blå er den varmeste fargen (pride)

De beste LGBT-filmene

Fortkortelsen LGBT står Lesbian, Gay, Bisexual og Transgender. Dette er de beste filmene som tar opp temaer rundt homofile, lesbiske, biseksuelle og transseksuelle forhold:

 1. Jake Gyllenhaal og avdøde Heath Ledger i Brokeback Mountain

  Brokeback Mountain

  To unge cowboyer tilbringer en sommer sammen som gjetere på Brokeback-fjellet i Wyoming. Ennis er innesluttet og Jack er åpen, men de trekkes mot hverandre i et vennskap som glir over i et forhold med konsekvenser for resten av livet.

  Her kan du strømme filmen

 2. Alexandra Dahlström og Rebecca Liljeberg i Fucking Åmål

  Fucking Åmål

  En film om hvor vondt det kan gjøre å være forelsket - og hvor fantastisk det kan være. Det er også en film om å være annerledes og tørre å stå for det. Og det er om lengelsen etter forandring.

 3. Chris New og Tom Cullen i Weekend

  Weekend

  Russell er en ung, sky gutt som lever et rolig liv i en grå by i England. En fredags kveld treffer han sin rake motsetning Glen på et utested og de går hjem sammen.

  Her kan du strømme filmen

 4. Adèle Exarchopoulos (Adele) og Léa Seydoux (Emma) i Blå er den varmeste fargen

  Blå er den varmeste fargen

  Adèle er i et forhold med en gutt. Når hun møter Emma, en langt mer erfaren jente med blått hår, endres livet hennes for alltid.

  Her kan du strømme filmen

 5. Rolf Kristian Larsen og Ole Christoffer Ertvaag i Mannen som elsket Yngve

  Mannen som elsket Yngve

  Enn så lenge har han alt; verdens beste kjæreste og verdens kuleste kompis. Sammen har de store musikalske ambisjoner, om noen uker skal de debutere med Stavangers tøffeste punkband, Mattias Rust Band. Men så dukker Yngve opp, den nye gutten på skolen.

  Her kan du strømme filmen

 6. Paris is Burning

  Paris is Burning

  En titt på historien om de motebesatte New Yorkerne som skapte "voguing" og dragkvelder, og som gjorde disse feiringene til et kraftig uttrykk for personlig "pride".

  Her kan du strømme filmen

 7. Beautiful Thing

  Beautiful Thing

  En realistisk film om den første store kjærlighet i livet - om fordommer og om det å oppleve erkjennelsen av at man "ikke er som de andre".

 8. Laurence Anyways

  Laurence Anyways

  Filmen dekker ti år i livet til litteraturlæreren Laurence, som forvandler seg til en kvinne etter å ha skjult følelsene sine i årevis.

 9. Daniel Day-Lewis i My Beautiful Laundrette

  En våt drøm

  Omar ansetter barndomskameraten Johnny, som ønsker å komme vekk fra sin fortid som nasjonalist. På myntvaskeriet, som til forveksling ligner et glorete Hollywood-palass, får pakistanske Omar og engelske Johnny tid til å utvikle sitt kjærlighetsforhold.

 10. Hedwig and the Angry Inch

  Hedwig and the Angry Inch

  Hedwig ble født i som gutt i Øst-Berlin, og full av tvil gjennomgår han en kjønnsskifteoperasjon for å gifte seg med en amerikansk militær og på den måten komme seg over Berlinmuren og til friheten.

 11. Natasha Lyonne i But I'm a Cheerleader

  But I'm a Cheerleader

  Megan er leder av heiagjengen og har kjæreste, men hun liker ikke å kysse ham. Når hun i tillegg kun har bilder av jenter i skoleskapet sitt blir både hennes foreldre og venner overbevist om at hun er lesbisk, og sender henne til en leir for seksuell reorientering.

 12. Antonio Banderas i Philadelphia

  Philadelphia

  Den unge, lovende advokaten Andrew Becket er akkurat blitt sagt opp fra sin jobb. Hans tidligere arbeidsgiver hevder det er fordi han ikke er dyktig nok. Andrew mener det er fordi han har AIDS.

  Her kan du strømme filmen

 13. Chloë Sevigny og Hilary Swank i Boys Don't Cry

  Boys Don't Cry

  Denne filmen bygger på den sanne historien om Teena Brandon eller Brandon Teena som hun valgte å kalle seg. En ung kvinne som føler seg som en mann og gir seg ut for å være det. Hennes valg får grusomme følger.

  Her kan du strømme filmen

 14. Steve Buscemi i Parting Glances (1986)

  Parting Glances

  Dette er Bill Sherwoods eneste spillefilm, som døde av AIDS i 1990. Filmen skildrer de siste 24 timene til et homofilt par. De skal skilles samtidig som en nær venn har AIDS og ligger døende.

 15. Joni (Mia Wasikowska) fra The Kids Are All Right

  The Kids Are All Right

  Mødrene Nic & Jules hadde den perfekte harmoniske familien, helt til donor-mannen som gjorde det hele mulig dukker opp og tar del i livet deres.

  Her kan du strømme filmen

 16. Fremmed ved sjøen

  Fremmed ved sjøen

  I motsetning de øvrige mennene som gjester nudiststranda og stundom trekker til skogs for uforpliktende sex med nye bekjentskaper, er Franck på jakt etter kjærligheten.

  Her kan du strømme filmen

 17. G.B.F

  G.B.F.

  Sosial krigføring utbryter når tre dominante jenter kjemper for herredømmet på en high school: Dramadivaen Caprice, mormonprinsessen 'Shley og den blonde fashionistaen Fawcett.

  Her kan du strømme filmen

 18. Sean Penn i Milk

  Milk

  Sean Penn fikk Oscar for beste hovedrolle som den amerikanske legenden Harvey Milk; forkjemper for homofiles rettigheter, brobygger, politiker, fighter, ikon, inspirator, menneskevenn og helt.

  Her kan du strømme filmen

 19. Priscilla, ørkenens dronning

  Priscilla, ørkenens dronning

  De to drag-dronningene Felicia og Mitzi er menn i kvinneklær. Og Bernadette er transseksuell. De bestemmer seg for å dra ut i verden for å oppleve denne, og legger ut en turné.

  Her kan du strømme filmen

 20. Longtime Companion (1990)

  Evig vennskap

  I juli 1983 bringer New York Times for første gang nyheten om en sjelden form for kreft som har brutt ut blant homoseksuelle - de første meldinger om det som siden har blitt kjent som AIDS. Artikkelen vekker frykt og forundring i homoseksuelle miljøer.

 21. Marte Magnusdotter Solem og Ellen Dorrit Petersen i Fjellet

  Fjellet

  Nora og Solveig er tilbake i fjellheimen hvor de hadde en traumatisk opplevelse to år tilbake, så de kan komme til bunns i det som hendte og møte fremtiden sammen.

 22. The Crying Game/Fryktens spill

  Fryktens spill

  En britisk soldat i tjeneste i Nord-Irland kidnappes av en gruppe IRA-soldater, og holdes som gissel i et drivhus inntil han kan utveksles med en annen IRA-soldat i britisk fangenskap. En av kidnapperne, Fergus, får i oppdrag å passe på soldaten.'

 23. Evan McGregor og Jim Carrey i I Love You Phillip Morris

  I Love You Phillip Morris

  "I Love You Phillip Morris" er en morsom og provokativ svart komedie om hva som kan skje når rettsystemet, en freidig fyr og en udødelig kjærlighet kræsjer sammen.

  Her kan du strømme filmen

 24. Charlize Theron i Monster

  Monster

  Basert på den sanne historien om USAs første kvinnelige seriemorder. Aileen Wournos vokste opp under kalde og grusomme omstendigheter. Hun ble utsatt for mishandling og seksuelt misbruk, og ble ignorert av sin mor.
  Her kan du strømme filmen

 25. Fra Beginners

  Beginners

  Oliver treffer Anna bare måneder ettar at hans far Hal tapt for kreften. Forelskelsen fyller Oliver med minnene om faren, som i en alder av 75 år kom ut av skapet som homoseksuell etter å ha mistet sin kone gjennom et langt liv.

  Her kan du strømme filmen

 26. Jon Kortajarena og Colin Firth i A Single Man

  A Single Man

  George lever i fortiden, og hans fremtidstro er borte som dugg for solen. Vi følger George gjennom en dag i hans liv, en dag hvor møter med mennesker og noen spesielle hendelser leder han i retning av et valg.

  Her kan du strømme filmen

 27. The Rocky Horror Picture Show

  The Rocky Horror Picture Show

  Et erkeamerikansk, nyforlovet ungt par får motorstopp, og de tar seg frem til Dr.Frank-N-Furters slott. Slottet er bebodd av vesener fra planeten Transsexuell i galaksen Transylvania.

  Her kan du strømme filmen

 28. Love, Simon

  Love, Simon

  Alle fortjener en flott kjærlighetshistorie, men for tenåringen Simon er det litt mer komplisert når ingen vet at han er homofil.

 29. Pride

  Pride

  Året er 1984 og Margaret Thatcher styrer Storbritannia med jernhånd. Gruvearbeiderne streiker og mange familier sliter med å få endene til å møtes. I London bestemmer en gjeng med homofile seg for å samle inn penger til gruvearbeidernes familier. Resultatet er en hjertevarm og morsom historie om kulturer som møtes.

  Her kan du strømme filmen

 30. Josh O'Connor og Alec Secareanu i God's Own Country

  God's Own Country

  Johnny er en ung odelsgutt i Yorkshire som fordriver tiden med drikking og flyktige møter med fremmede menn for å distrahere seg selv fra det harde gårdsarbeidet. En dag ansetter faren rumenske Gheorghe for å hjelpe Johnny på gården. Dermed oppstår en ordknapp romanse mellom den kjekke migrantarbeideren og den tilsynelatende livstrøtte britiske slasken.

  Her kan du strømme filmen

 31. Call Me by Your Name

  Call Me by Your Name

  En ung gutt som bor sammen med familien sin i Nord-Italia, opplever at sterke følelser vekkes til live når en kjekk student fra USA leier et rom hos dem. I løpet av en varm, døsig sommer i 1983 full av musikk, mat og romantikk, nærmer de seg hverandre og deler opplevelser som vil forandre dem for alltid.

  Her kan du strømme filmen

 32. Cate Blanchett i Carol

  Carol

  I New York på begynnelsen av 1950-tallet drømmer Therese Belivet (Ronney Mara) om et bedre liv. Når hun møter den elegante fruen Carol Aird (Cate Blanchett), som er fanget i et ulykkelig ekteskap, oppstår det umiddelbart gnister.

  Her kan du strømme filmen