Jennifer Lawrencer spøker mens Brad Pitt er alvorlig under Oscar-utdelingen 2014

Disse filmene holder vi et øye med frem til Oscar-nominasjonene kommer

Her er kandidatene som peker seg ut.

22. februar 2015 skal de aller gjeveste prisene i filmverdenen deles ut for 87. gang.

Det er først når nominasjonene kommer i januar at vi virkelig kan begynne å spekulere i hvem som kommer til å gå hjem med forgylte statuetter, men enkelte filmer, skuespillere og regissører peker seg ut som favoritter allerede nå.

Les også: Disse vant Oscar i 2014

Dette er filmene vi følger ekstra nøye med på fram til nominasjonene kommer:

Ellar Coltrane og Ethan Hawke i Boyhood
Ellar Coltrane og Ethan Hawke i Boyhood

BESTE FILM

Statuetten for Beste film regnes for å være den aller gjeveste. Her blir vi svært overrasket om ikke "Boyhood", som vant Golden Globe for beste film og "Birdman" blir nominert. Begge har allerede begeistret både kritikere og publikum.

Vi holder også en knapp på "Foxcatcher", "The Theory of Everything", "The Grand Budapest Hotel" og Morten Tyldums "The Imitation Game". Tradisjonelt sett finnes det alltid et wildcard eller to i denne kategorien, så vi har derfor "Gone Girl", "Mr. Turner", "Interstellar", "Selma", "Whiplash" og "American Sniper" i øyekroken.

Michael Keaton og Edward Norton i Birdman
Michael Keaton og Edward Norton i Birdman

BESTE REGI

Det kommer ikke som et sjokk på oss om prisen for Beste regi følger vinneren av Beste film - historisk sett skjer det 75% av gangene. I tillegg følger vi med på Paul Thomas Andersons "Inherent Vice" og JC Chandors "A Most Violent Year", og krysser fingrene for Wes Andersons "The Grand Budapest Hotel".

De sikreste kortene anser vi for å være Richard Linklater (Boyhood) og Alejandro González Iñárritu (Birdman). Linklater har tidligere fått nominasjoner for manus, mens Iñárritu ble nominert for jobben han gjorde med å regissere "Babel". Vi blir heller ikke overrasket om Christopher Nolan (Interstellar) endelig får en nominasjon for regi. I fjor vant Alfonso Cuarón for den komplekse "Gravity", og "Interstellar" er i samme leien.

Steve Carell i Foxcatcher
Steve Carell i Foxcatcher

BESTE MANNLIGE HOVEDROLLE

Det krever litt omstilling i hodet, men det er fullt mulig å se for seg Steve Carell holde takketale under Oscar-utdelingen. Kritikerne roser ham for rollen i "Foxcatcher".

Det er likevel mange flere navn å nevne her. Carells kanskje sterkeste motstandere er Michael Keaton (Birdman), Eddie Redmayne, som vant Golden Globe for "The Theory of Everything" og Benedict Cumberbatch (The Imitation Game).

Vi utelukker heller ikke at Timothy Spall (Mr. Turner), Ralph Fiennes (The Grand Budapest Hotel), Joaquin Phoenix (Inherent Vice), Jake Gyllenhaal (Nightcrawler), Oscar Isaac (A Most Violent Year), Miles Teller (Whiplash), David Oyelowo (Selma) eller at fjorårets vinner Matthew McConaughey (Interstellar) kan komme til å måtte planlegge en takketale.

Reese Witherspoon i Wild
Reese Witherspoon i Wild

BESTE KVINNELIGE HOVEDROLLE

Det er færre om beinet i kategorien Beste kvinnelige hovedrolle, men jammen er de sterke kandidater alle sammen. Vi tror Reese Witherspoon (Wild), Julianne Moore (Still Alice) og Felicity Jones (Theory of Everything) kan begynne å planlegge antrekket sitt allerede nå.

Rosamund Pike (Gone Girl), Marion Cotillard (To dager, en natt) og Jennifer Aniston (!) i "Cake" bør også holde av datoen.

Også her forventer vi et par wildcards, og holder en knapp på Jessica Chastain (A Most Violent Year), Amy Adams (Big Eyes) og Shailene Woodley (The Fault in Our Stars)

J.K. Simmons i Whiplash
J.K. Simmons i Whiplash

BESTE MANNLIGE BIROLLE

Tre menn skilte seg ut tidlig i år: J.K. Simmons (Whiplash), Ethan Hawke (Boyhood) og Mark Ruffalo (Foxcatcher). Etter premieren på "Birdman" i Venezia i september ble det også klart at Edward Norton hører hjemme på lista over skuespillere som fortjener nominasjon.

Det er mange sterke mannlige biroller å ta av, og vi har forhåpninger til Robert Duvall (The Judge), Tom Wilkinson (Selma) og Josh Brolin (Inherent Vice). Kanskje kan Steve Carells rolle i "Foxcatcher" havne her, istedenfor i kategorien Beste mannlige hovedrolle.

Det hadde også vært velfortjent om ringreven Michael Caine dro hjem med sin tredje Oscar-statuett for rollen i "Interstellar".

Keira Knightley og Benedict Cumberbatch i The Imitation Game
Keira Knightley og Benedict Cumberbatch i The Imitation Game

BESTE KVINNELIGE BIROLLE

Et av de store spørsmålene i forkant av nominasjonene er hvilken film Jessica Chastain blir nominert for. Blir det "Interstellar" eller "A Most Violent Year"? Vi holder en knapp på sistnevnte. At Patricia Arquette blir nominert for rollen i "Boyhood" er vi også rimelig sikre på, særlig nå etter at hun vant Golden Globe for innsatsen..

Vi skal derimot ikke gi bort noen seiere på forskudd og kommer derfor til å se både én og to ganger på Keira Knightley i "The Imitation Game", Emma Stone i "Birdman", Laura Dern i "Wild" og "The Fault in Our Stars" og Carmen Ejogo i "Selma".

Men så stiller også selve dronninga av Oscar-nominasjoner i denne kategorien - Meryl Streep. Med sine 18 nominasjoner og 3 seiere tror vi hun kan klare det tilsynelatende umulige, å bli nominert for rollen som heks i "Into the Woods".

LEGO filmen
LEGO filmen

BESTE ANIMASJONSFILM

Skulle vi ha satt penger på én film i denne kategorien i dag hadde vi satt alt på "Lego-filmen". Når det er sagt får vi gode vibber av "Big Hero 6", "Bokstrollene", "Fortellingen om prinsesse Kaguya", "Manolos magiske reise" og "Song of Sea" også.

For ikke å glemme "Dragetreneren 2", som stakk av med årets Golden Globe-statuett og hvis forgjenger mottok to Oscar-nominasjoner i 2011. Vi utelukker heller ikke at "Madagaskarpingvinene" kan komme ut av intet og sjarmere akademiet.

Ralph Fiennes i The Grand Budapest Hotel
Ralph Fiennes i The Grand Budapest Hotel

BESTE ORIGINALMANUS

Akademiet har litt av en oppgave foran seg denne gangen, da det er mange sterke kandidater til kategorien Beste originalmanus. De aller sterkeste er nok "Birdman", "Boyhood", "Foxcatcher", "Whiplash" og "The Grand Budapest Hotel".

Nolan-brødrenes "Interstellar" seiler også opp som en mulig utfordrer, sammen med "Nightcrawler", "A Most Violent Year", "Mr. Turner", "Selma" og kanskje Scott Alexander og Larry Karaszewskis "Big Eyes".

Ben Affleck i Gone Girl
Ben Affleck i Gone Girl

BESTE ADAPTERTE MANUS

Der kategorien Beste originalmanus var proppfull av sterke titler, er det færre gode alternativer her. Noen er derimot soleklare kandidater: "Gone Girl", "The Imitation Game" og "The Theory of Everything".

Vi holder også et øye med Coen-brødrenes manus til Angelina Jolies "Unbroken", "Still Alice", "Inherent Vice", "Wild", "The Fault in Our Stars" og "Rosewater".

Xavier Dolans film Mamma
Xavier Dolans film Mamma

BESTE UTENLANDSKE FILM

Vi krysser fingrene for Sverige og Ruben Östlunds "Turist", og heier litt ekstra ettersom det er to nordmenn på rollelista. Sammen med polske "Ida" og russiske "Leviathan" ligger den svenske filmen meget sterkt an.

I tillegg holder vi en knapp på den tyrkiske Gullpalmevinneren "Vintersøvn", argentinske "Wild Tales" og "Timbuktu" fra Frankrike/Mauritania.

Torsdag 15. januar offentliggjøres nominasjonene. Selve utdelingen finner sted søndag 22. februar.

Alt om Oscar-utdelingen her