Hobbiten: Femhærerslaget

2014s beste åpningshelger

Noen filmer MÅ man bare se med én gang de kommer på kino. I 2013 var "Solan og Ludvig - Jul i Flåklypa" størst med 138 856 besøkende i åpningshelgen - hvilken film ble størst i 2014?

 

Tallene er hentet fra Filmwebs Rapportserver.

 

Dette er filmene flest så i åpningshelgen i 2014:

 1. Dragetreneren 2 (3D, norsk tale)

  Premiere: 4. juli 2014

  Besøk i åpningshelg: 50 379

  I oppfølgeren til animasjonsfilmen "Dragetreneren" fra 2010 returnerer vi til Borkøy, hvor våre to gode venner stadig farter rundt på nye eventyr. De oppdager en hemmelig ishule som huser hundrevis av drager og en mystisk dragerytter, og før de vet ordet av det er de midt i en kamp for å opprettholde freden. En treer er på vei, med planlagt premiere i 2017.

 2. Margot Robbie i The Wolf of Wall Street

  The Wolf of Wall Street

  Premiere: 31. januar 2014

  Besøk i åpningshelg: 52 549

  "The Wolf of Wall Street" er basert på livshistorien til den tidligere aksjemegleren Jordan Belfort, en ærlig mann som ankom Wall Street med ambisjoner om å gjøre det stort i aksjemarkedet. Kort tid senere skapte Belfort overskrifter med sine ville fester, sitt enorme inntak av alkohol og narkotika og ikke minst eventyrlige, skjønt illegale, inntektsmetoder.

 3. Elias Søvold Simonsen og Nora Amundsen i Karsten og Petra på Vinterferie

  Karsten og Petra på vinterferie

  Premiere: 24. januar 2014

  Besøk i åpningshelg: 53 548

  I "Karsten og Petra på vinterferie" reiser de to bestevennene på hyttetur med Esther og morfar. Kosedyrene Frk Kanin og Løveungen er selvfølgelig med. I en hel uke skal de gå masse på ski og øve seg på å stå i nedoverbakke. Men Karsten er ikke så flink til å gå på ski og synes at bakken er litt skummel.

 4. Karsten og Petras vidunderlige jul

  Karsten og Petras vidunderlige jul

  Premiere: 7. november 2014

  Besøk i åpningshelgen: 57 601

  Karsten og Petra gleder seg veldig til jul, og sammen med kosedyrene frøken Kanin og Løveungen teller de utålmodig ned til julaften. Petra er ekstra spent fordi Bassa skal ha valper, og fordi julenissen kanskje kommer inn til henne i år, ikke bare legger gavene utenfor døra slik han pleier.

 5. Jim Carrey i Dum og Dummere 2

  Dum og dummere To

  Premiere: 14. november 2014

  Besøk i åpningshelgen: 73 022

  20 år etter den gale roadtrippen til Aspen, har Harry fått vite at han har voksen datter der ute. Harry begir seg ut på ennå et eventyr sammen med sin trofaste venn Lloyd for å finne sitt ukjente barn. Reisen skal vise seg å ikke gå helt som planlagt.

 6. Anders Baasmo Christensen i Børning

  Børning

  Premiere: 13. august 2014

  Besøk i åpningshelg: 76 708

  Brom brom - action og humor i ekstraordinært bilrace fra Oslo til Nordkapp! "Børning" er noe så uvanlig som en norsk bilfilm med Anders Baasmo Christiansen, Jenny Skavlan, Otto Jespersen og Sven Nordin.

 7. Eilif Hellum Noraker som Bulle og Emily Glaister som Lise i Arild Fröhlichs Doktor Proktors prompepulver

  Doktor Proktors prompepulver

  Premiere: 14. mars 2014

  Besøk i åpningshelg: 92 838

  Komedien Doktor Proktors prompepulver er et moderne eventyr satt i en verden hvor den mest normale voksne er en gal professor, hvor det lurer dyr du skulle ønske ikke fantes i kloakken og hvor det faktisk er mulig å fly på kraftige fiser helt ut i verdensrommet.

 8. Kaptein Sabeltann og skatten i Lama Rama

  Kaptein Sabeltann og skatten i Lama Rama

  Premiere: 26. september 2014

  Besøk i åpningshelg: 99 949

  Selveste Kaptein Sabeltann har tatt det store steget over på kinolerretet: "Kaptein Sabeltann og Skatten i Lama Rama" er et storslått action-eventyr, spekket med humor og spenning!

 9. Jennifer Lawrence i The Hunger Games: Mockingjay Part 1

  The Hunger Games: Mockingjay Part 1

  Premiere: 19. november 2014

  Besøk i åpningshelg: 103 442

  I den tredje filmen finner vi Katniss Everdeen i District 13 etter at hun i "Catching Fire" ga de årlige lekene det endelige dødsstøtet. Under president Coins lederskap og med sine fortrolige venner som rådgivere, utnytter Katniss sin nyvunne makt og innflytelse når hun må slåss for å redde både Peeta og en nasjoni ferd med å samle seg.

 10. Martin Freeman i Hobbiten: Femhærerslaget

  Hobbiten: Femhærerslaget (3D)

  Premiere: 10. desember 2014

  Besøk i åpningshelg: 136 116

  Den siste filmen i trilogien er den episke avslutningen av eventyret om Bilbo Lommelun, Thorin Eikenskjold og reisefølget av dverger. Ved å kreve tilbake sitt hjemland fra dragen Smaug slapp de løs en dødelig og fryktelig kraft ut i verden. En rasende Smaug lot sitt sinne gå utover de uskyldige innbyggerne I Langsjøby. Besatt av den gjenkrevde skatten ofrer Thorin vennskap og ære for å omfavne mest mulig av den.

  Se kintoppen 2014

  Se også: Årets beste filmer