James Bond: Skyfall

James Bond-fans vil ikke sladre

Redaktørene for fire nettsteder viet James Bond – inklusive det norske – vil ikke røpe den hackede informasjonen om den kommende «Spectre»-filmen.

– Vi vil ikke publisere eller skrive om noe av den informasjonen som sirkulerer i mediene og på nett, og som er blitt ulovlig innhentet fra Sony Pictures Entertainment i det nylige hackerangrepet, heter det fra redaktør Morten Steingrimsen i www.jamesbondnorge.no og hans kolleger i James Bond Brasil, The Bond Bulletin og James Bond Club Germany.

Ifølge BBC var det en tidlig versjon av manuset som ble stjålet som del av cyberangrepet mot Sony Pictures Entertainment i november. Innspillingen av «Spectre» starter i januar i Tyrol, med forventet premiere i november, og til Reuters uttaler en Sony-talsperson at produksjonen går som planlagt.

James Bond: Spectre
James Bond: Spectre

Men Bond-redaktørene er lojale, og vil ikke røpe mer enn det filmselskapet Eon selv gjorde da detaljene rundt «Spectre» ble sluppet for to uker siden:

– Vi føler at nok skader og manglende respekt har vært utvist. Meningen bak våre nettsteder og innholdet der er å informere andre Bond-fans om siste nytt i utvikling, begivenheter og historier fra James Bond-universet, ikke å ødelegge for de menneskene som legger mye arbeid og innsats ned i å lage de Bond-filmene som vi alle elsker og beundrer,

skriver de fire herrer videre i den felles pressemeldingen.