Sienna Miller

Comeback for Sienna Miller?

Mange storfilmer i vente for London-jenta.

Sienna Miller var en av de store IT-jentene på midten av 2000-tallet. Roller i "Layler Cake", "Alfie", "Casanova" og ikke minst "Factory Girl" gjorde Miller til navnet på alles lepper. På privaten var hun og Jude Law det britiske drømmeparet.

Men utroskap fra begges side skapte personlige problemer og dårlig omdømme for paret, og de gikk fra hverandre i 2006. Siden har Miller holdt en lav profil både privat og på lerretet - hvem husker vel rollene hun hadde i "Interview" (2007), "The Mysteries of Pittsburgh" (2008) eller "Two Jacks" (2012)?

Channing Tatum og Mark Ruffalo i Foxcatcher
Channing Tatum og Mark Ruffalo i Foxcatcher

Intens sportsthriller

Men nå kan det se ut til at Miller er tilbake i gamet. I den mye omtalte og etterlengtede dramathrilleren "Foxcatcher" (norgespremiere 16. januar) spiller hun Nancy Schultz, kona til David Schultz (Mark Ruffalo) og svigerinnen til hovedrollen Mark Schultz (Channing Tatum).

Filmen spås Oscar-nominasjoner for Beste film, regi, manus og mannlige hovedrolle og -birolle.

Se henne i traileren

Bradley Cooper og Sienna Miller på settet til American Sniper
Bradley Cooper og Sienna Miller på settet til American Sniper

Action i Clintern-stil

Deretter er hun aktuell i en ny mulig Oscar-film med premiere 16. januar. Selveste Clint Eastwood regisserer actionfilmen "American Sniper", der Miller spiller kona til den ekstreme skarpskytteren Chris Kyle (Bradley Cooper).

Miller og Cooper spiller forresten også i den nye komedien til John Wells, som ikke har fått premieredato enda.

Se traileren til American Sniper

Luke Evans, regissør Ben Wheatley, Tom Hiddleston og fotograf Laurie Rose på settet til High-Rise
Luke Evans, regissør Ben Wheatley, Tom Hiddleston og fotograf Laurie Rose på settet til High-Rise

Farlig drama i høyhuset

Miller har også fått plass i indieregissør Ben Wheatleys nye actiondrama "High-Rise" sammen med Tom Hiddleston, Jeremy Irons, Luke Evans og Elisabeth Moss.

Miller spiller Charlotte Melville, som har en affære med Hiddlestons Dr. Robert Laing. Premieren er satt til en gang i 2015.

Johnny Depp og Sienna Miller på settet til Black Mass
Johnny Depp og Sienna Miller på settet til Black Mass

Gangsterkrim x2

I Scott Coopers actionkrim "Black Mass" møter Miller det vanvittige stjernelaget Johnny Depp, Benedict Cumberbatch, Kevin Bacon, Joel Edgerton, Juno Temple, Dakota Johnson, Corey Stoll, Adam Scott, Peters Sarsgaard og Jesse Plemons.

Filmen er basert på boken Black Mass fra 2001 og forteller den sanne historien om alliansen mellom FBI og den irske mafiaen. Miller spiller Catherine Greig, som ble fengslet i åtte år for å hjelpe kjæresten James "Whitey" Bulger (Johnny Depp) fra å bli tatt av FBI. Filmen har verdenspremiere 18. september 2015.

Ben Affleck på Golden Globes
Ben Affleck på Golden Globes

Sist, men ikke minst, er Miller klar for Ben Afflecks neste regiprosjekt. Krimdramaet heter "Live by Night", og Miller spiller Emma Gould - dama som Joe Coughlin (Affleck) forelsker seg i. Dessverre for ham er hun også kjæresten til Coughlins gangstersjef.

I øvrige roller finner vi Zoe Saldana og Elle Fanning, og premieren er satt til 7. oktober 2016.