no.

 1. Susanne Boucher i Beatles

  Susanne Boucher

  Susanne Boucher debuterte i 2010 da hun spilte en av hovedrollene i "Keeper'n til Liverpool". Sommeren 2014 var hun å se i rollen som Cecilie i "Beatles".

  Snart blir Susanne å se i TV2-krimserien "Frikjent".

 2. Kyrre Haugen Sydness

  Kyrre Haugen Sydness

  Kyrre Haugen Sydness spillefilmdebuterte med "Mongoland" i 2000, og har siden vært å se i "Kvinnen i mitt liv", "Lønsj" og "Max Manus".

  Han har spilt Kaptein Sabeltann i flere ulike teaterstykker, og høsten 2014 gjentok han rollen i "Kaptein Sabeltann og skatten i Lama Rama". Han var også å se i den eksperimentelle filmen "Verden venter".

 3. Ingrid Bolsø Berdal på premieren til Hercules i Los Angeles

  Ingrid Bolsø Berdal

  Ingrid Bolsø Berdal er utdannet ved Teaterhøgskolen, og fikk sitt gjennombrudd i 2006 med hovedrollen i "Fritt Vilt".

  Ingrid er Norges ukronede actiondronning, og har vært å se i "Flukt", "Kill Buljo", "Hansel & Gretel: Witch Hunters" og "Hercules".

  6. mars ser vi henne som Wanda i dramakomedien "Kvinner i for store herreskjorter".

 4. Janne Formoe i Karsten og Petras vidunderlige jul

  Janne Formoe

  Datteren til Terje "Sabeltann" Formoe ble kjent gjennom rollen som Sunniva i Kaptein Sabeltann-forestillingene i Dyreparken i Kristiansand.

  I årene 1995 til 1996 var hun programleder på TV-kanalen ZTV. I 2000 gikk hun ut av Statens teaterhøgskole, og hun ble ansatt ved Nationaltheatret i 2003.

  Humorserien "Neste sommer" har premiere 1. mars. De siste årene har vi også sett henne i Karsten og Petra-filmene, og i september kommer "Karsten og Petra på safari".

 5. Jenny Skavlan på Hjelp, vi er i filmbransjen - pressevisning ved Akershus festning

  Jenny Skavlan

  Etter en viden kjent Grandiosa-reklame fikk mange øynene opp for Jenny Skavlan. Hun spillefilmdebuterte riktignok mange år tidligere, allerede som åtteåring, i "Jakten på nyresteinen", men etter reklamen fikk hun flere roller.

  Jenny har vært å se i filmer som "Død snø", "Fatso", "Tomme Tønner" og "Børning". Nylig var hun programleder for Spellemannprisen.

 6. Kristofer Hivju

  Kristofer Hivju

  Kristofer Hivju er skuespiller, produsent og manusforfatter, og har erfaring fra teater, fjernsyn, radio og film. Han fullførte i 2004 en fireårig utdanning i teaterkunst ved Det statlige russiske akademi for teaterkunst (GITIS) i Danmark.

  Hivju blir snart å se i femte sesong av "Game of Thrones" og senere i "Birkebeinerne".

 7. Kaisa Gurine Antonsen i Operasjon Arktis

  Kaisa Gurine Antonsen

  Kaisa Gurine Antonsen har lenge vært med i en teatergruppe i Fredrikstad, og gjennom gruppen fikk hun mulighet til å dra på auditions.

  Etter flere auditionrunder fikk hun rollen som Julia i "Operasjon Arktis" (2014). Filmen ble nettopp vist for et internasjonalt publikum under Sundance-festivalen i Utah.

 8. Ida Elise Broch i Det tredje øyet

  Ida Elise Broch

  Ida Elise Broch begynte sin skuespillerutdannelse på dramalinjen på Hartvig Nissen videregående skole, og gikk deretter på Romerike Folkehøgskole. Broch begynte på Fakultetet for scenekunst ved Kunsthøgskolen i Oslo i 2008.

  Neste år blir hun å se i "Birkebeinerne", som spilles inn nå.

 9. Jakob Oftebro som Nico i Skammerens datter

  Jakob Oftebro

  Jakob Oftebro ble tidenes nest yngste som har kommet inn på Statens teaterhøgskole, da han kom inn på den prestisjetunge skolen som 18-åring. Han jobbet deretter på på Rogaland teater, før han studerte videre ved Statens Teaterskole i København.

  Oftebro blir snart å se i actioneventyret "Skammerens datter" og deretter i "Birkebeinerne".

 10. Anders Baasmo Christensen i Børning

  Anders Baasmo Christiansen

  Anders Baasmo Christiansen fikk en pangstart på karrieren da han vant en Amanda-pris for sin innsats i "Buddy" i 2003. Etter dette har han vært å se i filmer som "Mars & Venus", "Fatso", "Vegas", "Kon-Tiki" og "Reisen til julestjernen", i tillegg til en rekke TV-serier.

  Anders Baasmo Christiansen spilte hovedrollen i suksessfilmen "Børning" fra ifjor.

  Fremover har han mange filmplaner, men titler som "Villmark 2", "Dukken i taket", "Aldri sove mer" og "Tre døgn i april".