Charlie Day og Jennifer Aniston i Horrible Bosses 2

Aniston utforsker sine mørke sider

– Jeg stupte inn i de mørkeste delene av hjernen min, sier Jennifer Aniston, som er tilbake som nymfomantannlegen Julia.

Med over 200 millioner innspilte kinodollar ble «Horrible Bosses» en aldri så liten komihit i 2011. Dermed er oppfølgerfilmen «Horrible Bosses 2» (norgespremiere 25. desember) et faktum. Og dermed vanker det et gjensyn med Jennifer Aniston som den kjønnslig hyperaktive tannlegen Julia Harris.

Se traileren

Ikke at «Friends»-stjerna på 45 syntes det var noen enklere skuespilleroppgave denne gangen.

– Det er vanskelig å relatere til den dama,

erklærer Aniston overfor NTB på et snobbete London-hotell.

Jennifer Aniston i Horrible Bosses

– Du kan bare stupe rett inn i de mørkeste delene av hjernen din, samtidig som du ser for deg enkelte kvinner du har støtt på i livet ditt. Siden utvider du med noen av de mest grovmunnede menneskene du har møtt, og prøver å skape en elegant kombinasjon av disse tingene.

Saftige saker

I likhet med i originalen kretser handlingen rundt Nick (Jason Bateman), Kurt (Jason Sudeikis) og Dale (Charlie Day), som vil ta rotta på sjefene sine. Dessverre for dem dukker Harris opp når det passer som dårligst, med planer om å forføre hele bunten.

Jennifer Aniston i Horrible Bosses 2

Det er ikke fritt for at Anistons «girl next door»-image har fått seg en bulk i kraft av rollen. Men ifølge eget utsagn står hun like høyt i kurs hjemme i Los Angeles.

– De digger dem! svarer hun på spørsmål om hvordan hennes nærmeste har reagert på filmene.

– Familien min er i underholdningsbransjen, alle sammen, så de har definitivt satt pris på portrettet av doktor Julia,

legger hun kvikt til.

Nominasjon neste?

Aniston utfordrer også omdømmet sitt med sitt neste filmeventyr, titulert «Cake» og regissert av Daniel Barnz. Flere toneangivende Hollywood-observatører mener allerede at hun kan vente seg en Oscar-nominasjon for innsatsen som hardt prøvede Claire.

– Hun har gjennomgått utenkelige traumer og lider enorme smerter, forklarer Aniston om skikkelsen.

– Hun prøver desperat å finne ut hvordan hun skal komme seg videre, og blir helt besatt av et medlem i sorggruppa si som har begått selvmord. I korte trekk blir det et spørsmål om hvorvidt hun skal fortsette eller avslutte tilværelsen, inntil hun opplever et vakkert gjennombrudd.

Jennifer Aniston i Cake
Jennifer Aniston i Cake

– Hvordan opplever du prisspekulasjonene du er gjenstand for?

– Det er nytt for meg – og spennende, smigrende og nervøsitetsframkallende. Vi sto virkelig på med denne vesle filmen, så det er helt fantastisk.

Glem «Friends»-film

– Så heretter blir du å se i både dramaer og komedier?

– Ja, jeg tror enhver skuespiller liker å veksle mellom sjangrene. Vi har kroppen full av figurer vi ønsker å utforske, personer hvis historie vi vil fortelle – enten de er som Julia eller Claire.

– Vil det noensinne bli noen «Friends»-film?

– Det tror jeg ikke. Nei, det tror jeg ikke, dobbeltforsikrer Aniston.

– Jeg synes den serien gjør seg best der den er – på TV. Når sant skal sies, tror jeg ikke den er så lett å overføre til lerretet.