Annabelle

De skumleste filmdukkene

"Skrape skrape"

 

- Hva var den lyden?!

 

En god oppskrift på gåsehud er demonbesatte dukker som de vi finner i skrekkfilmer. Det viser seg at det finnes mange rare folk der ute som fremfor å kaste djevelens leketøy ut av vinduet heller låser dem inne på soverommet mens de febrilsk løper rundt og hyler.

 

WatchMojo.com har laget en oversikt over de 10 skumleste filmdukkene. Er du enig i utvalget? Legg til din favoritt i kommentarfeltet under!

 1. Billy fra Dead Silence

  Billy

  Film: Dead Silence (1997)

  Det er mange skumle dukker i denne filmen, men Billy er den verste. Han hjelper sine eiere skape nye dukker - av ekte barn.

 2. Zuni Doll fra Trilogy of Terror

  Zuni Doll

  Film: Trilogy of Terror (1975)

  Svært mange barn som vokste opp på 70-tallet hadde grusomme mareritt om Zuni-dukken, den motbydelige plastikkdingsen som biter skuespiller Karen Black, løper etter henne med kniv og som nekter å dø.

 3. Dolly Dearest

  Dolly

  Film: Dolly Dearest (1991)

  En eldgammel Maya-ånd hjemsøker en tilsynelatende søt dukke som med en helsikes creepy stemme hvisker "Follow Me!" inn i øret på en liten jente, samt masse andre skumle ting.

 4. Fats fra filmen Magic

  Fats

  Film: Magic (1978)

  En buktaler kontrollerer som regel dukken han holder på hånden, men i filmen "Magic" tar Fats kontrollen over buktaleren (Anthony Hopkins). Til slutt tar han også kontrollen over sine egne bevegelser, drar frem en kniv og drar på mordertokt.

 5. Poltergeist fra 1982

  Clown Doll

  Film: Poltergeist (1982)

  Som om ikke denne dukken ser altfor grusom ut allerede, så blir det ikke bedre av at den plutselig våkner til live en natt, kaster seg over en liten gutt og drar han inn under sengen.

  Husk å sjekke hva som ligger under sengen før du legger deg i kveld...

 6. Blade fra Puppet Master

  Blade

  Film: Puppet Master-franchisen

  Hvitt ansikt, svart trench-coat, stor kniv i den ene hånden og en krok i den andre. Det er oppskriften på en dukke som løper mot sine ofre med grusom stønning og en lyst på kaos.

 7. Dukkene fra Dolls

  Alle dukkene

  Film: Dolls (1987)

  Hva er verre enn én demonbesatt dukke? Mange demonbesatte dukker. Alle dukkene i denne filmen er like creepy, grusomme og morderiske.

 8. Hugo fra Dead of Night

  Hugo

  Film: Dead of night (1945)

  Hugo viste seg å være nok en buktalerdukke som var et grusomt, manipulerende og sarkastisk demonleketøy som tok kontrollen over sin eier. Til å være laget i 1945 er denne filmen fremdeles rimelig skummel!

 9. Chucky fra Childs play

  Chucky

  Film: Child's Play-franchisen

  "Du tror da virkelig ikke at Chucky er levende, gjør du?" spør den intetanende forelderen. Joda. Han er det, besatt av en avdødd seriemorder som fremdeles har en drapslyst.

  Grøsse.

 10. Toy Story 1

  Annabelle

  Film: The Conjuring (2013), "Annabelle" (2014)

  Klipp i vinduet over

  Hårene på armene står så kraftig opp at det nesten er vanskelig å skrive om Annabelle. Så vi skriver ikke stort annet enn A) Hun fikk sin egen film i 2014 B) se klippet over om du ikke vil sove i natt.

 11. BONUS!

  Film: Toy Story (1995)

  Greit nok, dette er ikke fra noen skrekkfilm, men denne horrible Frankenstein-innretningen av en dukke skremte vettet av oss som barn. Edderkoppbein, et I-love-you-but-I-will-kill-you smil og den tomme øyehulen... Grøss!