Lorenzo Richelmy i Marco Polo

Pirates-somling ga Polo-sjanse

Da «Pirates of the Caribbean»-jobben ble utsatt, grep «Kon-Tiki»-duoen Sandberg og Rønning til nok en oppdagerlegende: Marco Polo.

Ikke før var Espen Sandberg og Joachim Rønning bekreftet som regissører, før Disney-studioet forskjøv storfilmslippet av «Pirates of the Caribbean: Dead Men Tell No Tales» til 2017.

De norske Hollywood-gutta satt imidlertid ikke stille i båten. De allierte seg med en velposisjonert amerikansk produsent og gikk løs på Netflix-serien «Marco Polo» (premiere fredag).

Se traileren her

– Det kom i stand via «Kon-Tiki», fordi Harvey Weinstein kjøpte den i USA, sier Los Angeles-baserte Espen Sandberg (43) til NTB.

– Da «Pirates» ble utsatt, fikk vi et møte. Disney var sjenerøse, og så var vi i gang – det er vel et år siden nå.

Lorenzo Richelmy i Marco Polo
Lorenzo Richelmy i Marco Polo

Historiefortelling

Sandberg og Rønning har regissert de to første episodene og produsert de resterende åtte i sesong én. Veien skal på alle måter ha vært kort fra Heyerdahl-universet til Polo-skikkelsen.

– Det er litt Thor i ham,

hevder Sandberg om handelsmannen og oppdageren som reiste fra Venezia til Kublai Khans Mongolrike på 1200-tallet.

– For oss er han en historieforteller, først og fremst. Ved Khans hoff var det mange grupper representert, med mange forskjellige agendaer. Polo fungerte som en uhildet person som ikke jobbet for noen, som var god til å observere og gjengi det han så. Det synes vi er veldig spennende.

Hele verden

Sandberg synes også det er spennende at hovedrollen er ved en italiener, fremadstormende Lorenzo Richelmy.

– Det føles helt avgjørende og veldig autentisk. Han er en fantastisk skuespiller som har filmstjerneutseendet med seg. Vi lette over hele verden, og så på tusenvis av mennesker, i prosessen med å få på plass et så eksotisk og sammensatt ensemble.

– Hva er status på «Pirates»-innspillingen?

– Nå finpusser vi siste del av manus. Vi avgjør hva vi skal skyte når, booker settene og tilpasser skuespillernes tidsplaner – noen av dem er jo veldig travle. Vi flyr i skytteltrafikk mellom Australia, LA og London, så det er svært hektisk. Vi begynner midt i februar.

Stillbilde fra TV-serien Marco Polo

Østlig relevans

– Hvor involvert i forberedelsene er Johnny Depp?

– Han er absolutt med. Sparrow-rollen er en han er veldig glad i, han ble tross alt Oscar-nominert for den etter den første filmen. Altså snakker vi mye med ham underveis.

– I seriejungelen anno 2014, hvorfor skal publikum korte ned ventetida med akkurat «Marco Polo»?

– Fordi det er en av de største,

svarer Sandberg kontant.

– Det er en episk fortelling lagt til noe som er veldig relevant i dag, nemlig Østen. Og så er det masse drama, masse action, kjærlighet og fantastiske landskaper og kostymer. Det er noe av det største, hvis ikke det aller største, i sitt slag.