Iron Man (Robert Downey Jr.) fra The Avengers

Topp 10: Robert Downey Jr.

Gjennom en over 40 år lang karriere har Robert Downey Jr. vært med på både nedturer og oppturer.

 

Etter en periode som en av 1980-tallets mest ettertraktede kjekkaser slet han med store narkotikaproblemer og figurerte ofte i diverse sladdermagasiner verden over.

 

Nå er dopet lagt på hyllen og Downey Jr. er tilbake på A-listen blant Hollywoods skuespillere og produsenter! Dette er hans beste filmer:

 1. Robert Downey Jr. i Kiss Kiss, Bang Bang

  Kiss Kiss, Bang Bang

  Harry Lockhart er en simpel småtyv, men også en fyr som vil gjøre de riktige valgene. Han vet bare ikke hvordan. I mellomtiden forsøker han seg med lange fingre, loslitt sjarm og naiv optimisme.

  Harrys uflaks endrer seg etter at han og kollegaen ser an utvalget i en leketøysbutikk utenom åpningstiden. Alarmen forstyrrer "kjøpefesten", men på flukt fra politiet snubler Harry over en prøvespilling for en detektivfilm. Før han fatter det, blir Harry sendt av produsentene til Los Angeles for å testes foran kameraet!

 2. Robert Downey Jr. i Tropic Thunder

  Tropic Thunder

  Ben Stiller, Jack Black og Robert Downey Jr. leder an i et ensemble av skuespillere i "Tropic Thunder", en actionkomedie om en gruppe selvopptatte skuespillere som bestemmer seg for å lage den beste krigsfilmen noensinne.

  Et budsjett som blåses ut av alle proporsjoner (og egoet til de selvsenterte skuespillerne) truer med å sette en stopper for hele filmen. Den frustrerte regissøren bestemmer seg for å forlate settet, og lede hele besetningen inn i tjukkeste jungelen i sørøst Asia for "økt realisme", hvor de møter på ekte skurker.

 3. Robert Downey Jr. i Charlie: The life and art of Charlie Chaplin

  Charlie: The life and art of Charlie Chaplin

  Filmkritikerveteranen Richard Schickel fra Time magazine har skapt denne ekstraordinære hyllesten til Charles Chaplin, hvis verdenspremiere var et høydepunkt under filmfestivalen i Cannes i 2003.

  Klassike komediestykker er inkludert: Hjemmeopptak av Chaplin som spiller tennis med Groucho Marx, arbeidet med et nummer som ble til den berømte globusdansen i The Great Dictator (Diktatoren), pluss innsiktsfulle intervjuer med Woody Allen, Martin Scorsese, Johnny Depp, Robert Downey Jr., medlemmer av Chaplinfamilen og flere.

 4. Robert Downey Jr. i Good Night, and Good Luck

  Good Night, and Good Luck

  Fotografert i svarthvitt dykker George Clooneys autentiske drama "Good Night, And Good Luck" ned i en fjern, men knusende aktuell, politisk periode i Amerikas historie.

  Den kalde krigen er på sitt kaldeste, fjernsynet er nytt og landets mest ytterliggående, konservative senator heter Joseph McCarthy.

 5. Robert Downey Jr. i Wonder Boys

  Wonder Boys

  En bok som aldri blir ferdig, en kone som vil skilles, en gravid elskerinne, en student med pistol, en blind hund som blir drept, en stjålet Marilyn Monroe-jakke og en forelsket leieboer.


  Du kan si at engelsklærer Grady Tripp har et par løse tråder å samle denne helgen!

 6. Robert Downey Jr. som Sherlock Holmes

  Sherlock Holmes

  Sherlock Holmes og hans trofaste støttespiller Dr. John Watson må bruke sine små grå med mer kløkt enn noensinne for å avsløre et komplott som er en trussel mot hele England. En kvinnelig skjønnhet fra Holmes' fortid gjør oppdraget enda farligere...

 7. Robert Downey Jr. i Iron Man

  Iron Man

  Tony Starks bekymringsløse livsstil blir endret for alltid når hans konvoi blir angrepet etter en våpentest og han blir holdt som gissel av en gruppe opprørere.

  Livstruende såret, av splinter som sitter nært hans allerede svake hjerte, tvinges han til å bygge et ødeleggende våpen for Raza, den mystiske lederen av opprørerne. Tony ignorerer sine kidnapperes ønsker og bruker sine oppfinneregenskaper til å lage en armert drakt som holder ham i live og gjør han i stand til å rømme fra fangenskapet.

 8. Robert Downey Jr. i Iron Man 2

  Iron Man 2

  Nå som hele verden vet at industrimagnaten Tony Stark er Iron Man, ønsker Tony å fremheve Iron Man-draktens teknologiske fortrinn ved å relansere sin avdøde fars Stark Expo. Stark Expo er en utstilling for humanitære nyutviklinger inspirert av denne teknologien.


  Mens den amerikanske regjeringen insisterer på at Tony skal overdra det revolusjonerende våpenet til de militære myndighetene, går Ivan Vanko (Mickey Rourke), en mystisk skikkelse fra Stark-familiens fortid, inn for å knuse Tony ved å avsløre sitt eget ødeleggelsesvåpen basert på Starks teknologi.

 9. Robert Downey Jr. i Iron Man 3

  Iron Man 3 (3D)

  Når hans egen verden blir ødelagt av fienden legger Stark ut på en opprivende jakt for å finne de ansvarlige, en jakt som vil teste ham til det ytterste. Med ryggen mot veggen må Stark utnytte sin oppfinnsomhet og sine instinkter for å overleve og beskytte sine nærmeste.

  Idet han kjemper seg tilbake, finner Stark svaret på spørsmålet som innerst inne har hjemsøkt ham: Skaper mannen rustningen, eller skaper rustningen mannen?

 10. Captein America og Tony Stark i The Avengers

  The Avengers 3D

  Når en uventet fiende truer den globale sikkerheten må Nick Fury, direktør for det internasjonale fredsbevarende byrået S.H.I.E.L.D., finne et team som kan redde verden fra randen av katastrofe. En dristig verdensomfattende rekruttering iverksettes.