Bradley Cooper i Limitless

Bradley Coopers store Oscar-sjanse?

Storspiller i Eastwoods "American Sniper".

Bradley Cooper er mannen som sikrets seg hovedrollen i Clint Eastwoods biografiske actionfilm "American Sniper". Prestasjonen sikret ham en Oscar-nominasjon, men kan han vinne?

Les også: De beste krigsfilmene

Bradley Cooper i American Sniper

Dødeligheten selv

I "American Sniper" møter vi soldaten Chris Kyle (Cooper) som sendes til Irak for å beskytte sine medsoldater. Med sin dødelige nøyaktighet redder han flere liv, og ryktet om ham spres dermed til bak fiendens linjer. Etter fire perioder i Irak returnerer han til familielivet hjemme i USA som en helt, men med over 160 liv på samvittigheten sliter han med å tilpasse seg hverdagslivet.

Les også: Topp 5 Bradley Cooper

Bradley Cooper og Sienna Miller i American Sniper

Amerikans helt med Oscar-sjanser

Bradley Cooper er nominert til Oscar tilsammen 3 ganger for sine skuespillerprestasjoner. Første gang for "Silver Linings Playbook" i 2013, deretter i "American Hustle" i 2014. I år kjemper han om statuetten for rollen i "American Sniper". Blir 2015 året Cooper stikker av med statuetten?

Lenge har det blitt hevdet at kampen står mellom Eddie Redmayne (The Theory of Everything) og Michael Keaton (Birdman), men Cooper kan være heldig. "American Sniper" topper boxoffice-listene i USA for tiden, og det rett før stemmesedlene skal leveres inn 6. februar. Det er heller ingen tvil om at Coopers tolkning av helten Chris Kyle apellerer til amerikanerne, og "American Sniper" kan lett være filmen som er friskest i minnet for de som skal stemme.

Cooper er også den eneste i kategorien Beste mannlige hovedrollei år som har vært nominert før. Historisk sett har det blant de 20 skuespillerne som har vært nominert tre (eller flere ganger) vært 60% som har vunnet i løpet av de første tre årene. Den siste som gjorde det på sitt tredje forsøk var Renée Zellweger, som stakk av prisen for beste kvinnelige birolle i "Cold Mountain" i 2003.

Bradley Cooper

Skulle Cooper vinne når utdelingen finner sted 22. februar vil han bli den første i historien som vinner en Oscar uten å ha vært nominert til Screen Actors Guild Awards. Vi krysser fingrene!

PS: Visste du at Bradley Cooper la på seg 20 kilo for å spille rollen som Chris Kyle? Les mer om ekstreme kroppsforvandlinger her

Kilde: Variety