Cinderella/Eventyret om Askepott

Askepottball i Berlin

De første sju hovedfilmene som skal vises under den 65. filmfestivalen i Berlin i februar, ble offentliggjort mandag. De fleste av dem skal konkurrere om gull- og sølvbjørner.

Blant filmene er den stjernespekkede Askepott-adapsjonen, regissert av Kenneth Branagh. I rollene i «Eventyret om Askepott» finner vi navn som Cate Blanchett, Helena Bonham Carter, Stellan Skarsgård, Lily James og Richard Madden.

Festivaldeltakere kunne allerede i 1951 la seg henføre av en filmversjon av eventyret. Da vant Walt Disneys animerte utgave av eventyret publikumsprisen.

«Besøkende til Berlinalen i 2015 kan se fram til en ny tolkning av det skattede eventyret. Det blir en rollebesetning bestående av internasjonale stjerner og en feiende flott kjærlighetshistorie»,

lover festivalarrangøren.

Eventyret om Askepott (Cinderella)
Eventyret om Askepott (Cinderella)

Filmen får sin internasjonale premiere under Berlinalen, men vises utenfor konkurranse.

Blant de seks øvrige filmene som foreløpig er presentert i hovedkonkurransen er de nye filmene til de tidligere vinnerne Andreas Dresen («Nightshapes» 1999, «Grill Point» 2002) og Terrence Malick («The Thin Red Line» 1999).

Sistnevnte har med seg «Knight of Cups» med Christian Bale, Natalie Portman og igjen Cate Blanchett på rollelisten. Malicks film har verdenspremiere i Berlin.

Christian Bale og Natalie Portman i Knight of Cups
Christian Bale og Natalie Portman i Knight of Cups

Det har også britiske Peter Greenways siste produksjon – «Eisenstein in Guanajuato» – som han tar med seg til neste års filmball i Berlin som arrangeres 5. – 15. februar.