2014: Publikumsfavorittene

Alle har sin unike filmsmak, men enkelte filmer fenger flere.

 

Dette er de 20 filmene Filmwebs lesere likte best i 2014!

 

* Listen er basert på vurderinger gjort av Filmwebs lesere på filmer med ordinær kinopremiere i 2014.

* Skalaen går fra 1 til 10.

* Kun filmer med over 1500 stemmer er medregnet.

 1. Kaisa Gurine Antonsen i Operasjon Arktis

  Operasjon Arktis

  Score: 7,32/10

  Vinterstormen raser over Svalbard og drivisen kapsler inn Halvmåneøya. Midt i dette isødet står tre barn: 13- årige Julia og hennes to småsøsken, tvillingene Ida og Sindre på 8 år. Helt alene.

  De er havnet der ved en skjebnesvanger feil. Ingen vet at de er der. De vet ikke engang selv hvor de er. Og på det norske fastlandet leter foreldre og politi desperat etter barna, uvitende om at det bokstavelig talt er et hav imellom dem.

 2. Matthew McConaughey og Anne Hathaway i Interstellar

  Interstellar

  Score: 7,51/10

  En gruppe oppdagelsesreisende kommer over et nyoppdaget ormehull i vårt eget solsystem, som gjør at mennesker kan legge bak seg enorme avstander og reise til fjerne og tidligere utilgjengelige solsystemer. Slutten for vår klode skal ikke bli slutten for oss...

 3. Ken Stott som Balin og Martin Freeman som Bilbo i Hobbiten: Femhærerslaget

  Hobbiten: Femhærerslaget (3D)

  Score: 7,60/10

  Den siste filmen i trilogien er den episke avslutningen på eventyret. Ved å kreve tilbake sitt hjemland fra dragen Smaug, slapp Bilbo & co en dødelig og fryktelig kraft ut i verden. En rasende Smaug lot sitt sinne gå utover de uskyldige innbyggerne i Langsjøby. Besatt av den gjenkrevde skatten ofrer Thorin vennskap og ære for å omfavne mest mulig av den. Bilbo må ta farlige og desperate valg når han prøver å snakke Thorin til vett, men den største faren ligger foran dem. Ukjent for alle, bortsett fra trollmannen Gandalv den Grå, har fienden Sauron sendt en armé av orker i et snikangrep på Ensomfjellet.

  Mens mørket vokser som et resultat den eskalerende konflikten, må dverger, alver og mennesker bestemme seg - samle seg eller bli knust.

 4. Jonah Hill og Channing Tatum i 22 Jump Street

  22 Jump Street

  Score: 7,61/10

  Etter å ha overlevd videregående (to ganger), er det duket for nye utfordringer for politibetjentene Schmidt (Jonah) og Jenko (Channing Tatum) idet de må gå undercover på et lokalt college. Mens Jenko møter likesinnede på skolens fotballag, og Schmidt infilterer de bohemske kunstklassene, begynner de å stille spørsmålstegn ved partnerskapet.

  Nå må de ikke bare prøve å løse oppdraget sitt - de må også klare å omgås hverandre som siviliserte voksne. Men hvis de to barnslige kompisene skal ha noe håp om å modnes til ekte menn, er kanskje et år på college det beste som noensinne har hendt dem.

 5. Jennifer Lawrence i The Hunger Games: Mockingjay - Part 1

  The Hunger Games: Mockingjay Part 1

  Score: 7,63/10

  I den tredje filmen i serien finner vi Katniss Everdeen (Jennifer Lawrence) i District 13, etter at hun i Catching Fire ga de årlige lekene det endelige dødsstøtet.

  Under president Coins (Julianne Moore) lederskap, og med sine fortrolige venner som rådgivere, utnytter Katniss sin nyvunne makt og innflytelse når hun må slåss for å redde både Peeta (Josh Hutcherson) og en nasjon som er i ferd med å samle seg i beundring over hennes mot.

 6. Rio 2

  Rio 2 (3D, norsk tale)

  Score: 7,64/10

  Blu, Jewel og deres tre barn reiser fra storbyjungelen og inn i den ekte Amazonasjungelen for å møte slekten. I et land Blu ikke kjenner, og helt ute av sitt rette element, må han konfrontere sin argeste konkurrent - Jewels pappa! I tillegg må han kjempe for å unngå Nigels djevelske planer for hevn.

 7. Teenage Mutant Ninja Turtles

  Teenage Mutant Ninja Turtles (3D)

  Score: 7,71 /10

  Mørket har senket seg over New York etter at Shredder og hans klan har tatt jerngrep på New York. Fremtiden ser dyster ut inntil fire merkelige brødre stiger opp fra kloakken, og entrer byen som Teenage Mutant Ninja Turtles. Skilpaddene må samarbeide med den fryktløse reporteren April O'Neil (Megan Fox) og hennes spøkefulle kameramann Vern Fenwick (Will Arnett) for å redde byen.

 8. Død Snø 2

  Død Snø 2

  Score: 7,73/10

  "Død Snø 2" tar opp tråden der den forrige filmen sluttet. Martin, den eneste overlevende fra zombiearmeens blodbad på påskefjellet, er på bilflukt ned fjellsidene. Med Herzog i helene krasjer han og slukner. En arm fattigere våkner han på sykehuset. Han har ført Nazizombiene ned fra fjellet og legene har erstattet armen hans med armen til zombieføreren Herzog.

  Det tar ikke lang tid før armen vender seg mot Martin og maltrakterer alle i hans vei. I det han rømmer fra massakren blir Martin kontaktet av "The Zombie Squad" - direkte fra zombiefilmenes hjemland: USA. De vil hjelpe han med å føre Nazizombiene tilbake i sine kalde snøgraver.

 9. The Maze Runner

  The Maze Runner: I dødens labyrint

  Score: 7,80 /10

  Thomas plasseres i et samfunn av unge menn, uten å huske noe annet enn sitt eget navn. Når han og de andre innser at de er fanget i en labyrint bestemmer de seg for å samarbeide om å komme seg ut, og avsløre den skremmende sannheten om hvem som plasserte dem her - og hvorfor.

 10. Need for Speed

  Need for Speed

  Score: 7,82/10

  Nylig ute av fengsel etter å ha blitt uskyldig dømt, ser gatebilsjåføren Tobey sin mulighet for hevn over sin tidligere og styrtrike kollega via et transkontinentalt billøp. Uhyre risikabelt og uhyre forbudt. Og da hans eks-partner får vite om planene, og utlover han en massiv dusør til den eller de som tar Tobey av dage, får løpet en helt ny og livsfarlig dimensjon…

  "Need for Speed" er en moderne hyllest til de topptrimmede bilkulturfilmene fra 60- og 70-tallet, og er basert på tidenes mest solgte bildataspillserie.

 11. Leonardo DiCaprio i The Wolf of Wall Street

  The Wolf of Wall Street

  Score: 7,84 /10

  Mesterregissøren Martin Scorsese har laget denne filmen basert på den virkelige livshistorien til New York-aksjemegleren Jordan Belfort (Leonardo DiCaprio).

  Den amerikanske drømmen rakner i sømmen, etter hvert som Belfort sent på 80-tallet går fra lovlydig spekulasjon i småaksjer, til å kaste seg hodestups inn i et jappeliv av grådighet og korrupsjon. Som grunnlegger av aksjemeglerfirmaet Stratton Oakmont demonstrerte Belfort at han hadde et enormt vinnerinstinkt - og pengeforbruk - allerede tidlig i 20-årene. Det ga ham det velfortjente klengenavnet "The Wolf of Wall Street."

 12. Guardians of the Galaxy

  Guardians of the Galaxy 3D

  Score: 7,85/10

  Etter å ha stjålet en mystisk kule som den mektige, onde Ronan ønsker seg, oppdager Quill at han er målet for en ubarmhjertig dusørjakt. Ronans ambisjoner truer hele universet, og for å riste ham av seg blir Quill tvunget inn i en ustabil pakt med en gjeng uforsonlige vesener: Rocket - en våpenelskende vaskebjørn, Groot - et menneskeliknende tre, den mystiske og dødelige Gamora, og den hevndrevne Drax the Destroyer.

  Men snart oppdager Quill verdien av kulen og hvilken fare den utgjør for kosmos, og han må gjøre sitt beste for å samle sine bøllete rivaler til et siste, desperat oppgjør - med galaksens skjebne i sine hender.

 13. Kule Kidz gråter ikke

  Kule kidz gråter ikke

  Score: 7,85/10

  Anja er ei livlig og tøff jente som elsker fotball. Klassekameraten Jonas liker ikke at jenter spiller fotball og særlig ikke når de er så flinke som Anja. Jonas prøver å gjøre livet surt for Anja og vennene hennes, men hun synes han er dum og tøyser bort ertinga hans uten å skjønne at Jonas egentlig er forelska i henne.

  Så blir Anja alvorlig syk. Hun nekter å la seg knekke og samtidig legger planer for fotballaget, trener til skoleturneringen og deltar på leirskole. Anja oppdager også at det kribler litt ekstra i magen og at Jonas ikke er så teit som hun egentlig trodde. Etter hvert blir Anja for syk til å delta i fotballturneringen, men da har Jonas en helt spesiell overraskelse i vente for henne.

 14. Angelina Jolie i Maleficent

  Maleficent 3D (tekstet org. versjon)

  Score: 7,95/10

  Maleficent er historien om en av Disneys mest kjente karakterer fra klassikeren Tornerose, og hvordan et svik førte til at hennes rene hjerte ble til stein. Drevet av hevnlyst og et voldsomt ønske om å beskytte skogene der hun regjerer, kaster Maleficent sin forbannelse over Aurora, den nyfødte datteren til menneskekongen.

  I oppveksten er Aurora fanget i konflikten mellom skogens rike som hun er blitt svært glad i, og menneskenes kongerike der hun hører hjemme. Maleficent oppdager at Aurora kanskje er nøkkelen til fred, og presses til drastiske handlinger som kan endre begge verdener for alltid.

 15. Captain America: The Winter Soldier

  Captain America: The Winter Soldier 3D

  Score: 8,0/10

  Etter de katastrofale hendelsene i New York med The Avengers lever Steve Rogers, aka Captain America, et rolig liv i Washington DC og prøver å tilpasse seg den moderne verden. Men når en S.H.I.E.L.D. kollega kommer under angrep, blir Steve involvert i et nett av intriger som truer med å sette verden i fare...

 16. The Amazing Spider-Man 2

  The Amazing Spider-Man 2 (3D)

  Score: 8,04/10

  Peter Parker (Andrew Garfield) strever fortsatt med å balansere sitt ansvar som superhelten Spider-Man med et liv som high school-student. Ikke minst ønsker han også å tilbringe tid med kjæresten Gwen Stacy (Emma Stone). Men når han begynner å etterforske farens fortid nærmere med hjelp av kameraten Harry Osborn, oppdager han flere dypt begravde hemmeligheter .

  Samtidig må han ta opp kampen mot to nye, farlige motstandere, Electro og Rhino, som begge har én ting til felles: OsCorp.

 17. Shailene Woodley i Divergent

  Divergent

  Score: 8,07/10

  For Beatrice Prior står valget mellom å bli værende med familien, eller å være den hun innerst inne vet hun er. Hun treffer et valg som overrasker alle, inkludert henne selv. Under ekstreme fysiske og psykiske prøvelser må Beatrice forsøke å avgjøre hvem som er hennes egentlige venner. Tør hun å stole på sin karismatiske, men hemmelighetsfulle trener Four? Hun bærer også på en farlig hemmelighet.

  Når samfunnet trues av voldsomme konflikter innser hun at den kan redde de menneskene hun elsker. Om den ikke ødelegger henne først.

 18. Børning

  Børning

  Score: 8,5/10

  Roy (Anders Baasmo Christiansen) er en bilgal mann godt på vei inn i tredveårene. Det eneste han interesserer seg for er å drive sjappa "Stallion Parts". Utover det mekker han på sin elskede ikoniske Ford Mustang "Lillegul" som han kjører løp med på fritiden. Datteren Nina (Ida Husøy) bor sammen med sin mor i et godt borgerlig miljø - fjernt fra Roys verden.

  Konflikten oppstår da Nina plutselig dukker opp for å tilbringe ferien med Roy. Han husker ikke noen slik avtale i det hele tatt. I hans kalender er det bare oppført billøpet "Street legal" og datteren er ikke annet enn rusk i maskineriet...

 19. Ansel Elgort og Shailene Woodley i The Fault in Our Stars

  The Fault in Our Stars

  Score: 9,4/10

  Hazel (Shailene Woodley) og Gus (Ansel Elgort) er to ekstraordinære tenåringer, som deler en skarp humor, en forakt for det konvensjonelle, og en kjærlighet som tar dem - og oss - på en uforglemmelig reise. Deres forhold er enda mer mirakuløst, gitt at de møtes og forelsker seg i en støttegruppe for kreftrammede.

  Filmen, som er basert på den bestselgende romanen av John Green, utforsker det morsomme, spennende og tragiske aspektet av å være i live og være forelsket.

 20. Vinden stiger (Kaze tachinu)

  Vinden stiger

  Score: 9,9/10

  Bedre enn dette kan det jo nesten ikke bli!

  Jiro ønsker å fly, men han er nærsynt og må derfor oppgi drømmen om å bli pilot. Han bestemmer seg i stedet for å bli flykonstruktør. Inspirert av den italienske flydesigneren Caproni setter han alt inn på å lage flygende kunstverk. I 1927 får han jobb på en av Japans ledende flyfabrikker og begynner å utvikle det som skulle bli jagerflyet Zero som japanerne brukte under andre verdenskrig.

  Parallelt fortelles en kjærlighetshistorie. Jiro treffer den vakre Nahoko under ekstreme forhold. De møtes på et tog som sporer av under det store jordskjelvet i 1923. Begge overlever, men forsvinner fra hverandre i de harde årene med depresjon og epidemier som følger i jordskjelvets kjølvann. Skjebnen fører dem sammen igjen, men lidenskapen settes på prøve...