Ingrid Bolsø Berdal i Hercules

2014s mest populære norske skuespillere

2014 var et vidunderlig år for norsk film, med hele fire filmer blant de fem mest sette på kino. Også norske skuespillere har gjort vesen av seg i året som gikk, i både inn- og utland.

 

Fra helt ferske nykommere til rutinerte skuespiller - her de mest klikka-på-stjernene fra den norske filmverdenen i 2014:

 1. Louis Williams i Beatles

  Louis Williams

  Aktuell med: rollen som Kim (Paul McCartney) i den norske storsatsnignen "Beatles", basert på Lars Saabye Christensens roman med samme navn. En sjarmerende filminteressert kar vi sikkert få se mer til i årene som kommer.

  Se Beatles-traileren her

 2. Gitte Witt i Søvngjengeren

  Gitte Witt

  Aktuell med: rollen som Kaia i Mona Fastvolds kritikerroste "Søvngjengeren". Filmen hadde premiere på Sundance-festivalen, hvor den fikk mye oppmerksomhet, og mange åpnet for alvor øynene opp for Oslo-jenta.

  Les også: Slett ingen underdog - intervju med Gitte Witt

 3. Aksel Hennie i Hercules

  Aksel Hennie

  Aktuell med: Hollywood-debut i actioneventyret "Hercules". En av Norges mest kjente skuespillere, med spennende utenlandsplaner om dagen. For tiden er han på innspilling til Ridley Scotts nye film, "The Martian", hvor også Matt Damon og Jessica Chatstain er på rollelisten.

  Les også: Hennie knyttes til ny storfilm

 4. Samakab Omar og Mohammed Alghoul i Natt til 17.

  Mohammed Alghoul

  Aktuell med: en av hovedrollene i "Natt til 17.". Mohammed Alghoul er født i Gaza har bodd i Norge siden han var ti år. Uten tidligere skuespillererfaring fikk talentet rollen i den norske ungdomsfilmen.

  Se traileren til "Natt til 17."

 5. Susanne Boucher i Beatles

  Susanne Boucher

  Aktuell med: rollen som Cecilie i filmatiseringen av romanen Beatles. Tidligere har vi sett henne i en av hovedrollene i "Keeper'n til Liverpool" fra 2010.

  Les også: Intervju med Beatles-gjengen

 6. Stillbilde fra Børning

  Anders Baasmo Christiansen

  Aktuell med: en ledende rolle i årets mest sette norske film, "Børining", som kun ble slått av Hobbiten-finalen i kampen om årets mest sette film. En veletablert norsk skuespiller med mange priser og sterke prestasjoner bak (og sikkert foran) seg.

  Les også: Norges svar på Fast & Furious

 7. Kyrre Haugen Sydness i Kaptein Sabeltann og skatten i Lama Rama

  Kyrre Haugen Sydness

  Aktuell med: å ha spilt selveste Kaptein Sabeltann, i storsatsningen "Kaptein Sabeltann og skatten i Lama Rama". Ellers kjenner vi ham som en solid skuespiller fra på teaterscenen, TV-skjermen og filmlerretet, som vi regner med trekker i Sabeltann-kostymet flere ganger.

  Se Sabeltann-traileren

 8. Samakab Omar og Thea Sofie Loch Næss i Eirik Svenssons NATT TIL 17.

  Thea Sofie Loch Næss

  Aktuell med: rollen i ungdomsfilmen "Natt til 17." I likhet til sin medspiller Mohammed, er dette hennes første spillefilm, men den populære jenta har tidligere spilt i flere kortfilmer og reklamer, i tillegg til teater.

  Les også: Årets viktigste festdag ble film

 9. Jakob Oftebro i 1864

  Jakob Oftebro

  Aktuell med: både det ene og det andre! En sentral rolle i den danske storserien "1864", den danske filmen "Når dyrene drømmer", Hans Petter Molands "Kraftidioten" og mer. I tiden fremover blir han å se i actioneventyret "Skammes datter" (premiere 10. april 2015), "Askeladden i Dovregubbens hall" (2015) og "Birkebeinerne" (2016).

  Les også: Oftebro i suksess-oppfølger

 10. Ingrid Bolsø Berdal i Hercules

  Ingrid Bolsø Berdal

  Aktuell med: mye! Norges skrekk- og actiondronning (Fritt vilt-filmene, "Flukt" og "Hansel & Gretel: Witch Hunters") så vi sist i rollen som Atlanta i "Hercules". Vi gleder oss til den kommende HBO-serien "Westworld", hvor hun spiller tøffe Armistice, og den norske filmen "Kvinner i for store herreskjorter".

  Les også: Ingrid Bolsø Berdal klar for HBO

  Se også: Topp 10 gjennombrudd i 2014