Anders Baasmo Christiansen og Agnes Kittelsen i Staying Alive

Komisk om skilsmisse

Charlotte Blom retter et skjevt og komisk blikk mot samlivsbrudd i premiereklare "Staying Alive".

Der aller fleste voksne har opplevd en form for samlivsbrudd. De aller fleste vet også at det ikke er spesielt morsomt. På film derimot - der er det lov å gjøre det morsomt.

Les også: Komediene i 2015

Anne Marie Ottersen og Agnes Kittelsen i Staying Alive
Anne Marie Ottersen og Agnes Kittelsen i Staying Alive

Hun med vaffeljernet

I "Staying Alive" møter vi Marianne (Agnes Kittelsen) som sjokkert oppdager at mannen Håkon (Anders Baasmo Christiansen) har et forhold til Frida på jobben, hun litt for perfekte som tar med sitt eget vaffeljern på jobben hver fredag for å steke vafler til alle. Foreldrene (Anne Marie Ottersen og Tor Erik Gunstrøm) har et heller liberalt syn på sidespranget og råder henne til å overse det. Bestevenninnen Kristin (Linn Skåber) er derimot full av forslag til hva Marianne trenger etter bruddet, og sammen famler de avgårde gjennom byturer, tårer og fordeling av barna.

Agnes Kittelsen og Linn Skåber i Staying Alive
Agnes Kittelsen og Linn Skåber i Staying Alive

Spillefilmdebutant

Regissør Charlotte Blom er en av vårens åtte norske spillefilmdebutanter. Hun har tidligere levert bejublede kortfilmer som "Kokos" (2006), og har nå tatt med seg sitt komiske blikk over til kinolerretet. Med seg har hun et knippe av landets mest kjente og morsomte skuespillere - og selveste Johnny Logan.

"Staying Alive" har premiere fredag 16. januar.